بوی جنگ ایران و آمریکا میآید؟ هشدار سپاه | تحرکات واشنگتن
سپاه به تحرکات واشنگتن در خلیجفارس هشدار داد مقامات امنیتی و نظامی آمریکا عازم امارت شدند
بوی جنگ ایران و آمریکا میآید؟ سپاه به تحرکات واشنگتن در خلیجفارس هشدار داد مقامات امنیتی و نظامی آمریکا عازم امارت شدند
در پی استقرار جدید نیروهای آمریکا در خلیجفارس به ادعای جلوگیری ایران از اذیت و آزار کشتیهای تجاری، تهران حملات لفظی خود علیه واشنگتن را تشدید کرد.
روز دوشنبه، ایران در آخرین واکنش خود هشدار داد که پس از تشدید حضور پنتاگون در خلیجفارس و دریای سرخ، میتواند کشتیهای آمریکایی را تصرف کند. سرتیپ رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران گفت: «جمهوری اسلامی قادر است هر گونه شرارت آمریکاییها را متقابلاً پاسخ دهد؛ از جمله توقیف کشتیهای آنها».
واکنش به عبور از خط قرمز
به نوشته المانیتور، این واکنش یک روز پس از آن رخ داد که ایالات متحده یک گروه ۳ هزار نفری تفنگداران دریایی و پرسنل آمریکایی را به دریای سرخ فرستاد. اوایل ماه گذشته نیز ارتش آمریکا هواپیماهای جنگی اف۳۵، اف۱۶ و اِی۱۰ را به همراه ناوشکنهای نیروی دریایی آمریکا به خلیجفارس اعزام کرد. به گفته مقامات آمریکایی، افزایش نیروها برای انجام گشتزنی مشترک در تنگه هرمز صورت گرفته است.
ایالات متحده مدعی شده که این حضور به طور خاص با هدف محدودکردن ایران انجام میشود که به ادعای او، کشتیهای تجاری در آبهای استراتژیک را مورد آزار قرار میدهد. آمریکا ادعا میکند که ایران «تهدیدی آشکار برای امنیت دریایی منطقه و اقتصاد جهانی» است.
تهران دخالت خود را در اکثر موارد انکار نکرده و دلیل اقدامات خود را «جنگ با قاچاق نفت» یا اقدام بر اساس دستور دادگاه برمیشمارد. سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسمی در شهر قم گفت: «کشورهای منطقه به درستی دریافتهاند که ایران در حال تبدیلشدن به یک قدرت بزرگ منطقهای است».
دو هفته پیش، وزارت دفاع ایران در واکنشی آشکار به همان استقرار جدید نیروهای آمریکایی، دهها فروند موشک بالستیک دریایی دوربرد خود را که گفته میشد کاملاً «بومی» بوده و قابلیت «انهدام کامل» را دارند، به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در سخنانی با بیان اینکه این کشورها به ضعف آمریکا و قدرت جمهوری اسلامی در رویاروییهای سالهای اخیر پی بردهاند، گفت: «امنیت خلیجفارس باید توسط کشورهای منطقه حفظ شود».
یکی از این کشورهای منطقه، امارات متحده عربی و رقیب اصلی جمهوری اسلامی است که از توقیف کشتیها و همچنین تنشهای دریایی دیگر عصبانی شده است. علیرغم فشارهای اخیر برای آشتی با ابوظبی به عنوان بخشی از موج عادیسازی روابط منطقهای، هفته گذشته، تهران با مباهات بر پیشرفت و قدرت دفاعی خود در اطراف جزایر سهگانه رزمایشی نظامی برگزار کرد. این جزایر در مرکز مناقشه ارضی چند دههای ایران و امارات قرار دارد.
دیدار بنزاید و سالیوان
در همین شرایط، در بحبوحه تنشها با ایران و تحولات نظامی آمریکا در منطقه، شیخ محمد بن زاید، حاکم امارات، روز سه شنبه میزبان جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا بود. خبرگزاری رسمی امارات گزارش داد که این دو «بر اهمیت اقدام مشترک برای تضمین صلح و ثبات در خاورمیانه تاکید کردند».شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات و علی بن حمد الشمسی، دبیرکل شورای عالی امنیت ملی و سایر مقامات در این نشست حضور داشتند.
