تاثیر مثبت‌اندیشی بر استرس

شما آدم مثبت اندیشی هستید

مثبت‌اندیشی و گرایش افراد به تجربه احساسات مثبت یکی از راه‌های مهم کاهش استرس است که تاثیر زیادی در زندگی ما دارد؛ همچنین می‌تواند عاملی موفقیت‌آمیز در زندگی باشد.

شما آدم مثبت اندیشی هستید
  تأثیر مثبت اندیشی بر استرس به گرایش فرد برای تجربه احساسات مثبت و تعامل با دیگران و چالش‌های زندگی به روشی مثبت اشاره دارد و تأثیر نگرش منفی شامل تجربه احساسات به روشی منفی، عواطف منفی و منفی‌نگری بیش‌تر در روابط و محیط اطراف است.

این دو حالت گرچه به هم وابسته هستند، از یکدیگر مستقل‌اند. هر فردی می‌تواند از نظر نگرش بیش از حد مثبت و  بیش از حد منفی باشد و تنها یک نگرش داشته باشد. هر دو حالت از بسیاری جهات بر زندگی ما تأثیر می‌گذارند، به‌ویژه زمانی که از استرس و نحوه کنترل آن صحبت می‌شود.

تأثیر مثبت‌اندیشی بر استرس

تأثیر مثبت‌اندیشی با سایر ویژگی‌های افراد که تمایل بیش‌تری به شادی دارند، مانند خوش بینی، برون‌گرایی و موفقیت همراه است. تأثیر نگرش مثبت فقط یک محصول جانبی دیگر از زندگی شاد و کم‌استرس نیست؛ بلکه یک عامل تأثیرگذار است.

تأثیر مثبت‌اندیشی می‌تواند به‌تنهایی باعث کاهش سطح استرس شود. این تنها قسمت ماجرا نیست؛ بلکه افراد خوش‌بین و برون‌گرا موفق‌تر هستند و حتماً تأثیر مثبت‌اندیشی را در زندگی تجربه کرده‌اند؛ زیرا چیز‌های زیادی برای خوشحالی وجود دارند و درنهایت کم‌تر دچار استرس می‌شوند. می‌توانید صرفاً با بهره‌وری از نگرش مثبت یا گام برداشتن برای داشتن یک روحیه بهتر انعطاف‌پذیری بیش‌تری را در مقابله با استرس تجربه کنید.

نظریه گسترش و ساخت

 

باربارا فردریکسون، روانشناس به طور گسترده در مورد تأثیرات مثبت‌اندیشی بر استرس تحقیق کرده و مدلی از تأثیر متقابل نگرش مثبت با انعطاف‌پذیری را ارائه داده است که به عنوان تئوری روان‌شناسی مثبت "گسترش و ساخت" شناخته می‌شود. فردریکسون و محققان دریافته‌اند که وقتی به خودمان روحیه می‌بخشیم، می‌تواند دیدگاه ما را گسترش بدهد، طوری که در زندگی خود شاهد امکانات و انعطاف‌پذیری بیش‌تر در مقابل شرایط سخت و استرس‌زا هستیم.

این منابع شامل موارد زیر است:


• منابع جسمی: شامل انرژی، استقامت، تناسب اندام و سلامتی کلی است. برای مثال اگر روحیه خوبی دارید، ممکن است انگیزه بیش‌تری برای رفتن به باشگاه و تقویت استقامت و قدرت عضلانی خود داشته باشید.

• منابع روان‌شناختی: شامل توانایی انتخاب چشم‌انداز‌های خوش‌بینانه‌تر، بیرون کشیدن خود از نشخوار فکری یا تحمل برنامه‌های پر تحرک بدون تجربه فرسودگی شغلی می‌شود. برای مثال اگر تأثیر مثبت‌اندیشی بیش‌تری را تجربه کنید، ممکن است کم‌تر درگیر نکات منفی باشید و ممکن است روی احتمالات زندگی خود تمرکز کنید.

• منابع اجتماعی: به معنای روابط اجتماعی و حمایتی بیشتر است، دوستانی که آغوش بازی برای شنیدن درد و دل‌های شما داشته باشند یا در صورت گذراندن یک دوره سختی برای شما یک توصیه عالی ارائه می‌دهند. اگر به طور مزمن ناراحت هستید، ممکن است کسانی را که می‌توانند در زندگی از شما حمایت کنند، از خود دور کنید. درحالی‌که اگر تأثیر مثبت از خود نشان بدهید، ممکن است به یک دوست جذاب تبدیل شوید. پیروی از این منابع می‌توانند به انعطاف‌پذیری بیش‌تر در مقابل استرس کمک کند. به طور کلی مثبت‌اندیشی، انعطاف‌پذیری بیشتری را نسبت به استرس ایجاد می‌کند و می‌تواند به صورت "مارپیچ رو به بالا" عمل کند.

