وقتی کودک تب میکند این کارها را انجام دهید
در این مطلب به بررسی اشتباهاتی که والدین هنگام تب کردن کودکان مرتکب میشوند، میپردازیم.
در این مطلب به بررسی اشتباهاتی که والدین هنگام تب کردن کودکان مرتکب میشوند، میپردازیم.
به گزارش عرشه آنلاین، کودکان در کل سال و به ویژه در مدارس و مهد کودک ها، در معرض ویروس ها و عوامل مختلف بیماری زا قرار داشته و ممکن است بیمار شوند. یکی از اولین نشانه های بیماری، تب کردن است که متاسفانه مطالعات نشان می دهد بیشتر والدین در هنگام مواجه شدن با تب فرزندشان، از روش های اشتباه استفاده می کنند.
به گزارش بهداشت نیوز، نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد: بسیاری از والدین به درستی به دمای بالای بدن کودک خود واکنش نشان نمی دهند. بر این اساس مشخص شد که از هر سه والدین، یک نفر حتی در صورت وجود تب خفیف، به فرزندش سریعا داروی کاهش دهنده تب می دهد.
علاوه بر این، نیمی از والدین می گویند که اگر تب بین ۳۸ تا ۳۹ درجه باشد از دارو استفاده می کنند و یک چهارم آنها احتمالاً به طور سرخود دوز اضافی برای جلوگیری از بازگشت تب فرزندشان تجویز می کنند. به گفته متخصصین، این خود درمانی بسیار خطرناک بوده و مطلقا توصیه نمی شود.
باید توجه داشت که اغلب والدین نگران تب فرزندشان هستند و می خواهند تمام تلاش خود را برای کاهش دمای بدن وی انجام دهند. با این حال، آنها ممکن است آگاه نباشند که تب یک علامت و واکنش بدن به عامل بیماری زا بوده و در کنار کنترل تب باید آن عامل را نیز مورد توجه قرار داد.
بررسی های انجام شده نشان می دهد: برخی از والدین ممکن است برای دادن دارو به فرزندان خود عجله کنند، اما اغلب بهتر است اجازه دهیم تب ادامه پیدا کند. کاهش دمای کودک معمولاً به درمان سریعتر بیماری آنها کمک نمی کند. در واقع، تب با درجه پایین به مبارزه با عفونت کمک می کند.
دکتر وولفورد از پژوهشگران این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق می گوید: خطر تجویز بیش از حد دارو در صورت عدم نیاز میتواند عوارض جانبی داشته باشد.
طی این تحقیقات بیش از ۱۳۰۰ والدین دارای کودکان ۱۲ ساله و کمتر مورد مطالعه قرار گرفتند. دو سوم این افراد گزارش دادند در تعیین اینکه آیا فرزندشان به داروهای کاهش دهنده تب نیاز دارد یا نه، مطمئن بودند. بیش از نیمی از این والدین نیز ادعا کردند که می دانند ممکن است دستگاه های تب سنج خطا داشته باشد و اعداد ارائه شده توسط این تجهیزات دقیق نیستند.
به طور معمول والدین از دستگاه های اسکن دمای پیشانی یا دهان برای تشخیص تب فرزندشان استفاده کرده و اندازه گیری از طریق گوش، زیر بغل و راست روده کمتر رایج بود. محققان توضیح می دهند که دمای پیشانی و گوش اگر به درستی ثبت شود برای تشخیص تب دقیق است، اما اگر شخصی تب سنج را دور از سرش نگه داشته یا اگر کودک عرق کرده باشد، ممکن است در نتایج اختلال ایجاد شود.
دکتر وولفورد اضافه می کند: تب در واقع میتواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند، بنابراین ممکن است ارزش آن را داشته باشد که به تب اجازه دهیم دوره خود را ادامه دهند. تب می تواند ویروس ها و باکتری هایی را که منجر به بیماری می شوند، از بین ببرد، به این معنی که می تواند به عنوان یک سیستم دفاعی قوی برای بدن عمل کند. در این شرایط داروها ممکن است علائم مهم بیماری را پنهان کرده و پزشک را تشخیص دقیق عامل اصلی بیماری به اشتباه بیاندازند.
به خاطر داشته باشید داروهایی که برای کاهش دمای بدن استفاده میشوند، درد را نیز تسکین می دهند و درد اغلب نشانه ای است که به شناسایی منبع عفونت کمک می کند. / سینا پرس
ارسال نظر