فرزندِ آیت الله جنتی :شورای نگهبان ردصلاحیتم می‌کند /پدرم هیچ بیماری ندارد

علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو حزب اعتدال و توسعه درباره وضعیت جسمانی آیت الله جنتی می‌گوید: با توجه به سن شان و کهولت سن، طبیعی است که ضعف جسمی دارند، ولی ایشان بیماری ندارند. ما همواره توصیه مان این بود که ایشان را معاف بدارند. وظیفه سنگینی که برعهده ایشان است، واقعا در این شرایط جسمی برای ایشان مشکل است.

فرزندِ آیت الله جنتی :شورای نگهبان ردصلاحیتم می‌کند /پدرم هیچ بیماری ندارد

علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو حزب اعتدال و توسعه درباره وضعیت جسمانی آیت الله جنتی می‌گوید: با توجه به سن شان و کهولت سن، طبیعی است که ضعف جسمی دارند، ولی ایشان بیماری ندارند. ما همواره توصیه مان این بود که ایشان را معاف بدارند. وظیفه سنگینی که برعهده ایشان است، واقعا در این شرایط جسمی برای ایشان مشکل است.

فرزندِ آیت الله جنتی بودن، «علی جنتی» را محافظه کار نکرده است، آنقدر که صریح و بدون لکنت شورای نگهبان را نقد کند و بگوید؛ «شورای نگهبان از دیرباز رویکرد خالص سازی را داشته است و بخشی از یک جریان سیاسی است». او حتی ابایی ندارد که بگوید شورای نگهبانِ آیت الله جنتی با معیار‌هایی که دارد پسرش علی جنتی را هم ردصلاحیت می‌کند.

علی جنتی در  گفتگو ابا خبر انلاین ز برخی رایزنی‌های خود با شورای نگهبان درباره برخی ردصلاحیت شدگان هم روایت کرد و گفت؛ «هم به آیت الله جنتی هم به بعضی دیگر از اعضای شورای نگهبان گفته ام نگاه شما نسبت به جریان مقابل چه اصلاح طلب چه جریان اعتدال، نگاه غلطی است و هر کس در جریان مقابل بود، حتما یک آدم نفوذی است یا با انقلاب یا با رهبری زاویه دارد و باید به نوعی حذف شود.»

خلاصه سخنان علی جنتی را بخوانید 

شما می‌توانید به راحتی یک به یک تمام مدیران دستگاه‌های اجرایی و حتی بعضی از نهاد‌هایی که خارج از دولت است، ملاحظه کنید که کلی از مدیران برکنار شدند. در واقع یک سیاستی است که با اطلاع قبلی اعمال می‌کنند و دستور رسمی دارند که این کار را انجام دهند.

همان اوایل کار دولت هم به بعضی از این آقایان گفتم گویا شما فکر می‌کنید رژیم عوض شده است، یک رژیم رفته و حالا دارید با یک رژیم طاغوتی مبارزه می‌کنید، یک رژیم انقلابی هستید که سرکار آمده‌اید تا همه کسانی که وابسته به رژیم گذشته بودند، کنار بگذارید.

این سیاستی است که متاسفانه دنبال می‌کنند و در خود دولت فقط شخص آقای دکتر اسلامی را داریم که او را هم به سازمان انرژی اتمی فرستادند، با اینکه قرار بود وی کماکان در وزارت راه باشند.

این گروه بهرحال مورد حمایت بسیاری از عناصر پرنفوذ در نظام هستند، و با همین حمایت این رویه را دارند ادامه می‌دهند، این روندی بوده که از سالیان دراز و گذشته دنبال شده است و تلاش دارند یک جریانی را که فکر می‌کنند می‌تواند حافظ انقلاب و ارزش‌های انقلاب باشد را به قدرت برسانند.

در دوره آقای هاشمی رفسنجانی این کار عملا به طور کامل انجام نشد. در دوره آقای خاتمی طبیعتا نظام دچار یک نوع غافلگیری شد. در دوره اول آقای احمدی نژاد احساس شد که این دولت در همان مسیر دارد حرکت می‌کند و لذا مورد حمایت جدی بود. در دوره دوم احمدی نژاد طبیعتا وقتی تمرد آقای احمدی نژاد بروز کرد، او هم کنار گذاشته شد.

