«ایران» دوباره باردار می‌شود؟

دامپزشک معتمد سازمان محیط زیست گفت: قرار است که هفته آینده یک متخصص خارجی ایران را سزارین کند تا مشخص شود که "ایران" بار دیگر می‌تواند باردار شود یا خیر.

«ایران» دوباره باردار می‌شود؟

دامپزشک معتمد سازمان محیط زیست گفت: قرار است که هفته آینده یک متخصص خارجی ایران را سزارین کند تا مشخص شود که "ایران" بار دیگر می‌تواند باردار شود یا خیر.

به گزارش عرشه آنلاین، دامپزشک معتمد سازمان محیط زیست گفت: قرار است که هفته آینده یک متخصص خارجی ایران را سزارین کند تا مشخص شود که "ایران" بار دیگر می‌تواند باردار شود یا خیر.

 ظهر امروز نشست بررسی پروژه تکثیر یوزپلنگ آسیایی در سالن همایش‌های سازمان محیط زیست برگزار شد.

دکتر بهرنگ اکرامی دامپزشک معتمد سازمان محیط زیست در رابطه با لزوم سزارین یوزپلنگ مادر اظهار کرد: پس از انجام این عمل، اطلاعات برای یک دانشیار مامایی دانشگاه تهران ارسال شد و این متخصص تأیید کرد که این عمل باید حتی زودتر انجام می‌شد. بیشتر انتقادات وارده به سزارین توسط کسانی بوده که متخصص نبوده‌اند.

وی با بیان اینکه هیچکس در کشور تجربه زایمان یوز را نداشته، گفت: ما دو سال است که با چند نفر در مراکز تکثیر بین‌المللی مشورت کردیم و در زمینه فاصله زایش بررسی‌های خوبی کردیم و اطلاعات فنی خوبی تهیه کردیم و در این پروژه از استانداردهای جهانی نیز بالاتر رفتیم.

این دامپزشک معتمد سازمان محیط زیست ادامه داد: در آن شرایط نمی‌توانستیم با نظر متخصصانی که در جریان عمل سزارین نبودند، تصمیم بگیریم. مرحله دو زایمان دست مادر نیست و زمانی که رحم شروع به انقباض و توله به سمت کانال حرکت کرد بند ناف پاره شده و برداشت ما این بود که اگر توله خارج نشود، تا نیم ساعت بعد هم مادر و همه توله‌ها تلف می‌شوند.

اکرامی در رابطه با روند جراحی توضیح داد: یکی از توله‌ها درشت بود و در کانال چرخید و باعث تنگی کانال شد و اگر دو ساعت می‌گذشت توله‌ها می‌مردند. سزارین عملی تهاجمی است و برای انجام آن کسی می‌تواند نظر بدهد که بالای سر گونه باشد. جراحی خوب انجام شد و خارج شدن جفت نشان از موفقیت‌آمیز بودن جراحی داشت.

وی با اشاره به اوضاع مناسب یوزپلنگ مادر تصریح کرد: زمانی که رحم بسته شد، در ناحیه زخم آنتی‌بیوتیک ریختیم و بعد از ۳ روز از درمان‌های خوراکی آنتی‌بیوتیکی استفاده کردیم. ایران در پردیسان و توران مکمل و دارو را دریافت می‌کرد و حساسیتی نسبت به آن نشان نمی‌داد.

دامپزشک جراح یوزها ادامه داد: یوزپلنگ مادر پس از ۴۸ ساعت وعده‌های غذایی را دریافت کرده که نشان‌دهنده آن است که عفونتی نداشته و به زندگی روتین خود بازگشته است.

اکرامی بیان کرد: بعد از ۲۴ ساعت اگر مادر توله‌های خود را قبول نکند، شانس پذیرش توله‌ها پایین است به همین دلیل پس از چندبار تلاش برای معرفی به مادر زمانی که مادر توله‌ها را نپذیرفت اقدام به دادن شیر به‌صورت دستی کردیم.

وی خاطرنشان کرد: قرار است که هفته آینده یک متخصص خارجی ایران را سزارین کند تا مشخص شود که ایران بار دیگر می‌تواند باردار شود یا خیر.

منبع: تسنیم

دیگر رسانه ها

کدخبر: 22069

ارسال نظر