ابتلای ۳۱ نفر در کرمان به مالاریا / فوتی هم داشتیم؟
مالاریا در استان کرمان میتازد و تاکنون ۳۱ نفر درگیر این بیماری شدهاند.
مالاریا در استان کرمان میتازد و تاکنون ۳۱ نفر درگیر این بیماری شدهاند.
به گزارش عرشه آنلاین، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از ابتلای ۳۱ نفر به بیماری مالاریا در استان کرمان از ابتدای امسال تا کنون خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون فردی به دلیل ابتلا به این بیماری فوت نشده است.
دکتر سعید صحبتی در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت بیماریهای تنفسی در استان کرمان اظهار کرد: همواره تعداد محدودی بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری وجود دارد اما کنترل شده است.
او با اشاره به شیوع سویه جدید کرونا در اروپا و آمریکا بیان کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای فردی در داخل ایران به سویه جدید کرونا تحت عنوان "اریس" گزارش نشده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به رصد، نمونهگیری و بررسیها برای ردیابی سویه جدید کرونا در کشور تصریح کرد: وضعیت کشورهای دیگر نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
او ادامه داد: این سویه نیز از زیرسویه اُمیکرون است که جهش جدید داشته و واکسن گریزی(ایمن نسبت به واکسن های قبلی ندارد) و بالا بودن سرعت شیوع و گسترش دو ویژگی بارز اریس است.
صحبتی بیان کرد: خوشبختانه میزان مرگ و میر سویه جدید کرونا زیاد نیست و حال مبتلایان وخیم نمیشود.
او درباره وضعیت آنفلوانزا در استان کرمان نیز گفت: این بیماری در استان کنترل شده است. منتهی در ایام پیش رو هم تجمعات پیاده روی اربعین و بازگشایی مدارس و دانشگاهها در پیش داریم که لازم است گروههای پرخطر دستورالعملهای بهداشتی را بیشتر را رعایت کنند و در شهریورماه و مهرماه واجد شرایطین واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگر از گفتوگوی خود با ایسنا درباره وضعیت شیوع مالاریا در استان نیز گفت: امسال نسبت به سال گذشته با افزایش مبتلایان به بیماری مالاریا روبرو بودهایم اما افرادی که در این استان به بیماری مالاریا مبتلا شدهاند همگی سابقه سفر یا اقامت در نواحی جنوب شرق کشور و مناطق مرزی مشترک با پاکستان را داشتهاند.
او از ابتلای ۳۱ نفر به بیماری مالاریا در استان کرمان از ابتدای امسال تا کنون خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون فردی به دلیل ابتلا به این بیماری فوت نشده است.
صحبتی خطاب به پزشکان گفت: همکاران تصور نکنند که مالاریا ریشه کن شده و حتما از بیمارانشان شرح حال دقیق بگیرند و آیا اینکه سابقه سفر به مناطق آلوده مالاریا داشتهاند یا خیر؟
او با بیان این مطلب که تشخیص و درمان مالاریا کاملا رایگان است، به مردم توصیه کرد: اگر سابقه اقامت یا مسافرت به مناطق شرقی کشور داشته و پس از یک یا دو هفته دچار تب و لرز شدهاند، حتما به پزشک مراجعه و اعلام کنند که به مناطق آلوده سفر داشتهاند. / ایسنا
بیماری مالاریا چیست؟
مالاریا یک بیماری جدی است که معمولا در نواحی گرمسیر شیوع بیشتری دارد.
مالاریا معمولاً باعث تبهای بالا، لرز و علائمی شبیه آنفلوآنزا میشود.
مالاریا توسط نوعی انگل به نام پلاسمودیوم ایجاد میشود.
مالاریا میتواند منجر به عفونتهای شدید شده و اگر به موقع درمان نشود، ممکن است منجر به مرگ شود. اگرچه مالاریا میتواند یک بیماری کشنده باشد، اما به کمک تشخیص به موقع و درمان مناسب میتوانیم از بیماری و مرگ ناشی از مالاریا پیشگیری کنیم.
سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که در سال ۲۰۲۰، ۲۴۱ میلیون مورد ابتلا و ۶۲۷۰۰۰ مرگ ناشی از مالاریا در جهان رخ داده که بیشتر آنها در کودکان آفریقایی بوده است. از آنجایی که مالاریا باعث بیماری و مرگ و میر بسیار زیادی میشود، این بیماری تاثیرات منفی بر اقتصاد کشورها دارد.
علائم مالاریا
اگر ساکن مناطق با شیوع بالای مالاریا باشیم یا به این مناطق سفر کنیم، آگاهی از علائم مالاریا اهمیت زیادی دارد. این علائم عبارتند از:
- تب ۳۸ درجه سانتیگراد یا بیشتر
- احساس تب و لرز
- سردرد
- استفراغ
- دردهای عضلانی
- اسهال
مالاریا ممکن است باعث کم خونی و زردی پوست و چشم، به دلیل از بین رفتن گلبولهای قرمز خون شود. عدم درمان به موقع میتواند باعث عفونت شدید، نارسایی کلیه، تشنج، گیجی، کما و مرگ شود.
ارسال نظر