در دوره آقای روحانی که تورم و گرانی بود همه ائمه جمعه صدایشان بلند بود که چرا تورم این مقدار است، چرا برخورد نمی‌کنید، چرا برنامه ریزی نمی‌کنید. ولی امروز ائمه جمعه می‌گویند برای ما مهم اسلام است مهم انقلاب است حالا اگر گرانی است باید تحمل کنیم. امام جمعه مشهد در یک دوره‌ای هم می‌گفت که حالا گرانی هست خب اشکنه بخورید. الان دوباره به همان اشکنه برگشتند.

دولت آقای روحانی هم دولت صددرصد مطلوبی برای این جریان نبود. الان احساس می‌شود که این دولت که سرکار آمده یک دولتی است که صددرصد آنچه را که آن جریان سیاسی می‌خواهد، به آن عمل می‌کند. نیرو‌های آن‌ها را در مجلس، در دولت و حتی در مجلس آینده سرکار می‌آورد و آنقدر هم تمامیت خواهی در این جریان دیده می‌شود که خارج دولت هم به یک سری از نهاد‌های غیردولتی و حتی نهاد‌های مدنی هم این پاکسازی یا خالص سازی سرایت کرده است.

شما می‌بیند که حتی اتاق بازرگانی که یک نهاد مردمی است را تحمل نمی‌کنند، نهادی که کاملا برای خود انتخابات دارد، اساسنامه دارد و دولت هم آنجا عضو دارد، ولی خب در عین حال تمام توان را به کار می‌گیرند که حتی اتاق بازرگانی را هم در اختیار داشته باشند. متاسفانه این کار ادامه دارد.

اینطور نیست که شورای نگهبان الان به دنبال خالص سازی باشد، از دیرباز این رویکرد را داشته است. دلیلش هم این است که اولا اگر شما ترکیب شورای نگهبان را نگاه کنید چه فق‌ها و چه حقوقدانانش، از یک جریان خاص انتخاب شده اند. یعنی شما یک نفر را در بین ۱۲ نفر از اعضای شورای نگهبان نمی‌بینید که خارج از جریان که اصولگرایی بدانیم یا هرچیزی که اسمش را بگذاریم، باشد و این‌ها اعتقادا جریان مقابل خود را یک جریان ضد انقلاب یا غیر انقلابی می‌دانند و وظیفه و تکلیف خود می‌دانند که تلاش کنند جریان مقابل را حذف کنند.

شورای نگهبان خودش جزئی از یک جریان سیاسی است و نمی‌توان داور بی طرف باشد

وقتی شورای نگهبان خودش اصولا جزئی از یک جریان سیاسی است، این دیگر نمی‌تواند داور باشد و بی طرفانه نسبت به هر دو جریان سیاسی برخورد کند، در انتخابات و بحث تایید صلاحیت و رد صلاحیت هم همینطور است. شورای نگهبان هم جزئی از این مجموعه است. در طول سال‌های گذشته و دوره‌های مختلفی که انتخابات برگزار شده، بخصوص انتخابات مجلس این رویه دیده شده و حتی تعدادی از افرادی که قبلا مورد تایید شورای نگهبان بودند و به مجلس رفتند، در دوره بعد که کاندیدا شدند، حذف شدند. این هم دنباله همان جریان خالص سازی است که می‌خواهد رقبای خود را حذف کند.

بله خب من با ایشان گفتگو دارم، صحبت زیاد کردم، هم با ایشان هم با بعضی دیگر از اعضای شورای نگهبان. گفتم اولا نگاه شما نسبت به جریان مقابل چه اصلاح طلب چه جریان اعتدال، نگاه غلطی است. شما فکر نکنید که هرکس اصولگرا بود او دیگر یک آدم پاک و منزه و وطن پرست و از هر جهت مورد تایید است و هر کس در جریان مقابل بود، حتما یک آدم نفوذی است یا با انقلاب یا با رهبری زاویه دارد و باید به نوعی حذف شود.

