لبخند پزشکیان، برزخ جلیلی !
همه مردم ایران شاهد بودند که این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، با شور و حضور بیشتری نسبت به دور قبل که در سال 1400 برگزار شد، همراه بود. در آن انتخابات اعلام شد که 48.8 درصد مردم شرکت کرده اند. در انتخابات سرد و کم رمق مجلس دوازدهم نیز که اسفند گذشته برگزار شد، میزان مشارکت 40.6 درصد اعلام شد
انتخابات ۸ تیر، ساعتی پیش به پایان رسید و چند نکته اولیه درباره آن، قابل ذکر است:
۱ - همه مردم ایران شاهد بودند که این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، با شور و حضور بیشتری نسبت به دور قبل که در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، همراه بود. در آن انتخابات اعلام شد که ۴۸.۸ درصد مردم شرکت کرده اند. در انتخابات سرد و کم رمق مجلس دوازدهم نیز که اسفند گذشته برگزار شد، میزان مشارکت ۴۰.۶ درصد اعلام شد.
طبیعی است که برآورد عمومی که ناشی از ۴۵ سال تجربه انتخاباتی در جمهوری اسلامی است، این باشد که میزان مشارکت در انتخابات قطبی شده ۸ تیر فراتر از دو انتخابات برود. ببینیم وزارت کشور چه عددی را اعلام میکند.
۲ - هر چند تا کنون نتایج رسمی اعلام نشده، ولی بر اساس نتایج غیر رسمی، مسعود پزشکیان با فاصله از کاندیداهای دیگر جلوتر است.
بعد از او سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف برای دوم شدن رقابت میکنند و احتمالا رده چهارم به آرای باطله خواهد رسید و مصطفی پورمحمدی پنجم است.
۳ - تنها کاندیدایی که امشب با خیال راحت میخوابد، پور محمدی است چرا که به همه اهدافش در این انتخابات رسید. او به عنوان یک سیاستمدار کهنه کار میدانست که شانسی برای ریاست جمهوری ندارد، ولی برای احیای برند شخصی و تقویت جایگاه سیاسی اش به میدان آمد و بیش از آنچه انتظار داشت برداشت کرد.
اما کاندیداهای دیگر، هر کدام شان تا مشخص شدن نتیجه، نگرانیهای خاص خود را دارند: پزشکیان هر چند از نتایج اولیه خرسند است و احتمالا با لبخند خبرها را دنبال میکند، ولی میخواهد ببیند کار در مرحله اول تمام است یا باید یک هفته دیگر ماراتن انتخابات را ادامه دهد.
جلیلی و قالیباف هم با نگرانی میخواهند ببینید کدام شان رقیب پزشکیان در مرحله دوم خواهد بود. آنها نه فقط از نتیجه که از ملامتهای فردای انتخابات نیز میترسند.
هیچ کدام از آنها شب راحتی نخواهند داشت.
ارسال نظر