نماینده مجلس:
یارانه جدید به همه دهکها پرداخت شود
نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای تمام دهکها یارانه پرداخت شود.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه) از اقدام شجاعانه دولت سیزدهم برای اصلاح پرداخت یارانههای اساسی قدردانی کرد و گفت: اصلاح یارانهها یک اقدام ضروری برای اصلاح نظام اقتصادی کشور و تقویت درونی آن است که لازم و ضروری میدانم به ۳ نکته اساسی در این زمینه اشاره کنم.
وی تصریح کرد: در پرداخت یارانهها نخست باید دقت شود جبران افزایش قیمتها از مسیر یارانهها به صورتی باشد که اقشار ضعیف و متوسط جامعه عملاً از محل دریافت یارانهها و یا عدم دسترسی به کالاهای اساسی دچار آسیب نشوند؛ اقدامات اصلاحی انجام شده در راستای یارانهها باید با اقدامات جدی برای بیماری مزمن تورم ترکیب و تکمیل شود؛ ریشه گرانیها و فشاری که بر سفره مردم وارد میشود در همه سالهای گذشته تورم بوده است و ریشه تورم در ناکارآمدی و سو مدیریت در نظام بانکی و کسری بودجه دولتها بوده است.
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: خروج از وضعیت موجود نیازمند اقداماتی است؛ از اصلاح نظام پولی و بانکی گرفته تا موارد دیگر باید از طرف دولت مجلس به صورت مشارکت و همکاری صورت پذیرد. دولت هم باید تلاش کند که کسری در این راستا صورت نگیرد کما اینکه در این مسیر اقدامات با برکتی هم صورت گرفته است.
پژمانفر تصریح کرد: افرادی هستند که باید به آنها یارانه پرداخت شود، به نظر میرسد در استفاده از منابع کشور همه کسانی که ایرانی بوده و در این کشور زندگی میکنند حقی دارند. لذا باید برای تمام دهکها یارانه پرداخت شود همانگونه که واضح است این پرداخت به عنوان کمک معیشت نمیباشد، بلکه یارانه پنهانی بوده که برخی از افراد از آن استفاده میکردند و برخی که از آنها محروم بودهاند را آشکار کرده و همه باید از آن به صورت عادلانه استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: مگر در سیاست دولت در موضوع نان، دارو و بنزین بین ثروتمند و فقر، فرقی قائل شدیم که دولت در چنین موردی فرقی را قائل شده و موجب نارضایتی در جامعه شده است. لازم است افراد ثروتمند در جای دیگر حقوقی را در قالب مالیات و دیگر امورات عادلانه پرداخت کنند و فراری صورت نپذیرد؛ لازم به ذکر است اخذ یارانه از دو گروه باید صورت پذیرد. اول کسانی که داوطلبانه میخواهند یارانه دریافت نکنند دوم ایرانیانی که به صورت دائم در خارج از کشور زندگی میکنند؛ خروج این افراد از دریافت یارانه هیچ گونه اختلالی در کشور ایجاد نخواهد کرد.
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار کرد: ما باید مسئله رضایتمندی در آحاد مردم را در اولویت اقدامات خود قرار دهیم، جناب رئیسجمهور اقدام با برکت دولت شما، آشکار کردن یارانه پنهانی است که فقط برخی از آن استفاده میکردند و باید یارانهها بین همه آحاد مردم عادلانه تقسیم گردد.
پژمانفر افزود: ملت ایران نجیبانه و باعزت پشتیبان آرمانها هستند و راه سرخ شهدا را ادامه دادهاند، مهمترین دغدغه مسئولان باید این باشد که در مسیر اعتلای کشور از قطار پرسرعت ملت عقب نمانند و در کنار این مردم بزرگ باشند.
وی تاکید کرد: شفافیت، صداقت، تخصص و تعهد، ویژگیهایی است که مجلس بدون اغماض در مورد همه کسانی که در حال خدمت به مردم هستند مطالبه خواهد کرد، بدون تعارف هرشخصی که در این ۴ ویژگی عدول کند را از توفیق به خدمت مردم محروم خواهیم کرد، ما به شدت معتقدیم ضرر و تعلل بیجا در تصمیم گیریها حتی از تصمیم غلط بیشتر است، این ملت ۸ سال از کسانی که زندگی آنها و تصمیمات کشور را معطل اغیار کرده بودند سیلی خورده است، بنا بر این، تعلل، بیتصمیمی و هرگونه ترک فعلی برای مجلس و دیگر قوا غیر قابل قبول خواهد بود و در هر سطحی با این شرایط مقابله و برخورد جدی خواهیم کرد.
نماینده مردم مشهد در مجلس عنوان کرد: امروز پیشرفت کشور در گرو عملکرد مناسب ما به عنوان کارگزاران نظام در دو عرصه تقویت بنیانهای درونی قدرت و توسعه روابط و ارتقاءجایگاه جهانی ایران است، دولت بهخوبی به اولویت هر دو موضوع واقف است و در حال فعالیت شبانه روزی برای تحقق هدف پیشرفت کشور و ارتقا سطح زندگی مردم است، این روند نیازمند تسریع در عین هوشمندی، پرهیز، اقدامات ظاهری و نمایشی در عین درک و تأمین نیازها و اولویتهای مردم، کسب و کارها، اصلاح نظام یارانهها و توسعه روابط اقتصادی با همسایگان دو نمونه از راهبردهای مؤثر در دو حوزه درونزایی و برونگرایی است.
پژمانفر یادآور شد: انتظار میرود دولت اقدامات حساب شده و عاجل دیگری را در چارچوب قوانین انجام دهد، مجلس نیز وظیفه دارد؛ در شأن نظارتی خود همراه دولت باشد و با پرهیز از نظارت و گزارش گیریهای مدام بی هدف و پراکنده بر اولویت کشور تمرکز و نقش آوری و هدایت مسئولین اجرایی در پیگیری این اولویت را به عهده بگیرد، در حوزه تدوین نیز ضروری است من و همکاران در مجلس با پرهیز از قانون نویسیهای بی فایده متعدد و متداخل بسترهای قانونی برای تصحیح اقدامات دولت را فراهم کنیم.
وی خاطر نشان کرد: بدیهی است در این چند اولویت اصلی، کشور در دو حوزه ذکر شده در صورت اعلام نیاز از طرف دولت ارائه و مجلس نقش تقنینی خود را ایفا خواهد کرد؛ تغییر جبهه بندی جهانی، تضعیف غرب و آمریکا در توازن قوای بین المللی، افزایش احتمالی فاصله غرب و شرق در عرصه همکاریهای اقتصادی، سیاسی و ایجاد احتمالی بلوکهای متعدد قدرت، فرصتی بی نظیر به ایران داده است، تا فعالانه و به عنوان بازیگری مستقل نقش جدید و بیشتر منطقه جهانی را مبتنی بر جایگاه سیاسی، اقتصادی و به خصوص جغرافیایی و در نسبت با همه بازیگران اصلی جهانی برای خود تعیین کند.
نماینده مردم مشهد گفت: از مهمترین اقدامات ارتقا جایگاه بینالمللی، هوشمندی در برقراری توازن، سرعت تصمیمگیری، اولویتبندی در تعریف انواع همکاری با کشورها و دیگر موارد است، در غیر این صورت فرصتهای اقتصادی بینالمللی ایران با حضور رقبای منطقهای و جهانی از دست خواهد رفت./ مهر
ارسال نظر