نظر دریاسالار ارتش ترکیه درباره کمک پهپاد آکینجی برای یافتن بالگرد رئیسی +فیلم

«محل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور ایران را نیرو‌های امدادی و میدانی حاضر در منطقه نشانه‌گذاری و پیدا کردند و هر سناریوی دیگر در مورد یافتن محل سقوط از طرف رسانه‌های ترکیه بی اساس و کذب است.»

نظر دریاسالار ارتش ترکیه درباره کمک پهپاد آکینجی برای یافتن بالگرد رئیسی +فیلم

دریاسالار بازنشسته ارتش ترکیه عملیات پهپاد آکینجی را یک شوی تبلیغاتی رسانه‌ای عنوان کرد.

به گزارش عرشه آنلاین،ایسنا نوشت دریاسالار بازنشسته ارتش ترکیه تورکر ارتورک؛ در شبکه تلویزیونی TELE۱ گفت پهپاد «آکینجی» در عملیات جستجوی بالگرد رئیس جمهور ایران هیچ اقدام موثری انجام نداد.

وی این عملیات را شو تبلیغاتی رسانه‌های وابسته به حاکمیت ترکیه که به گفته وی واقعیت را تغییر دادند، خواند.

ین مقام پیشین ترک در ادامه افزود محل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور ایران را نیروهای امدادی و میدانی حاضر در منطقه نشانه‌گذاری و پیدا کردند و هر سناریوی دیگر در مورد یافتن محل سقوط از طرف رسانه‌های ترکیه بی‌اساس و کذب است.

بالگرد حامل «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که برای افتتاح سد مرزی «قیز قلعه‌سی» به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، در مسیر بازگشت در «جنگل دیزمار» در محدوده عمومی بین ورزقان و جلفا استان آذربایجان شرقی دچار سانحه شد.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، آیت‌الله آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بودند که در این سانحه به شهادت رسیدند.

مرکز ارتباطات ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز روز چهارشنبه اعلام کرد: با توجه به شرایط جوی و آب و هوایی بسیار نامساعد و پیچیدگی جغرافیایی و کوهستانی بودن منطقه وقوع حادثه از یک سو و حضور پهپاد‌های پیشرفته ایرانی مجهز به رادار سار (پهپاد‌هایی که قادر به تشخیص و کنترل نقاط در زیر ابرهای فشرده هستند) برای انجام مأموریت در شمال اقیانوس هند و فاصله طولانی آن‌ها با محله سقوط بالگرد از سوی دیگر، باعث گردید نیروهای امدادی اعم از نیروهای مسلح، هلال احمر، نیروهای مردمی و محلی ناگزیر از راه‌های زمینی عملیات جستجو را بلافاصله آغاز نمایند که به دلیل شرایط سخت جوی و جغرافیایی این عملیات به شب کشیده شد.

در چنین شرایطی پس از اعلام همکاری کشورهای همسایه و دوست با همکاری نزدیک‌ترین کشور یعنی ترکیه موافقت گردید. این کشور پهپاد مجهز به دوربین‌های دید در شب و حرارتی را به منطقه اعزام نمود لیکن با وجود تلاش مداوم به دلیل نداشتن تجهیزات تشخیص و کنترل نقاط زیرابر موفق به اعلام دقیق محل سقوط بالگرد نگردید (نقاط با فاصله چند کیلومتری از محل سانحه اعلام می‌شد) که در نهایت این پهپاد به کشور ترکیه بازگشت.

منبع: ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 138638

ارسال نظر