جزییات تازه درباره دکتر قرهحسنلو، دارای حکم اعدام | او در روزحادثه کجا بود؟
سید محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری گفت بر اساس اظهارات خانواده و دوستان، ایشان (دکتر حمید قرهحسنلو) آن روز هرکجا آسیب دیدهای میدیده، فارغ از اینکه به چه جریانی تعلق دارد به وظیفه پزشکی خود عمل کرده و به او کمک کرده است. آقای دکتر همان روزیک روحانی مجروح را میبیند و ایشان را به بیمارستان میرساند. موقع برگشت به خانه وارد همان کوچهای میشود که آن اتفاق افتاده است. دکتر در آن صحنه (شهادت بسیجی) هیچ نقشی نداشته است و فقط زمانی که متوجه شده کسی آسیب دیده برای کمک وارد صحنه شده است. اما ایشان را به اتهام اینکه در این ماجرا نقش داشته درب منزلشان دستگیر کرده اند.
روزنامه شرق نوشت: ۱۲ آبان ماه در جریانِ ناآرامیهای حوالی بهشت سکینه و کمال شهر کرج، روح الله عجمی با ضربات متعدد چاقو جان خود را از دست داد. در پرونده عجمیان ۱۶ متهم وجود دارد. بر اساس اعلام سخنگوی قوه قضاییه برای پنج نفر از متهمان، حکم اعدام صادر شده و ۱۱ نفر، از جمله سه کودک زیر ۱۸ سال، به حبسهای طولانیمدت محکوم شدند.
دکتر حمید قرهحسنلو، متخصص رادیولوژی در کرج، یکی از پنج نفری است که بر اساس اطلاعیه قوه قضاییه به اعدام محکوم شده است و همسر او فرزانه قره حسن لو محکوم به ۲۵ سال زندان شده است.
در اطلاعیه قوه قضاییه آمده که دکتر قره حسن لو به نوعی در جریان جان باختن روح الله عجمی نقش داشته است. اما شواهد، شخصیت و سابقه خانواده با میزان خشونت پرونده همخوانی ندارد.
متخصصان معتقدند، پرونده دارای ابهامات فراوانی است و روایت شده دکتر قره حسنلو آن روز به همراه همسرش در حال کمک به مجروحان بوده است و جان یک روحانی را نجات داده است، شاهدی که به دادگاه فراخوانده نشده.
زمان بد، جای بد
سید محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری با اشاره به ابهامات فراوان پرونده از تلاش برای پذیرفتن وکالت حمید قره حسنلو خبر داد. او میگوید: امروز برای آنکه وکالت ایشان را به عهده بگیرم به دادگاه انقلاب کرج مراجعه کردم. گفتند باید برای گرفتن وکالت ایشان به دیوان عالی کشور مراجعه کنید و در دیوان پرونده را مطالعه کنید.
طباطبایی در ادامه به تشریح جزییات اتفاقات ۱۲ آبان ماه پرداخته و ادامه میدهد: بر اساس اظهارات خانواده و دوستان، ایشان آن روز هرکجا آسیب دیدهای میدیده، فارغ از اینکه به چه جریانی تعلق دارد به وظیفه پزشکی خود عمل کرده و به او کمک کرده است. آقای دکتر همان روزیک روحانی مجروح را میبیند و ایشان را به بیمارستان میرساند. موقع برگشت به خانه وارد همان کوچهای میشود که آن اتفاق افتاده است. دکتر در آن صحنه (شهادت بسیجی) هیچ نقشی نداشته است و فقط زمانی که متوجه شده کسی آسیب دیده برای کمک وارد صحنه شده است. اما ایشان را به اتهام اینکه در این ماجرا نقش داشته درب منزلشان دستگیر کرده اند.
وی با اشاره به روحانی که خانم و دکتر قره حسنلو در آن روز به روحانی مجروح کمک کرده اند، گفت: خانواده به سراغ روحانی رفتند و او اعلام کرده اگر دادگاه از من بخواهد من شهادت میدهم.
این وکیل درباره آخرین وضعیت شرایط فیزیکی خانم و آقای حمید قرهحسنلو گفت: بر اساس اظهارات خانواده ایشان اصلا وضعیت فیزیکی مناسبی ندارند.