یکی از سخنگویان شورای امنیت ملی کاخ سفید به المانیتور گفته که سالیوان پس از مذاکرات در عربستان سعودی درباره جنگ در اوکراین با بنزاید در ابوظبی ملاقات کرد و دو طرف درباره موضوعات مورد علاقه دوجانبه گفتگو کردند و توافق کردند که در تماس باقی بمانند. عربستان سعودی شنبه و یکشنبه میزبان نشستی درباره جنگ بود.
این ماجرا از این بابت مهم است که گفتوگوی بنزاید و سالیوان در مورد ثبات در خاورمیانه در بحبوحه تنش های قابل توجه در منطقه، به ویژه در مورد ایران انجام می شود. یک گروه متشکل از ۳۰۰۰ پرسنل نظامی آمریکایی روز یکشنبه به سمت کانال سوئز حرکت کردند. این استقرار در حالی صورت می گیرد که ایالات متحده در حال بررسی اقدامات بیشتر برای جلوگیری از توقیف نفتکش های تجاری توسط ایران در خلیج فارس است.
همچنین روز سه شنبه، سنتکام ایالات متحده گفت که فرمانده آن، ژنرال مایکل کوریلا، با یک ناوشکن نیروی دریایی ایالات متحده به امارات و بحرین سفر کرده است. کوریلا با سپهبد عیسی سیف محمد المزروعی، رئیس ستاد ارتش امارات متحده عربی و همچنین حمید بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین برای بحث درباره امنیت در منطقه دیدار کرد. سنتکام در بیانیه ای اعلام کرد این سفر از یکشنبه تا سه شنبه به طول انجامید.
در حالی که عربستان سعودی و امارات متحده عربی به دنبال کاهش وابستگی دفاعی خود به واشنگتن هستند، یک مقام امریکایی هفته گذشته به المانیتور گفت: «این کشورهای خلیج فارس را به ایران نزدیکتر کرده و یک سیگنال به شرکای منطقهای میدهد که در غیاب نیروهای امریکایی، ایالات متحده در مورد امنیت جدی نیست.»
به گزارش عرشه انلاین به نقل از روزنامه جوان، امریکا اعلام کرده است که بیش از ۳هزار پرسنل نظامی این کشور با دو کشتی جنگی وارد دریای سرخ شدهاند. این ۳ هزار نفر، همراه با ناوهای جنگی یو. اس. اسباتان و یو. اس. اسکارترهال وارد منطقه تحت پوشش سنتکام شدهاند ولی مانند گذشته که ناوهای امریکایی وارد خلیج فارس میشدند، این دفعه به دریای سرخ آمدهاند.
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم دریایی امریکا به خبرگزاری فرانسه گفته که این استقرار به تلاشها برای «بازدارندگی از فعالیتهای بیثباتکننده و کاهش تنشهای منطقهای ناشی از آزار و اذیت ایران و توقیف کشتیهای تجاری» میافزاید.
با این حال، او از بیان جزئیات درباره چیزی که پنتاگون آن را ایجاد بازدارندگی در مقابل ایران خوانده خودداری کرده است.
المانیتور هفته گذشته گزارش کرده بود که مقامات ارشد وزارت دفاع امریکا در حال انجام اقدامات نهایی هستند که ارتش امریکا را قادر به مداخله مستقیمتر برای جلوگیری از توقیف نفتکشهای تجاری از طرف ایران میکند.
ناوگان پنجم امریکا مدعی است که نیروی دریایی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی دو سال گذشته حداقل ۲۰ تانکر کشتیرانی تجاری را در منطقه مورد آزار و اذیت قرار دادهاند یا کنترل آنها را به دست گرفتهاند، ولی از بیان مواردی که امریکا به استناد نظارتها و تحریمهای فرامرزی، کشتیهای سوخترسانی ایران را توقیف کرده، خودداری کرده است.
درشرایط اقتصادی وخیم مملکت ،وروابط نامناسب با همسابگان ودنیا،ایا توهم قدرت ناشی از نزدیکی به چین وروسیه که دچار مسعولین ماشده ایا جنگ با امریکا که ابرقدرتی است که دیگران از درگیری باان اجتناب میکنند،این برخوردها منافع مردم مارا تامین میکند؟!