نظر ستادکل نیروهای مسلح با کاهش مدت سربازی به ۱۲ ماه / خدمت سربازی از بلاتکلیفی خارج می‌شود

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم‌گیری در موضوع نظام وظیفه بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است.

نظر ستادکل نیروهای مسلح با کاهش مدت سربازی به ۱۲ ماه / خدمت سربازی از  بلاتکلیفی خارج می‌شود

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم‌گیری در موضوع نظام وظیفه بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است.

محمدصالح جوکار با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه برای کاهش مدت خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه، بیان کرد: باید در این حکمی که در برنامه هفتم توسعه از سوی مجلس پیش بینی شده است، حتما نظر ستاد کل نیروهای مسلح اخذ می شد چراکه تصمیم گیری در حوزه نظام وظیفه بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است.

وی در ادامه تاکید کرد: ورود مجلس به تنهایی در این موضوع و تصمیم گیری درباره آن، نمی تواند منجر به تصمیم گیری کاملی شود. بهتر بود مجلس برای تصمیم گیری در این خصوص هماهنگی لازم را با ستاد کل نیروهای مسلح انجام می داد.

چند رور پیش رئیس کل ستاد نیروهای مسلح گفت: مسئله سربازی مسئله آسانی نیست که با تصمیمات ناگهانی بتوان تغییرات اساسی در آن داد زیرا سرباز و جوان عزیز ما در این مقطع زندگی می‌آید و مسئولیت در دفاع و امنیت کشور موضوع ساده‌ای نیست.

سرلشگر باقری بیان کرد: پس از بیش از یک سال و نیم بررسی و تلاش صورت گرفته، فرماندهان پذیرفتند با جایگزینی سایر نیروها و تغییرات فرآیندها بتوانیم سه ماه خدمت سربازی را کاهش دهیم که اتفاق افتاد.

رئیس ‌ستاد کل نیروهای مسلح از کاهش و کسری خدمت برای فرزندان ایثارگران، افراد دارای خدمت بسیجی و همچنین مهارت‌آموزی خبر داد و ابراز داشت: میانگین زمانی که سرباز خدمت می‌کند ماه‌های زیادی نیست با این وجود اما تلاش بر این است تسهیلات بیشتری برای سربازان فراهم کنیم هرچند کار آسانی نیست.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، بند (ن) ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند که بر اساس این بند ستادکل نیروهای مسلح باید به منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمند سازی و افزایش مهارت های آنها در طول سالهای اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه و جایگزینی سایر عضویتها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزه های علمیه می‌رسد اقدام نماید.

در تبصره های این ماده نیز آمده است که؛ تبصره ۱– در راستای سیاست کلان ابلاغی افزایش جمعیت، مشمولان غایب و غیر غایب بالای ۳۰ سال و دارای ۲ فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف می باشند.

تبصره ۲- ادامه تحصیل دانش آموزان مقطع دیپلم و بالاتر و طلاب حوزه های علمیه در خارج از کشور مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی مجاز می باشد و دستورالعمل صدور معافیت تحصیلی آن توسط ستاد کل با همکاری وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تهیه و اجرایی می گردد.

بر اساس این گزارش،‌ شورای نگهبان هنوز نظر نهایی خود را در خصوص مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم توسعه اعلام نکرده است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 116254

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر