برای مقابله با حساسیت بهاری چه باید کرد؟

آلرژی بهاری برای آن‌هایی که در این فصل دچار حساسیت و آبریزش بینی و سرفه می‌شوند، یک مشکل بزرگ و عذاب‌آور است.

برای مقابله با حساسیت بهاری چه باید کرد؟

حساسیت بهاری

شاید بهار که می‌رسد شما هم همین‌طور هستید. در در روزهای پر گرده بهاری، فقط می‌توانید برای مدت کوتاهی بیرون از خانه باشید چون حساسیت فصلی دارید. 

آلرژی‌های بهاری، از اوایل بهار شروع می‌شود و تا تابستان ادامه پیدا می‌کند. برخی از افراد هم علائم آلرژی را در همه ماه‌های سال تجربه می‌کنند.

این استراتژی‌ها را از امروز شروع کنید تا کمی حساسیت بهاری‌تان کاهش پیدا کند. 

برای مقابله با حساسیت بهاری، این راهکارها را امتحان کنید:

۱- زمان بیرون بودن از منزل را محدود کنید 

هر بهار، درختان میلیاردها گرده را در هوا آزاد می‌کنند. هنگامی که گرده‌ها وارد بینی‌تان می‌شوند، یا آن‌ها را تنفس می‌کنید، می‌توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند. ماندن در داخل خانه می‌تواند راهی موثر برای دور ماندن از گرده‌ها باشد. این کار را به‌ویژه در روزهای بادخیز و در ساعات اولیه صبح که تعداد گرده‌ها در بالاترین میزان است، انجام دهید.

زمانی که بیرون از منزل هستید، از عینک آفتابی استفاده کنید تا گرده‌ها از چشم‌هایتان دور شوند. یک ماسک فیلتردار هم می‌تواند شما را از گرده‌ها در امان نگه دارد. 

در بازگشت به منزل همیشه دوش بگیرید، موهایتان را بشویید و لباس‌هایتان را عوض کنید. در غیر این صورت، گرده‌ها را با خودتان به خانه می‌آورید.

۲- داروی آلرژی مصرف کنید

مصرف داروی آلرژی می‌تواند به بزرگسالان و کودکان مبتلا به آبریزش بینی کمک کند. آنتی‌هیستامین‌ها پاسخ بدن شما به آلرژی را مسدود و معمولا در کمتر از یک ساعت اثر می‌کنند. اما اطلاعات روی بسته قرص را با دقت بخوانید. برخی از داروها مثل کلرفنیرامین، کلماستین و دیفن‌هیدرامین می‌توانند باعث خواب‌آلودگی شوند.

برای آلرژی‌های شدیدتر، شاید لازم باشد اسپری بینی استفاده کنید. اما انتظار نداشته باشید که علائم آلرژی فورا ناپدید شوند. ممکن است اثر کردن داروها چند روز طول بکشد. 

این داروها می‌توانند عوارض جانبی مثل سوزش، خشکی، یا خونریزی بینی داشته باشند، بنابراین از کمترین دوزی که علائم شما را کنترل می‌کند استفاده کنید

داروهای آلرژی کدامند؟

همان‌طور که متوجه شدید، انواع مختلفی از داروهای بدون نسخه می‌توانند به کاهش علائم آلرژی کمک کنند. 

آنتی‌هیستامین‌ها می‌توانند به تسکین عطسه، خارش، گرفتگی، یا آبریزش بینی و آبریزش چشم کمک کنند.

آنتی هیستامین‌های خوراکی

آنتی‌هیستامین‌ها می‌توانند به تسکین عطسه، خارش، گرفتگی، یا آبریزش بینی و آبریزش چشم کمک کنند. ستیریزین، فکسوفنادین و لوراتادین، نمونه‌هایی از آنتی‌هیستامین‌های خوراکی هستند.

اسپری بینی کورتیکواستروئیدی

اسپری‌های بینی، علائم آلرژی را در بینی بهبود می‌بخشند. با پزشک خود در مورد استفاده طولانی‌مدت از اسپری‌های بینی کورتیکواستروئیدی مشورت کنید.

اسپری بینی کرومولین سدیم

این اسپری بینی می‌تواند علائم آلرژی را کاهش دهد. اگر درمان را قبل از قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها شروع کنید، نتیجه بهتری به دست می‌آورید. استفاده از اسپری بینی کرومولین سدیم، یک درمان بسیار ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما معمولا نباید بیشتر از 6بار در روز استفاده شود.

این اسپری بینی می‌تواند علائم آلرژی را کاهش دهد. اگر درمان را قبل از قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها شروع کنید، نتیجه بهتری به دست می‌آورید.

