احضار سفیر ایران در برلین از سوی وزارت امور خارجه آلمان
این اقدام در پی این انجام گرفته است که در واکنش به مواضع مداخله جویانه وزیر امور خارجه آلمان، «هانس ادو موتسل» سفیر این کشور در تهران، صبح دیروز از سوی علی باقری معاون سیاسی به وزارت امور خارجه احضار شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان از احضار سفیر ایران در برلین به وزارت امور خارجه این کشور خبر داد.
خبرگزاری رویترز نوشت، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان امروز در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این کشور سفیر ایران در آلمان را در اقدامی متقابل احضار کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، آندرهآ ساسه، سخنگوی وزارت خارجه آلمان در بیانیهای مطبوعاتی گفت: آلمان سفیر ایران را برای رایزنی و در اقدامی مشابه نسبت به فراخوانده شدن سفیر برلین در تهران به وزارت امورخارجه فراخوانده است.
این اقدام دو روز پس از آن روی میدهد که دولت آلمان مسائل حقوق بشری را بهانه و اعلام کرد که در روابطش با جمهوری اسلامی ایران را بازنگری میکند.
«آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان در بیانیهای که یک نسخه آن در حساب رسمی توئیتری وزارت امور خارجه این کشور منتشر شد به پایین بودن سطح روابط دوجانبه میان دو کشور در سال های اخیر اشاره و ادعا کرد، «اوضاع نمیتواند مانند سابق ادامه یابد، بنابراین ما رابطه خود را با شرایط تطبیق می دهیم.»
وی افزود: ما در حال آمادهسازی تحریمهای بیشتر حقوق بشری از سوی اتحادیه اروپا و بررسی فهرست اعضای خانواده افراد مسئول هستیم. در سطح ملی، ویزا را برای دارندگان پاسپورت رسمی محدود و مقررات ورود را برای اعضای سازمانهایی که در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارند تشدید خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه این بیانیه مداخلهجویانه اعلام کرد: ما برای یک جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد فشار می آوریم و از سازمان های غیردولتی که در زمینه مستندسازی جنایات فعالیت دارند، حمایت خواهیم کرد.
این اقدام در پی این انجام گرفته است که در واکنش به مواضع مداخله جویانه وزیر امور خارجه آلمان، «هانس ادو موتسل» سفیر این کشور در تهران، صبح دیروز از سوی علی باقری معاون سیاسی به وزارت امور خارجه احضار شد.
در جریان این احضار، معاون سیاسی وزیرخارجه با اشاره به اظهارات برخی مقامات آلمانی در تحریک اغتشاش و قانونشکنی در ایران، اینگونه موضع گیریهای غیرمسئولانه را مغایر با قواعد و اصول حقوق بین الملل و ناسازگار با سنت روابط طولانی دو کشور توصیف نموده و آن را غیرقابل قبول دانست.
ارسال نظر