متأسفانه تأثیر نگرش منفی می‌تواند به همان روش عمل کند. به همین دلیل است که واقعاً به پرورش خلق و خوی مثبت و لذت در زندگی کمک می‌کند. این باور تنها چیزی نیست که در لحظه منجر به داشتن احساسات خوب می‌شود؛ اما می‌تواند راهی برای تجربه استرس کم‌تر و به طور کلی زندگی شادتر باشد. مطمئن باشید که ارزشش را دارد تا برای افزایش رفتار‌هایی که به مثبت‌اندیشی می‌انجماند، تلاش کنید. در این صورت افزایش تأثیر مثبت‌اندیشی کاملاً ساده است.

تاثیر مثبت اندیشی بر استرس
چگونه نگرش مثبت خود را گسترش دهیم

نگرش مثبت را می‌توان توسعه و پرورش داد. در حالی که تأثیرپذیری تا حدی مربوط به ویژگی شخصیتی فرد است. شخصیت برخی از افراد این‌گونه است که به‌سادگی با تمایل بیش‌تری به داشتن روحیه خوب متولد می‌شوند. اگر در زندگی خود بیش‌تر دارای نگرش منفی باشید، کار‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید برای تغییر نگرش‌تان انجام بدهید. توسعه و پرورش نگرش مثبت باعث می‌شود که روحیه خوب شما حتی بهتر شود. بسیاری از این موارد شامل تغییر الگو‌های فکری و تغییر تجربیاتی است که فرد از سر می‌گذراند. در اینجا برخی از کار‌هایی که می‌توانید برای افزایش تجربه تأثیر مثبت‌اندیشی انجام بدهید، عبارت‌اند از:

۱. مشغول سرگرمی‌ها شوید
بسیاری از ما آنقدر که دوست داریم برای سرگرمی زمانی را اختصاص نمی‌دهیم؛ اما مهم است که وقت بگذاریم. این کار نه‌تنها می‌تواند نگرش مثبت را افزایش بدهد، می‌تواند ذهن را از آنچه ممکن است فرد را تحت فشار قرار بدهد، دور کند و احساس موفقیت برای او ایجاد کند. 

۲. ورزش کنید و آن را سرگرم کننده کنید
فعالیت بدنی نیز یک ضد استرس قدرتمند است. انواع مختلفی از ورزش وجود دارد که می‌توانید انجام بدهید؛ همچنین می‌توانید چندین فعالیت فیزیکی را نیز برای خود سرگرم کننده کنید. رقص، یوگا، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی با یک دوست گزینه‌های خوبی هستند. به آنچه ممکن است برای شما سرگرم کننده باشد، فکر کنید و این کار را انجام بدهید!

۳. از زندگی لذت ببرید
تجربه‌های لذت‌بخشی را در زندگی خود برنامه‌ریزی کنید و به طور مداوم تجربه خود را از نگرش مثبت و مزایای آن افزایش بدهید. فقط یادتان باشد که به طور منظم لذت‌های جدید را به زندگی خود اضافه کنید تا خسته نشوید.

۴. یک دفتر قدردانی داشته باشید
تحقیقات نشان می‌دهد نوشتن در مورد آنچه در زندگی خود از داشتن آن‌ها سپاس‌گزار هستید، می‌تواند تأثیرات مثبت بیش‌تری را به همراه داشته باشد و نتیجه آن برای مدتی ادامه داشته باشد.

۵. مراقبه و مهربانی را تمرین کنید
مدیتیشن به طور کلی برای مدیریت استرس عالی است؛ اما مراقبه و مهربان بودن یک درمان خاص شیرین است، به‌خصوص به این دلیل که می‌تواند سطح نگرش مثبت را افزایش بدهد و به فرد کمک کند کم‌تر استرس داشته باشد.

تاثیر مثبت اندیشی بر استرس
۶. تجربیات مثبت را بخاطر بسپارید
تحقیقات تأیید می‌کنند این‌که شما تجربه‌های مثبت را می‌پسندید و شادی‌های حاصل از آن را یادآوری می‌کنید، حس مثبت خود را گسترش می‌دهید. پیگیری این روش‌ها می‌تواند عواطف مثبت را در فرد افزایش بدهد و لذت بیش‌تر از زندگی و تاب‌آوری بیشتر نسبت به استرس را به وجود بیاورد؛ پس چرا از خوشبختی موجود در بخش‌های بزرگ زندگی خود بیشتر بهره نمی‌برید؟

منبع: verywellmind - فرارو

دیگر رسانه ها

کدخبر: 2964

ارسال نظر