حامیان دولت به دنبال کنار زدن رستم قاسمی/گزینه بعدی، محسن رضایی؟
رئیسی که دولتش را سهمیه ای و بدون تاکید اصلی بر تخصص بسته بود در عمر یک سال و نیمه خود مجبور به ترمیم کابینه شده و درحال هزینه دادن است.
رستم قاسمی استعفا داد» این خبری است که روز گذشته رسانه اصولگرای تسنیم منتشر کرد و در ادامه نوشت:« شنیدهها از دولت حاکی از آن است که رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از سمت خود استعفا داده و نامه استعفای خود را نیز تقدیم رئیسجمهوری کرده است. این در حالی است که هنوز منابع رسمی این خبر را تایید نکردهاند.»
خبر استعفای رستم قاسمی درحالی منتشر که او از روزی که به عنوان وزیر راه سکانداری این وزارت خانه را به دست گرفته است تا به اکنون گرفتار حواشی زیادی بوده است تا جایی که از تریبون رسمی مجلس تهدید شد که قبل از استیضاح، استعفا بدهد. با این حال، اگر چه وزارت راه و شهرسازی خبر استعفای این وزیر پرحاشیه را تکذیب کرد اما به نظر می رسد باید همین روزها منتظر استعفایی دیگر در دولت رئیسی باشیم.
از گم شدن دکل نفتی تا رسیدن به وزارت راه
رستم قاسمی که پیش از این با عنوان وزیر نفت دولت محمود احمدی نژاد شناخته می شد، در دوران حضورش در این وزارت خانه،با حواشی زیادی از جمله گمشدن دکل نفتی همراه بود که البته هیچگاه تن به پذیرش این اتفاق نداد و گفته بود؛ «این دکل متعلق به بنیاد تعاون ناجا و صندوق بازنشستگی صنعت نفت بود و وزارت نفت در آن زمان و هماکنون هیچ دخالتی در خرید دکلهای نفتی ندارد.»
پس از آن نیز در سال 99، اگر چه برای رسیدن به صندلی پاستور گام برداشت و ردای کاندیداتوری انتخابات برتن کرد اما، از فیلتر شورای نگهبان عبور نکرد و او نیز خود در صف حامیان ابراهیم رئیسی معرفی کرد. حمایتی که برای کرسی وزارت راه را به ارمغان آورد.
مشاوری که بازداشت شد
یکی دیگر از حواشی اطراف رستم قاسمی در چند ماه اخیر، بازداشت مشاور و بازرس ویژه وزارت راه بود. بنا به گفته اردشیر مطهری، نماینده مردم گرمسار و آرادان مأموران وزارت اطلاعات، قاسم مکارم شیرازی را دقیقاً سر قراری که برای دریافت رشوه بهصورت یورو ترتیب داده بود، دستگیر کردهاند. رستم قاسمی از زمان بازداشت مشاور و بازرس ویژهاش، بهجای اینکه پاسخگوی ابهامات باشد روی تخت افتاده است. این درست نیست او باید بلند شود و پاسخگوی سؤالات و ابهامات مردم و نمایندگان باشد.
رستم قاسمی بعد از مدتی سکوت در نهایت تن به پاسخگویی دراینباره داد و گفت: «اینجانب بهعنوان وزیر راه و شهرسازی، ضمن تأکید بر اعتماد کامل به نهادهای نظارتی دولت، رسیدگی دقیق و بدون ملاحظه درباره اتهام هر فرد در هر جایگاهی را لازم و واجب دانسته و آمادگی این وزارتخانه را برای همکاری در تکمیل تحقیقات و روشنشدن حقایق اعلام میکنم. لکن لازم است رسانهها از گمانهزنیهای بیپایه تا قبل از اثبات اتهام در مرجع صالح قضایی و خدشه به آبروی افراد، دوری کنند.» او چندی بعد بدون ارائه توضیحی خبر از آزادی مشاورش داد.
اما، همزمان با بازداشت مشاور عالی او، خبر بیماری رستم قاسمی نیز رسانه ای شد و نگرانی هایی را ایجاد کرد. تا جایی که سیدکریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به اینکه «احتمال استعفای وزیر وجود دارد یا ممکن است مجلس اقدام به استیضاح کند؟»، گفت:« با توجه به اینکه ایشان کسالتی هم دارند و این کسالت هم مشخص است که ایشان را از انجام خیلی از وظایف ناتوان کرده است، اگر ایشان اقدام به استعفاء کنند، خیلی بهتر است. ولی اگر در نهایت چاره دیگری نبود، حتما مجلس به سمت استیضاح خواهد رفت.»
عکسهای خصوصی رستم قاسمی لو رفت
انتشار تصاویری خصوصی رستم قاسمی در کنار خانمی که گفته میشود همسر دوم او است، حواشی دیگری را برای او رقم زد تا جایی که حدس و گمان ها برای استعفای او را شدیدتر کرد. بنا به روایتها این عکس در زمان وزارت نفتی او و در مالزی گرفته شده است. این عکس با واکنشهای زیادی در فضای مجازی و رسانهای همراه بود خاصه آنکه در تصاویر منتشرشده همسر دوم آقای وزیر بدون حجاب حضور دارد.
اما، وزیر راه در واکنش به تصاویر منتشر شده از او در فضای مجازی و آیا قصد پیگیری دارد یا خیر گفت:« خود خداوند باید جوابگو باشد.»
حامیان دولت به دنبال کنار زدن رستم قاسمی از وزارت راه
اما انتشار خبر استعفای رستم قاسمی در رسانه اصولگرای نزدیک به دولت خبر از جدی تر شدن این اتفاق دارد. این احتمال آنجا قوی تر می شود که اظهارات برخی حامیان دولت طی روزهای اخیر خاصه بعد از انتشار عکس های خصوصی آقای وزیر را رصد کنیم.
این طیف از اصولگرایان حامی دولت اگرچه صریحا بر کنار گذاشته شدن رستم قاسمی از دولت بخاطر حواشی پیرامونش از یک سو و ناتوانی در تحقق وعده های دولت در حوزه مسکن از سوی دیگر تاکید دارند اما نمی خواهند هم رئیسی شخصا هزینه کنار زدن یکی از وزرایش را متحمل شود.
شاید از همین روست که زمزمه استعفای رستم قاسمی را بر سر زبان ها انداخته اند تا شاید خود آقای وزیر تن به کناره گیری بدهد. زمزمه ای که بعید به نظر نمی رسد همین روزها جدی شده و تبدیل به واقعیت شود.
رستمِ دولت در مسیر سعید محمد؟
اما نکته جالب در رصد تغییر و تحولات در دولت طی چند هفته اخیر آن است که از یک سو سعید محمد که از رقبای اولیه رئیسی در انتخابات بود و بعدها مزد حمایتش از رئیسی را با دبیری مناطق آزاد گرفته بود از دولت کنار گذاشته شد. از سوی دیگر خبر می رسد که رستم قاسمی که او نیز مزد حمایتش از رئیسی را با صندلی یک وزارتخانه گرفته بود در آستانه جدایی است.
از گوشه و کنار هم خبرهایی از اختلاف تیم اقتصادی رئیسی با محسن رضایی رقیب دیروز و معاون اقتصادی امروزش به گوش می رسد.
این خبرها و حواشی حکایت از آن دارد که رئیسی که دولتش را سهمیه ای و بدون تاکید اصلی بر تخصص بسته بود در عمر یک سال و نیمه خود مجبور به ترمیم کابینه شده و درحال هزینه دادن است.
ارسال نظر