در اردیبهشت سراغ کدام مواد غذایی برویم؟

غذاهای بهاری علاوه بر اینکه طعم‌ تازه و خوشمزه‌ای دارند، جزو منابع غنی فلاونوئید و آنتی‌اکسیدان هم هستند و سایر مواد مغذی ضروری را به بدن می‌رسانند.

در اردیبهشت سراغ کدام مواد غذایی برویم؟

 غذاهای بهاری علاوه بر اینکه طعم‌ تازه و خوشمزه‌ای دارند، جزو منابع غنی فلاونوئید و آنتی‌اکسیدان هم هستند و سایر مواد مغذی ضروری را به بدن می‌رسانند.

خوراکی‌های بهاری شامل طیف وسیعی از سبزیجات و میوه‌ها هستند که مصرف آنها در یک رژیم غذایی سالم ضروری است؛ چرا که این مواد غذایی به مرور سیستم ایمنی و دستگاه گوارش را پاکسازی می‌کنند و ما را در برابر بیماری‌ها مقاوم می‌سازند. در همین ابتدای سال و با آغاز فصل بهار، سعی کنید عادات غذایی خود را بهبود ببخشید و خوراکی‌های طبیعی و سالم را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

برای این منظور، فهرستی از خوراکی‌های مفید بهاری در این مطلب گردآوری شده است:

۱) چغندر

چغندر هم یک ماده غذایی بهاری است و هم پاییزی. خواص برخی از خوراکی‌ها در شکل ظاهری آنها پدیدار است و پی بردن به آنها نیاز به اطلاعات تخصصی ندارد، این مسئله در مورد چغندر هم صدق می‌کند. رنگ غلیظ و شاداب این ماده خوراکی به شما می‌فهماند که مصرف آن چقدر برای بهبود گردش خون مفید است. چغندر فشار خون را کاهش و استقامت بدنی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، خاصیت سم‌زدایی نیز دارد.

پیشنهاد مصرف: می‌توانید آب چغندر را بگیرید و در تهیه اسموتی از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید آن را آب‌پز کنید و به عنوان میان‌وعده با مقداری شکر میل نمایید.

۲) هویج

همه ما با این ماده غذایی پرفایده آشنا هستیم و می‌دانیم که این خوراکی بهاری سرشار از ویتامین A و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است. هویج برای حفظ سلامت مو، پوست و ناخن یک انتخاب عالی است و از همین رو به عنوان یک اکسیر ضد پیری شناخته می‌شود. همچنین هویج یک مبارز قوی در برابر سرطان است.

پیشنهاد مصرف: می‌توان هویج را به صورت خام یا آب‌پز در سالادها و ساندویچ‌ها استفاده کرد. از آب هویج هم به عنوان نوشیدنی استفاده می‌شود. همچنین هویج یک میان وعده‌عالی برای کودکان است.

۳) نعناع

نعناع معروف‌ترین سبزی بهاری است. این گیاه مفید حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام رزمارینیک اسید است که می‌تواند علائم آلرژی فصلی را تسکین دهد. منتول موجود در آن یک ضد احتقان طبیعی است و همچنین قادر است ناراحتی‌های معده را بهبود ببخشد.

پیشنهاد مصرف: نعناع گیاهی لطیف است پس بهتر است آن را نپزید یا نجوشانید. بهتر است آن را به عنوان طعم‌دهنده به نوشیدنی‌های سرد اضافه کنید. طعم بی‌نظیر نعناع، آن را به یک چاشنی فوق‌العاده تبدیل می‌کند که می‌توان آن را به سالادها و غذا اضافه نمود.

۴) نخودفرنگی

نخودفرنگی معمولاً فصل رشد بسیار کوتاهی دارد و همین مسئله، آن را به یک خوراکی خاص تبدیل می‌کند. این ماده غذایی حاوی طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله منگنز، فسفر، پروتئین و ویتامین‌های C، K، B است و یک خوراکی ضد التهاب به شمار می‌آید.

پیشنهاد مصرف: می‌توانید به عنوان یک میان‌وعده سبک، نخودفرنگی را به صورت خام یا آب‌پز میل کنید. همچنین این امکان وجود دارد که در صورت دلخواه آن‌ را به سالاد، اسموتی، غذاهای رژیمی و هر چیز دیگری اضافه کنید. نخودفرنگی تازه با توجه به فوایدی که دارد، یک میان‌وعده مناسب برای بچه‌ها است.

۵) پیازچه

پیازچه حاوی مقدار زیادی از فلاونوئیدها است. فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها، کاهش استرس اکسیداتیو و دفع سموم دارند. پیازچه نوعی آنتی‌هیستامین طبیعی است و خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی هم دارد.

پیشنهاد مصرف: می‌توانید پیازچه خام را به سالادها اضافه کنید یا آن را تفت دهید و به عنوان طعم جانبی در غذاها استفاده کنید. پیازچه در تهیه سس‌ها و سوپ‌های بهاری یک گزینه کاربردی است.

تربچه

۶) تربچه

تربچه یک سم‌زدای عالی و یک خوراکی بهاری فوق‌العاده است که در دفع مواد زائد و سموم از معده و کبد نقش پررنگی دارد. این ماده غذایی بهاری همچنین یک ادرارآور طبیعی است و به درمان بیماری‌های ادراری و کلیوی و به مبارزه با سرطان کمک می‌کند، تب را کاهش می‌دهد و خاصیت آبرسانی به پوست را دارد.

پیشنهاد مصرف: تربچه را می‌توان به لقمه نان و پنیر و سبزی اضافه کرد و از طعم بی‌نظیر آن لذت برد. برش‌های نازک تربچه برای تزئین و طعم‌دهی به نواع سالادها یک انتخاب مناسب است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 83182

ارسال نظر