علیزاده طباطبایی در پاسخ به این سوال که چطور قاضی دادگاه با توجه به سن، سابقه و شرایط چنین حکمی صادر کرده گفت: برای ما هم جای سوال دارد. دکتر حسن قره حسنلو یکی از خیرین طلایی کمیته امداد بودند و سالها با دکتر نیاورانی به عنوان خیر مدرسه ساز کار کرده اند. دکتر قاضی زاده وزیر اسبق بهداشت هم در جریان مسئله هستند و بسیار متاثر شدند و جامعه پزشکی تمام تلاششان را میکنند که سوتفاهم برطرف شود. دکتر قاضی زاده متاثر شد و گفت اطلاعات غلطی به من داده اند و جامعه پزشکی به دنبال روشن شدن قضیه هستند. پرونده پر از ابهامات است من امیدوارم بتوانم پرونده را در اختیار بگیرم و مطالعه کنم.
دکتر نیاورانی، عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه تهران یکی از دوستان قدیمی حمید قره حسنلو است و هفته گذشته ویدئویی منتشر کرد. در این ویدئو او با اشاره به آشنایی سی ساله خود با دکتر قرهحسنلو گفته است:" بیش از ۶ سال که همراه ایشان و باقی دوستان مشغول مدرسه سازی در مناطق محروم کشور از جمله استان کرمان هستیم، دکتر علاوه بر تمام این فعالیت ها، شخصا در کمک به مناطق زلزله زده، ساخت خانه برای محرومان و .. بانی و پیش قدم بوده است.
او در تمام این سالها برای من الگوی واقعی شرافت بوده است. من هرگز چیزی جز راستی و خیرخواهی برای همه خصوصا طبقات ضعیف جامعه از ایشان ندیدم. حتی به مخیله من هم خطور نمیکند که ایشان و همسرش که الگوی انسانهای پاک هستند به کسی آسیب برسانند. او با اشاره حال بحرانی دکتر خواستار برگزاری دادگاه علنی برای رسیدن به حقیقت شد. "
ویدئوی دردناک درخواست مادر دکتر «حمید قره حسنلو» برای توقف حکم اعدام پسرش | ۲ فرزند پسر و عروسم بدون سرپرست شدهاند
دستور عجیب رئیس دادگاه انقلاب درباره دستگیرشدگان اعتراضات اخیر | وکیل دکتر حمید قرهحسنلو چه میگوید؟
سید محمود علیزاده طباطبایی، وکیل تعیینی «حمید قرهحسنلو» به اعتماد میگوید که در مراجعه به دادگاه کرج برای اعلام وکالت او را قبول نکردهاند. علیزاده میگوید در این شعبه دادگاه به او گفتند که «وکیل پذیرفته نمیشود.»
او روایت میکند که به این موضوع اعتراض و یادآوری کرده که تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری میگوید وکلای تسخیری تنها مربوط به دوران دادرسی هستند و در «دادگاه و فرجامخواهی» وکلای تعیینی حق حضور دارند.
علیزاده میگوید بعد از این توضیح و تاکید بر غیرقانونی بودن از عدم قبول وی به عنوان وکیل تعیینی قرهحسنلو به او این جواب را دادند: «بله. درست است. ما سالهاست در حال انجام این کار غیرقانونی هستیم.» این وکیل دادگستری همچنین به اعتمادآنلاین میگوید که کسانی که به او این حرف را زدند، این تصمیم را «تصمیم رییس دادگاه انقلاب» عنوان کردهاند: «گفتند این تصمیم رییس دادگاه انقلاب است که روی همه پروندههای امنیتی حتی در مرحله دادگاه هم وکیل تبصرهای پذیرفته و وکیل تعیینی قبول نشود.»
شکایت به دفتر قاضیالقضات و دادسرای انتظامی قضات
علیزاده طباطبایی در ادامه میگوید که بعد از شنیدن این پاسخ به دفتر پیگیریهای رییس قوه قضاییه رفته و گزارش این مورد را ثبت و نوشته است که «وضعیت قرهحسنلو موضوعی فوری است و زمان زیادی برای فرجامخواهی ندارد.» او میگوید برای ثبت این تخلف به «دادسرای انتظامی قضات» هم رفته و اگر از دفتر ریاست قوه قضاییه جواب نگیرد، آنجا شکایت ثبت میکند: «با دادستان انتظامی قضات صحبت کردم، اگر ظرف یک روز از دفتر ریاست قوه قضاییه نتیجهای نگیرم به دادسرای انتظامی قضات میروم و براساس صحبتی که با دادستان انتظامی قضات کردم شکایتم را در این باره، آنجا ثبت میکنم.»
او همچنین میگوید که زمانی که برای اعلام وکالت قرهحسنلو به زندان رفته به او گفتند بدون اعلام و نامه دادگاه او را به عنوان وکیل قبول نمیکنند. علیزاده میگوید این مساله به یک رویه در دادگاههای امنیتی تبدیل شده است: «این رویه قضات است. در دادسرا بازپرس میگوید که تبصره ذیل ماده 48 فقط حضور وکیل تبصرهای را قانونی میداند اگرچه قانون حقوق شهروندی این تبصره را نقض کرده، اما در پرونده قرهحسنلو حتی در مرحله دادسرا هم نیستیم که بگوییم قاضی به تبصره ذیل ماده 48 استناد میکند و در مرحله فرجامخواهی هستیم.»
شیما قوشه، وکیل دادگستری نیز در گفتوگو با اعتمادآنلاین با تایید اینکه وکلای تعیینی را در مرحله دادگاه نیز راه نمیدهند به اظهارات اخیر امیر رییسیان، وکیل تعیینی محمد قبادلو اشاره کرده و میگوید براساس شنیدههای وی این رویه خلاف قانون اساسی و حتی خلاف آیین دادرسی کیفری، در تهران و آمل در حال انجام است.
او به استعلام اخیری که از اداره حقوقی قوه قضاییه در روزهای اخیر شده، میگوید و پاسخ این استعلام که وکیل تبصرهای را محدود به دادرسی اعلام کرده است: «ظاهرا این موضوع در گلستان مطرح بوده و گلستان از نهاد اداره حقوقی قوه قضاییه استعلام کردند. این اداره نظریه صادر میکند که براساس قانون لازمالاتباع نیست اما دادگاهها عموما به پاسخ این استعلامات گوش میدهند. این استعلام هم اخیرا گفته است که محدودیت دسترسی به وکیل تعیینی مخصوص دوران دادرسی است و نباید در دادگاهها اعمال شود اما بهرغم اینکه این استعلام با تاریخ جدید و برای وقایع اخیر است باز هم شعب رفتار خودشان را دارند.»
قوشه در مورد رفتار دادگاهها پیش از اعتراضات اخیر نیز نکته عجیبی را میگوید: «برخی قضات، برخی وکلا را راه نمیدهند و روی برخی وکلا حساس هستند، یادم میآید برای اعلام وکالت در یکی از پروندههای دراویش گنابادی به دادگاه رفتم اما در مرحله دادگاه من را نپذیرفتند و گفتند تو تبصرهای نیستی و باید دربارهات استعلام گرفته شود، من را با این عنوان که تبصرهای نیستم، در مرحله دادگاه نپذیرفتند.» او میگوید تصمیم درباره راه دادن یا ندادن وکیل براساس «نگاه قاضی به متهم و شخص وکیل» اتخاذ میشود: «نگاه قاضی این نیست که وکیل یک بال دیگر فرشته عدالت است و وکلا باید برای روشن شدن زوایای تاریک پرونده حضور داشته باشند، به نظرم رسد برایشان حضور همین وکلای تسخیری در دادگاههایی که در صداوسیما نمایش داده میشود کافی است، اینها یا وکلای تبصرهای هستند یا وکلایی که به هر دلیلی مورد وثوق شعبه رسیدگیکننده به پرونده هستند.»
قوشه تاکید میکند که براساس اطلاعات وی، حداقل در مورد جرایم اخیر با اتهام محاربه براساس گفته خانوادههای متهمان در مرحله دادگاه هم به وکیل تعیینی دسترسی ندارند. از این وکیل دادگستری درباره اقدامات صورت گرفته علیه این رویه غیرقانونی سوال کردیم، آیا هیچ راهی نیست تا این روند غیرقانونی متوقف شود: «من با رییس دادگاه انقلاب صحبت کردم، ایشان میگویند دست من نیست!»
شهید عجمیان مثل جد شهیدشون مظلومانه به شهادت رسیدن،گناهش بسیجی بودن بود،هرکی از راه رسید ضربه ای زد حتی همین دکتر بی وجدان ،هر کی هر کینه ای از جمهوری اسلامی به دل داشت تنها بگیر آورد این بنده خدارو و سرش خالی کرد