بعد هم مخاطرات این نوع برخورد را بار‌ها تا آنجائیکه به ذهنم رسیده بیان کرده ام که بالاخره نتیجه اش این می‌شود که ما آنقدر دایره خودی‌ها را تنگ می‌کنیم که به یک جایی می‌رسیم که اکثریت قاطعی از نیرو‌های وفادار به انقلاب، وفادار به نظام و وفادار به رهبری حذف شده و به تعبیری از قطار انقلاب پیاده شده اند.

بر اساس همان معیار‌هایی که شورای نگهبان دارد و با آن خط کشی که دارند، قاعدتا باید رد صلاحیت کنند یا حداقلش عدم احراز صلاحیت.

بر اساس همان معیار‌هایی که شورای نگهبان دارد و با آن خط کشی که دارند، قاعدتا باید من را رد صلاحیت کنند یا حداقلش عدم احراز صلاحیت.

شاید در دو دهه گذشته من به کرات صحبت کردم که شما وقتی یک فردی را رد صلاحیت می‌کنید یا حتی عدم احراز صلاحیت برایش می‌زنید که معنایش همان رد صلاحیت است، تبعاتی دارد. معمولا هم دو تا اتهام هست که وارد می‌کنند؛ یکی عدم التزام عملی به اسلام دومی عدم اعتقاد به ولایت فقیه. با این عدم تایید صلاحیت این فرد در بین خانواده، همکاران، دوستان و اگر در یک شهر کوچکی باشد، آبرویش می‌رود. شما اجازه دهید که این فرد از خودش دفاع کند، صدا کنید بگویید شما متهم هستید به اینکه عدم التزام به اسلام دارید، دلیلش هم این چیز‌هایی است که ما می‌گوییم، اجازه دهید از خود دفاع کند. اگر دفاعش متقن است باید بپذیرید چرا رد صلاحیت می‌کنید؟

 

 

تا امروز ما هیچ نشانه‌ای از اینکه تغییری در سیاست‌های کلی نظام و شورای نگهبان نسبت به گذشته ایجاد شده باشد، نمی‌بینیم. در مورد آینده هم با توجه اینکه ۶ و ۷ ماه تا انتخابات فاصله داریم، ممکن است که بالاخره تغییراتی در برخی از سیاست‌ها پدید آید.

احتمال این وجود دارد که به یکسری افراد غیرخودی هم اجازه دهند که وارد مجلس شوند، مثلا به ۴۰ یا ۵۰ نفر در مقابل ۲۵۰ نفر اجازه دهند وارد مجلس شوند. بالاخره این انتخابات رقابتی است، اینطور نبوده که همیشه یکدست باشد و از طرف مقابل هم آمدند. اما با توجه به مجموع مسائل و آنچه که در کشور می‌گذرد و سوابق امر، من فکر نمی‌کنم که هیچ تغییری در سیاست‌های گذشته پدید آید.

پدرم نه فشار خون دارد نه دیابت

ببینید با توجه به سن شان و کهولت سن، طبیعی است که ضعف جسمی دارند، ولی ایشان بیماری ندارند. نه فشارخون دارند، نه دیابت دارند، نه مشکلات دیگر. به خاطر رعایتی که خودشان می‌کنند.

ولی افرادی که مخالف شورای نگهبان یا رویه شورای نگهبان هستند، گاهی آرزوهایشان را به صورت خبر مطرح می‌کند. در یک ماه گذشته، در شبکه‌های اجتماعی یک کسی نوشته بود که ایشان بیمار هستند و حتی کس دیگری اضافه کرده که ایشان در بیمارستان بقیه الله بستری هستند، من تماس گرفتم و دیدم نه مشکلی نداشتند و تکذیب کردم.

وظایف سنگین برای آیت الله جنتی در این شرایط جسمی مشکل است

البته کهولت سن و ضعف ناشی از آن به هرحال وجود دارد ما همواره توصیه مان این بود که ایشان را معاف بدارند. وظیفه سنگینی که برعهده ایشان است، واقعا در این شرایط جسمی برای ایشان مشکل است.