ضد احتقان‌های خوراکی

داروهای ضد احتقان خوراکی مانند سودوافدرین، می‌توانند به طور موقت گرفتگی بینی را تسکین دهند. برخی از داروهای آلرژی، ترکیبی از آنتی‌هیستامین و ضد احتقان هستند. حتما با پزشک خود در مورد اینکه آیا استفاده از ضداحتقان برای درمان علائم آلرژی شما خوب است، یا نه، صحبت کنید.

واکسن‌های آلرژی

در صورتی که داروها نتوانند علائم شما را تسکین بدهند، پزشک ممکن است واکسن‌های آلرژی را برایتان تجویز کند. واکسن‌ها حاوی مقدار کمی گرده هستند و به بدن شما در ایجاد مقاومت در برابر آن کمک می‌کنند. احتمالا به مدت 3 تا 5سال باید هر ماه یک واکسن بزنید.

3- سینوس‌های خود را شستشو دهید

شستشوی مجاری بینی با محلول نمکی، یک راه سریع، ارزان و موثر برای رفع گرفتگی بینی است. شستشو به طور مستقیم مخاط و آلرژن‌ها را از بینی شما خارج می‌کند.

محلول های نمکی را می‌توانید به صورت آماده، یا به صورت کیت برای افزودن به آب خریداری کنید. اگر از کیت، یا محلول نمکی خانگی استفاده می‌کنید، بهتر است برای کاهش خطر عفونت، از آب معدنی استفاده کنید.

شستشوی مجاری بینی با محلول نمکی، یک راه سریع، ارزان و موثر برای رفع گرفتگی بینی است. شستشو به طور مستقیم مخاط و آلرژن‌ها را از بینی شما خارج می‌کند.

۴- زودتر از شروع فصل، از آلرژی پیشگیری کنید

حداقل یک هفته قبل از شروع فصل، مصرف دارو را شروع کنید. 

۵- تسکین طبیعی دریافت کنید

برخی از داروهای گیاهی ممکن است به جلوگیری از علائم آلرژی کمک کنند. از پزشک درباره استفاده از این داروهای گیاهی سئوال بپرسید. برخی از داروهای گیاهی با سایر داروها مثل داروهای دیابت تداخل دارند. همچنین داروهای گیاهی ممکن است عوارض جانبی احتمالی طولانی‌مدت و ناشناخته داشته باشند.

6- در منزل خود تغییراتی ایجاد کنید

تغییرات ساده در خانه، تفاوت زیادی در مدیریت آلرژی شما ایجاد می‌کند. با چند راهکار ساده می‌توانید، این تغییرات را به وجود بیاورید و از شر آلرژی خلاص شوید، یا این‌که حداقل آن را کاهش دهید. 

تمام پنجره‌ها را ببندید تا از ورود گرده‌ها به محیط منزل جلوگیری شود. به جای پنکه‌ای که هوا را از بیرون به داخل می‌کشد، از کولر برای خنک کردن خانه استفاده کنید.

کفش‌هایتان را در خارج از منزل درآورید و از مهمانانتان هم بخواهید همین کار را انجام دهند. این کار باعث می‌شود آلرژن‌ها وارد منزل نشوند.

کف اتاق‌ها را با یک جاروبرقی که دارای فیلتر HEPA است، تمیز کنید. این فیلترها 99.97 درصد از ذرات میکروسکوپی در هوا را به دام می‌اندازند. 

لباس‌ها یا ملحفه‌ها را در هوای آزاد، خشک نکنید! آن‌ها در این شرایط، گرده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند.

آخرین توصیه هم این است که سیگار نکشید. سیگار کشیدن می‌تواند علائم آلرژی را بدتر کند. اگر شما یا کسی که با او زندگی می‌کنید سیگار می‌کشد، اکنون زمان خوبی برای ترک سیگار است. اگر دوباره شروع به سیگار کشیدن کردید، دوباره می‌توانید ترک کردن آن را شروع کنید. 

خلاصه

مبتلایان به آلرژی فصلی، در طول بهار دچار علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، تورم و قرمزی چشم‌ها می‌شوند. برای مقابله با حساسیت بهاری، می‌توانید از داروهای خوراکی، یا تزریقی استفاده کنید. عوامل محیطی مثل دور ماندن از محیط خارج از خانه، خشک نکردن لباس‌ها و ملحفه‌ها در فضای بیرون از خانه و سیگار نکشیدن، می‌تواند علائم آلرژی را کاهش دهد.  

منبع: پنجره

دیگر رسانه ها

کدخبر: 85594

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر