تحلیل بازار بورس

مقصد پول‌های خروجی از بورس کجاست؟

ارزش معاملات خرد امروز نیز در حدود ۵.۴ همت بود که نسبت به مرداد ماه این عدد تقریبا نصف شده است. ارزش معاملات پایین و خروج پول مستمر نشانه عدم تمایل به حضور در بازار و جو تقریبا رکودی حاکم بر آن است.

مقصد پول‌های خروجی از بورس کجاست؟

بورس امروز توانست در مدار مثبت کار خود را آغاز کند اما از همان ساعات اولیه عرضه‌ها شدت گرفت؛ به طوری که جهت بازار کاملا تغییر کرد و در نهایت شاخص کل با افت ۰.۱ درصدی به کار خود پایان داد. این عدد، برای شاخص هم‌وزن که انعکاس گویاتری برای وضعیت بازار است، ده برابر بود و کاهش یک درصدی را نشان می‌دهد.

 

به گزارش عرشه آنلاین، روز قبل بعد از مدت‌ها شاهد ورود پول حقیقی به میزان ۵۶۰ میلیارد تومان بودیم. اما در روز جاری با عرضه حقوقی‌ها در ابتدای بازار، حقیقی‌ها نیز به سرعت تغییر موضع دادند و در جایگاه فروشنده ظاهر شدند به طوری که دقیقا به میزان آنچه دیروز سرمایه وارد بازار شد، ۵۶۰ میلیارد تومان، خروج پول حقیقی اتفاق افتاد. این روند به معنی دست به ماشه بودن حقیقی‌ها و خروج از بازار با اولین نشانه‌های افزایش فشار فروش است.

ارزش معاملات خرد امروز نیز در حدود ۵.۴ همت بود که نسبت به مرداد ماه این عدد تقریبا نصف شده است. ارزش معاملات پایین و خروج پول مستمر نشانه عدم تمایل به حضور در بازار و جو تقریبا رکودی حاکم بر آن است.

سوال اصلی این است که سرمایه خارج شده از بورس به سمت کدام بازار در حال حرکت است؟

چرا جذابیت بورس برای فعالان این حوزه در حال کم‌رنگ شدن است؟

به دلیل ابهامات شدید در حوزه سیاسی و اقتصادی کشور، وجود تحریم‌های سنگین و دورنمای مبهم مذاکرات برجامی، فضای اقتصادی حاکم بسیار بی‌ثبات است. نرخ ارز یکی از متاثرترین فاکتورها در چنین شرایطی است و نوسانات بالایی را به همراه خواهد داشت. در چنین وضعیتی بازار سرمایه ریسک قابل‌توجهی خواهد داشت. از طرف دیگر ریزش شدید بورس در مرداد ماه سال گذشته و عدم جبران ضرر بخش اعظمی از سهامدارن پس از گذشت یک سال، بی‌اعتمادی و ناامنی این بازار را دوچندان کرده است.

با توجه به اینکه قیمت بسیاری از نمادها زیر ارزش واقعی آنها قرار گرفته و افزایش قیمت دلار سودآوری بسیاری از شرکت‌ها را چند برابر کرده است، ارزندگی به طور مشهودی در بازار دیده می‌شود. اما به دلیل جو منفی موجود تمایل به ورود سرمایه به این بازار در حال کاهش است.

به نظر می‌رسد بازارهای موازی مانند سپرده بانکی ، ارزهای دیجیتال و دلار درحال‌حاضر برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر است.

مقایسه بازدهی ۴ بازار دلار، طلا، بورس و رمزارز

سپرده بانکی یک سرمایه‌گذاری امن و بدون ریسک محسوب می‌شود. از آنجایی که شرایط اقتصادی کنونی بسیار مبهم است، افراد ریسک‌گریز از این سرمایه‌گذاری استقبال می‌کنند. این درحالی است که سود سالانه سپرده ( و بازار بدهی) نهایتا 20 درصد و تورم دست‌کم 40 درصد است. این روند به معنی کاهش 20 درصدی قدرت خرید در انتهای یک سال است. در واقع آن سرمایه‌گذاری سودآور است که نرخ عایدی آن از میزان تورم بیشتر باشد. به دلیل وضعیت رکودی بورس، بی‌اعتمادی و همچنین عدم داشتن دانش کافی در این حیطه، بسیاری افراد از بورس به سپرده‌های بانکی پناه می‌برند.

اما از طرف دیگر با شروع ریزش بورس، بازار ارز‌های دیجیتال روند صعودی به خود گرفت و قیمت بیت‌کوین تا ۶۴ هزار دلار افزایش یافت. اکنون اعتبار بازار رمزارزها در سطح دنیا در حال افزایش است و روزانه شاهد اخبار مثبت و موافق با این بازار در سطح بین‌المللی هستیم. بیت‌کوین حتی با وجود ریزش ۵۰ درصدی، بعد از گذشت چند ماه موفق شد دوباره به سقف تاریخی خود نزدیک شود و بر اساس داده‌های درون شبکه‌ای تقریبا ۹۹ درصد سرمایه‌گذاران آن در سود هستند. سرمایه‌گذاری دلاری، بهبود سریع قیمت بیت‌کوین بعد از ریزش شدید و سودهای هنگفت ناشی از افزایش قیمت رمزارزها، علتی برای ترغیب حضور افراد ریسک‌پذیر در این بازار شده است. بسیاری از افراد به امید جبران ضررهای بورس، به این بازار علاقه‌مند شده‌‌اند. رمزارزها با ریسک بالایی همراه هستند و نوسانات شدید همواره در آنها دیده می‌شود. خطر قانون‌گذاری و یا هک شدن از دیگر مشکلات این بازار است، اما از آنجایی که افراد حاضر در بازار سرمایه قدری ریسک‌پذیر هستند، راحت‌تر با ریسک‌های موجود در این بازار کنار می‌آیند. از طرفی خاطره ریزش شدید بورس و مقایسه آن با ارزهای دیجیتال، اهرم تشویقی دیگری برای حضور در این بازار بوده است.

دلار نیز یکی از دیگر دارایی‌هایی است که درحال‌حاضر رقیب بازار سهام محسوب می‌شود و افراد به دلیل حفظ پول از تورم، به سرمایه‌گذاری در آن علاقه‌مند هستند. دلار در بلند مدت همواره روند صعودی داشته است و با توجه به وضعیت کشور احتمال تداوم این روند در سطح بالایی قرار دارد. اما میزان رشد قیمت دلار نیز نسبت به نرخ تورم نیز در سال جاری پایین‌تر است.

از دیدگاه اقتصادی افراد به شکل عقلایی رفتار می‌کنند، به این معنی که به دنبال حداکثر کردن سود خود هستند. از این منظر سرمایه به سمت جایی حرکت خواهد کرد که احتمال سودآوری بالاتری داشته باشد.

بنابراین بی‌اعتمادی موجود به بازار سهام و همچنین بازدهی پایین بیشتر نمادها در یک سال گذشته سبب کمتر شدن محبوبیت این بازار شده و سبب انتقال سرمایه به بازارهای موازی گشته است.

منبع: بورسان

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 956

ارسال نظر