این نگاه دوگانه هم در مورد رسانه‌ها وجود دارد هم در مورد دولتمردان و هم در مورد جریانات سیاسی. یعنی اگر یک جریان سیاسی یا رسانه‌ای ببیند جریان موافق خودش روی کار آمده طبیعتا هر کار کوچکی که انجام می‌دهد این‌ها شروع به بزرگ کردن می‌کنند و به عنوان یک دستاورد مطرح می‌کنند. ولی اگر جریان مقابل خودش باشد هم رسانه‌ها هم جریانات سیاسی و هم بعضی از شخصیت‌ها که نگاه‌های ایدئولوژیکی خاصی دارند، به سمت تخریب می‌روند.

کار‌هایی که در دولت روحانی حرام بود در دولت رئیسی حلال شد

شما می‌بینید که خیلی از کار‌هایی که در دولت آقای روحانی و دولت تدبیر و امید حرام بود الان حلال شده است. رسانه ملی خودمان را نگاه کنید در دولت تدبیر و امید اصلا اپوزیسیون دولت روحانی بود، برنامه ۸:۳۰ را که هر شب نگاه می‌کردید و سایر برنامه‌های تولیدی عموما در جهت تخریب دولت بود. مشکل آقای روحانی و دولت وی این بود که رسانه نداشت. یک رسانه ملی در اختیارش نبود.

رسانه باید در اصل زیرنظر سه قوه باشد. من در یک دوره سه ساله‌ای نماینده رئیس جمهور در شورای نظارت صداوسیما بودم، ولی هیچ وقت نمی‌توانستم تاثیرگذار باشم.

روزنامه‌ها را ببینید، منظور روزنامه‌های یک طرف نیست. هر دوطرف معمولا همینطورند که اگر یک جریانی را قبول داشته باشند، هرکار منفی هم بکند یا چشم پوشی می‌کنند یا سعی می‌کنند به هرحال کار‌های مثبت کوچک را بزرگ کنند و اگر که با آن مخالف باشند، هر اقدام مثبتی که انجام می‌دهد سعی می‌کنند این اقدام را به نوعی از کنارش عبور کنند یا تخریب کنند.

ائمه جمعه به دوره اشکنه برگشته اند و می‌گویند اگر گرانی است تحمل کنید!

یا ائمه جمعه و امامان جمعه ما در شهر‌های بزرگ چه رویکردی دارند؟ در دوره آقای روحانی که تورم و گرانی بود همه صدایشان بلند بود که چرا تورم این مقدار است، چرا برخورد نمی‌کنید، چرا برنامه ریزی نمی‌کنید. آن زمان حتی رسما اعلام می‌کردند که تحریم‌ها خیلی نقشی در این مشکلات ما ندارد و عمده مشکلات ضعف مدیریت و ناکارآمدی است. ولی امروز ببینید که ائمه جمعه چگونه برخورد می‌کنند. می‌گویند برای ما مهم اسلام است مهم انقلاب است حالا اگر گرانی است باید تحمل کنیم.

آیت الله جنتی با توجه به سن شان و کهولت سن، طبیعی است که ضعف جسمی دارند، ولی ایشان بیماری ندارند. نه فشارخون دارند، نه دیابت دارند، نه مشکلات دیگر. به خاطر رعایتی که خودشان می‌کنند. افرادی که مخالف شورای نگهبان یا رویه شورای نگهبان هستند، گاهی آرزوهایشان را به صورت خبر مطرح می‌کند. ما همواره توصیه مان این بود که ایشان را معاف بدارند.

امام جمعه مشهد در یک دوره‌ای هم می‌گفت که حالا گرانی هست خب اشکنه بخورید. الان دوباره به همان اشکنه برگشتند. ولی اگر دولتی مورد قبولشان نباشد هر مسئله کوچکی را بزرگ می‌کنند. شما یادتان است که در یک مرحله‌ای یک عده از روحانیون از قم پیاده به سمت تهران آمده بودند تا به برخی از سیاست‌های دولت روحانی اعتراض کنند. الان آن پیاده رو‌ها کجا هستند تا ۱۴۰ کیلومتر پیاده به سمت تهران بیایند؟ این برخورد دوگانه از مشکلات اساسی کشور ماست. متاسفانه ما داریم بدون عدالت و انصاف و واقع بینی با مسائل برخورد می‌کنیم و همدیگر را تخریب می‌کنیم. نتیجه اش صدمه دیدن کل کشور، نظام و مردم است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 105734

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر