نفر اول تهران چند رای آورد؟ رکورد عجیب در بین نفرات اول تمام انتخابات تهران+ببینید

سید محمود نبویان که نامش در چند فهرست اصولگرایی قرار داشت، رأی اول تهران را در انتخابات مجلس شورای اسلامی به خود اختصاص داد.

نفر اول تهران چند رای آورد؟ رکورد عجیب در بین نفرات اول تمام انتخابات تهران+ببینید

عرشه آنلاین: سید محمود نبویان که نامش در چند فهرست اصولگرایی قرار داشت،  رأی اول تهران را در انتخابات مجلس شورای اسلامی به خود اختصاص داد.

نبویان  در این انتخابات 597 هزار و 770 هزار رای اورد

محمود نبویان رای اول تهران در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، تا اینجای کار که بخش عمده ای از صندوق‌های رای شمارش شده، کمترین میزان رای رتبه اولی های پایتخت را در تمامی ادوار انتخابات مجلس شورای اسلامی به خود اختصاص داده؛ رکوردی که پیش‌بینی می‌شود با شمارش آرای مربوط به تعداد اندک از صندوق‌های باقیمانده نیز به نام نبویان ثبت شود.

محمود نبویان

مجلس اول : فخرالدین حجازی: 1 میلیون و ۵۶۸ هزار و ۷۵۹

مجلس دوم  :  اکبر هاشمی رفسنجانی: یک میلیون و ۸۹۱ هزار و ۲۶۴اا

مجلس سوم : اکبر هاشمی رفسنجانی: یک میلیون و ۲۹۴ هزار و ۴۱۹اا

مجلس چهارم :علی‌اکبر موسوی حسینی: ۹۳۷ هزار و ۳۰۲

مجلس پنجم : علی‌اکبر ناطق‌نوری: ۸۷۹ هزار و ۸۹۳

مجلس ششم : محمدرضا خاتمی: یک میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۱۸

مجلس هفتم : غلامعلی حدادعادل: ۸۸۸ هزار و ۲۷۶

مجلس هشتم : غلامعلی حدادعادل: ۸۴۴ هزار و ۲۳۰

مجلس نهم : غلامعلی حدادعادل: یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۸۰۹

مجلس دهم :محمدرضا عارف: یک میلیون و ۶۰۸ هزار و ۹۲۶

مجلس یازدهم :محمد باقر قالیباف یک میلیون و 265 هزار 287

انتخابات مجلس

مقایسه آرای نفرات اول تهران در ۱۲ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی

اقتصاد نیوز نوشت : بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده سیدمحمود نبویان تا لحظه تدوین این توانسته 545805 رای را به خود اختصاص دهد؛ آرایی که نسبت به نفرات اول تهران در دوره‌های گذشته افت قابل توجهی را نشان می دهد. گواه این مدعا بررسی تعداد آرای نفرات اول راه یافته به مجلس از حوزه انتخابیه تهران در ادوار 11 گانه انتخابات مجلس شورای اسلامی است. 

هرچند درصد آرای این افراد در نسبت با تعداد کل آرای ماخوذه و با توجه به میزان مشارکت مردم در انتخابات به صورت معنادارتری قابل تحلیل و تفسیر است اما در مجال این گزارش ( تا لحظه نگارش) که هنوز به صورت رسمی میزان مشارکت تهرانی‌ها در انتخابات مجلس دوازدهم اعلام نشده، صرفا به مقایسه تعداد آرای نفرات اول تهران در ادوار 12گانه بسنده شده است.

یک دوره قبل و در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف توانسته بود با اختلاف رای قابل توجهی نسبت به این دوره به عنوان نخستین نماینده تهران راهی بهارستان شود. او که با سابقه فرماندهی نیروی هوایی سپاه، فرماندهی نیروی انتظامی کشور و همچنین شهردار تهران تصمیم به حضور در مجلس شورای اسلامی را گرفته بود، در انتخابات مجلس یازدهم ۱،۲۶۵،۲۸۷ رای را به خود اختصاص داد و به عنوان نماینده اول مردم تهران راهی بهارستان شد.

این در حالی‌ است که چهار سال قبل و در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، محمدرضا عارف توانسته بود این جایگاه را به خود اختصاص دهد. عارف که در قامت یک چهره دانشگاهی و با پیشینه سیاسی وزارت، معاون رئیس جمهور دولت اطلاحات و همچنین ریاست سازمان برنامه و بودجه سودای حضور در بهارستان را داشت، در اسفند 94 توانست با ۱،۶۰۸،۹۲۶ رای در صدر لیست امیدف از حوزه انتخابیه تهران رهسپار خانه ملت شود.

در مجلس نهم اما این عنوان را غلامعلی حدادعادل در اختیار داشت؛ دوره ای که پایانی بر سه دوره فعالیت سیاسی او به عنوان نماینده مجلس بود. او چهار سال بعد و در انتخابات مجلس دهم در جلب رای مردم تهران برای ورود به بهارستان ناکام ماند.

حدادعادل که نخستین رئیس غیرروحانی مجلس شورای اسلامی محسوب می شود که توانسته بود در انتخابات مجلس نهم با 1،119،474 رای عنوان نفر اول تهران را برای سومین دوره پیاپی از آن خود کند. او پیش از این در انتخابات مجلس هشتم با 844230 رای و در مجلس هفتم با 888276 رای در صدر لیست منتخبان پایتخت قرار گرفته بود.

اما پیش از این چهره اصولگرا، سیدمحمدرضا خاتمی به عنوان یک فعال سیاسی اصلاح طلب توانسته بود در جایگاه نخست لیست منتخبان تهران برای ورود به مجلس قرار گیرد. خاتمی در انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی با 1226418 رای به خانه ملت راه پیدا کرد.

نکته آنکه تعداد آرای سیدمحمدرضا خاتمی در نخستین اعلام رسمی از آمار کل آرای انتخابات مجلس ششم، بیش از یک میلیون و 700 هزار رای اعلام شد اما با ابطال بیش از 500 صندوق -معادل حدود 790هزار رای- توسط شورای نگهبان، آرای این چهره سیاسی تا یک میلیون و 226 هزار و 418 رای کاهش یافت.

این در حالیست که چهار سال پیش از پیروزی قاطع اصلاح طلبان و فتح مجلس ششم، در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، علی اکبر ناطق نوری توانسته بود در جلب نظر مردم تهران توفیق یابد و به عنوان منتخب اول تهران راهی مجلس شود. ناطق که در سال 74 با 879893 رای رای اولی تهران شدف دو سال بعد در دوم خرداد 1376 میدان انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری را به رقیب خود سیدمحمد خاتمی واگذار کرد.

با این همه، در انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی اما یک اتفاق غیرمنتظره رخ داد و یک چهره مشهور تلویزیونی در حوزه فرهنگ توانست با شکست رقبای اهل سیاست خود، به عنوان نفر اول پایتخت راهی مجلس شود. سیدعلی اکبر موسوی حسینی، استاد اخلاق که در آن سال ها حسابی در بین مردم محبوب شده و به «حسینی اخلاق در خانواده» شهره بود، با کسب 937،302 به عنوان نماینده اول مردم تهران به مجلس چهارم راه پیدا کرد.

اما بدون شک شاخص ترین چهره در میان نفرات اول منتخب مردم تهران در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، به سومین دوره انتخابات باز می گردد؛ زمانیکه اکبر هاشمی رفسنجانی در قامت رئیس دومین مجلس شورای اسلامی، توانست برای مرتبه دوم با کسب 1،294،419 رای به عنوان نخستین برگزیده تهران وارد مجلس شود. او در مجلس دوم هم با 1،891،264 رای، اولین منتخب تهران در انتخابات بود. او با این رای، تا امروز رکورددار رتبه اولی های تهران در مجلس است.

در نهایت در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از چهره های سیاسی معروف انقلاب اسلامی ایران در آن سال ها یعنی فخرالدین حجازی توانست رای اول پایتخت را به خود اختصاص دهد. او در این دوره 1568759 رای را از آن خود کرد.

مرور 12 دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این سال ها حکایت از آن دارد که اکبر هاشمی رفسنجانی با 1،891،264 رای رکورددار کسب بیشترین تعداد رای در تمامی ادوار است و کمترین میزان رای را هم محمود نبویان؛ رای اول تهران در انتخابات اخیر مجلس به خود اختصاص داده است که تا این لحظه، 545805 رای است.

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 128779

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر