چرا دلار برگشت

قیمت دلار روز چهارشنبه در روند رنج بازگشایی شد، اما در ادامه معاملات کاهش ۵۰۰ تومانی پیدا کرد. در پنجمین روز هفته اخبار سیاسی اثر مساعد بر بازارهای مالی گذاشت و دلار را بعد از دو روز با کاهش محدود مواجه کرد.

چرا دلار برگشت

قیمت دلار روز چهارشنبه در روند رنج بازگشایی شد، اما در ادامه معاملات کاهش ۵۰۰ تومانی پیدا کرد. در پنجمین روز هفته اخبار سیاسی اثر مساعد بر بازارهای مالی گذاشت و دلار را بعد از دو روز با کاهش محدود مواجه کرد.

قیمت دلار روز چهارشنبه با کاهش ۵۰۰ تومانی در پله دوم کانال هشتم از کریدور پنجم معامله شد. معامله‌گران افت محدود قیمت را متاثر از سیگنال‌های سیاسی می‌دانند که روانه بازار شد.

نرخ شاخص ارزی در بازار روز گذشته روند کاهشی داشت. به عقیده برخی از کارشناسان سیگنال‌هایی در رابطه با تبادل پیام ایران و آمریکا در عمان می‌تواند عامل‌ کاهشی در بازار باشد. از سوی دیگر برخی شنیده‌های غیر‌رسمی حاکی از آن است که بازارساز تمایل دارد میزان مداخله خود در بازار آزاد را افزایش دهد. این خبر نیز می‌تواند بیانگر تغییر فاز بازار و افت نرخ ارز باشد.

 درحالی که دلار فردایی در عصر روز سه‌شنبه در نیمه دوم کانال قیمتی ۵۹ هزار تومانی معامله می‌شد، نرخ این ارز در بازار روز گذشته به نیمه نخست کانال پایین‌تر بازگشت. علی باقری، سرپرست جدید وزارت خارجه و از مسوولان مذاکرات رفع تحریم با دولت‌های غربی در یکی از تازه‌ترین اظهارنظرات خود در رابطه با این نشست‌ها گفت: «تبادل پیام همچنان ادامه دارد و وقفه‌ای در این مسیر صورت نگرفته است.» در ماه‌های گذشته مذاکرات رفع تحریم میان ایران و آمریکا به‌صورت غیررسمی و از طریق کشور‌های واسط ادامه یافته است. بر اساس اخبار منتشر شده به نظر می‌رسد هم اکنون عمان وظیفه این تبادل پیام را بر عهده دارد.

برخی از فعالان بازار، سفر روز دوشنبه وزیر امور خارجه این کشور به تهران را در راستای همین مسوولیت می‌دانند. باقری در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: «با عمان در موضوعات مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین موضوع غزه و نسل‌کشی صهیونیست‌ها به‌طور مفصل صحبت کردیم.» فعالان بازار مناقشات منطقه‌ای را از جمله مسائل مورد بحث میان ایران و دولت‌های غربی می‌دانند و در نتیجه معتقدند که ایجاد تغییر و تحول در جریان این درگیری‌ها متعاقبا روی انتظارات فعلان بازار نیز تاثیر می‌گذارد. در روز‌های گذشته که نرخ ارز روندی افزایشی به خود گرفت برخی از کارشناسان از احتمال جهت‌گیری منفی آژانس انرژی اتمی نسبت به پرونده هسته‌ای ایران سخن به میان می‌آوردند. اما اکنون به‌نظر می‌رسد احتمال تداوم مذاکره با غرب توانسته بخشی از انتظارات را مثبت کند. البته در کنار این امر برخی از فعلان بازار از تمایل بانک مرکزی به کنترل معاملات غیر‌رسمی نیز سخن می‌گفتند. بررسی تحرکات بازارساز نشان می‌دهد که حجم عرضه ارز در بازار‌های هرات و سلیمانیه در هفته‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. سیگنال‌های منتشر شده از مقامات این نهاد نیز حاکی از تداوم یافتن این حمایت‌ها است. در مجموع می‌توان گفت که حمایت بانک مرکزی از ریال درکنار برخی سیگنال‌های سیاسی سبب شده تا نرخ ارز در روز گذشته روند کاهشی به خود بگیرد. روز گذشته هر برگ اسکناس دلار آزاد با فاصله گرفتن از سطوح قیمتی ۵۹ هزار تومانی در رقم ۵۸ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. همچنین با افت نرخ دلار آزاد، قیمت سکه طلا طرح جدید نیز ۴۰۰ هزار تومان افت کرد و این شاخص طلایی در رقم ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.

سیگنال‌های سیاسی در مورد توافقات ایران و آمریکا در عمان، احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست هفته آینده شوری حکام و انتخابات پیش رو، معامله‌گران بازار ارز را دست‌ به عصا کرد و بزرگان این بازار ترجیح دادند تا حصول نتیجه رخدادهای ذکرشده منتظر بمانند؛ اما تحلیلگران اقتصادی معتقدند برخی از سیگنال‌های سیاسی به‌عمد از سوی سیاست‌گذار رسانه‌ای می‌شود تا اهرمی برای مهار قیمت دلار باشد.

دلار با سیگنال‌‌سازی کاهشی شد؟

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، در هفته دوم خرداد برخی از سیگنال‌ها می‌تواند افزایشی‌های بازار را در موقعیت خرید قرار دهد. آنها معتقدند در ۶ماهه دوم سال، روند قیمت دلار وضوح بیشتری پیدا می‌کند و طی چندماهه اردیبهشت، خرداد و تیر قیمت در کف سالانه خود قرار دارد.

کارشناسان اقتصادی با توجه به سیاست‌های کنترلی بانک مرکزی برای هفته پیش رو، روزهای آرامی را برای بازارهای مالی پیش‌بینی می‌کنند. به اعتقاد آنها در صورتی که اخبار منفی یا مثبتی مخابره نشود، قیمت دلار در هفته دوم خرداد در محدوده‌های فعلی نوسان خواهد داشت

منبع: دنیای اقتصاد /تجارت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 139718

ارسال نظر