مغازه‌ها به دلیل بی‌حجابی مشتری بسته شوند / افرادی نیمه‌برهنگی و هم‌آغوشی را مطرح می‌کنند!

البته عموما اصناف ما آدم های مؤمن، معتقد و نسبت به این مسائل پایبند هستند. باید بدانند که یک قشری دارد مشکل ایجاد می کند.

 مغازه‌ها به دلیل بی‌حجابی مشتری بسته شوند /  افرادی نیمه‌برهنگی و هم‌آغوشی را مطرح می‌کنند!

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به پشت پرده تعطیلی مغازه‌ها به دلیل بی حجابی مشتری، گفت: ما باید یک مطالبه هم از مردم داشته باشیم؛ بالأخره اگر ما مطالبه این زمینه را داریم، مردم باید رعایت کنند. چرا من باعث تعطیلی یک کسب و کار می‌شوم. یعنی رسانه ما باید این را از مردم مطالبه کند که قانون در کشور رعایت شود تا نخواهد به این سمت برود. ضمن اینکه این طور هم نیست که هرکسی این قانون را نقض کند، کسب و کار تعطیل می‌شود. این‌ها فرآیندی دارد که تذکرات و مستنداتی نسبت به این زمینه بوده و خلأ و خطا را از صاحب آن کسب و کار دیده ایم.

در ادامه گفت و گوی جماران با حجت الاسلام و المسلمین سید علی خانمحمدی را می‌خوانید:

به عنوان سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، پلمپ مغازه ها به دلیل عدم رعایت حجاب توسط مشتریان آن را چقدر در ترویج حجاب مؤثر می دانید؟

متولی این موضوع ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیست؛ دستگاه های مختلفی از جمله پلیس اماکن و اصناف مختلف در این زمینه مسئولیت دارند و کار را هم پیش می برند. اما اینکه این کار مؤثر هست یا نیست، بحث مفصلی دارد. بالأخره در کنار کارهای ایجابی که انجام می شود، اگر کسی دارد هنجارشکنی می کند و قانون کشور را زیر پا می گذارد، باید برای این هم فکری کنند؛ نمی توانیم این طرف را رها کنیم و بگوییم فقط کار ایجابی صورت بگیرد.

به نظرم هم باید کار ایجابی و فرهنگی شود و هم کارهای اینچنین باید پیگیری و انجام شود که به بحث قانونمداری در کشور بیشتر توجه شود. این روند با هماهنگی هایی که پلیس، دستگاه قضایی و مجموعه های دیگر دارند، انجام می شود؛ معمولا دستور مقام قضایی را می خواهد و گزارشی که پلیس راجع به این موضوع می دهد، تذکر می دهند. خیلی از این واحدهای صنفی تذکرهای متفاوت دریافت کرده اند و به آنها گفته شده که توجه کنند.

چطور واحدهای تجاری نسبت به خیلی از مسائل توجه دارند؟ اگر یک بی نظمی ایجاد شود و کسی هنجارشکنی کند، نمی توانند بی تفاوت باشند؛ در این مسأله هم باید همکاری کنند. بالأخره کسانی که دارند محصولات ارائه می دهند هم کارمندان آن مجموعه محسوب می شوند. کارمند هر مجموعه ای موظف است نسبت به این مسأله توجه داشته باشد. خود رؤسای مجموعه ها باید تذکر بدهند که رعایت چنین مسائلی را داشته باشند.

اینها دارد انجام می شود و متولی آن دستگاه های مسئول هستند. ما از آمر به معروف حمایت می کنیم؛ اگر کسی بخواهد در جاهای مختلف تذکر بدهد و مطالبه گری کند، ما حمایت از آمر به معروف را داریم. اگر هم نیاز به پرونده قضایی باشد، می توانیم حمایت لازم را از آن طریق انجام بدهیم.

شما به رعایت قانون توسط واحدهای صنفی و کارکنان آنها تأکید داشتید. اما مواردی را در اخبار شنیده ایم که حتی توسط رعایت حجاب توسط مشتری، واحد صنفی تعطیل شده است. چه توجیهی می تواند داشته باشد که به دلیل عدم رعایت قانون توسط شخص دیگری، واحد صنفی فرد پلمپ و کسب و کار او تعطیل شود؟

اگر مشتری دغدغه فروشنده و کسب و کار او را دارد، باید خود مردم رعایت کنند. این را در ایام کرونا هم داشتیم که مثلا اگر جایی رعایت نمی شد، جریمه هایی در نظر می گرفتند. بالأخره فروشنده در فضایی که دارد کار و مدیریت می کند باید بتواند تذکر را داشته باشد. یعنی فضا را به سمت مسائل فرهنگی ببرد و مثلا می توان به مشتری تذکر داده شود که اگر می خواهید به این مرکز بیایید باید قانون را رعایت کنید.

این جریانات پشت پرده دارد. منظور این است که تذکرهای مختلف داده اند و مرکز تجاری این موضوع را رعایت نمی کند.

یعنی شما در این موارد به تک گزارش ها اکتفا نمی کنید؟

ما فیلم داریم که طرف به آنجا رفته و مغازه دار گفته که من این کار را انجام نمی دهم؛ یا مثلا به کسی ارتباط ندارد. این قابل پذیرش نیست. اگر بخواهیم قانونمداری را در کشور پیش ببریم، باید آحاد مختلف مردم رعایت کنند. البته عموما اصناف ما آدم های مؤمن، معتقد و نسبت به این مسائل پایبند هستند. باید بدانند که یک قشری دارد مشکل ایجاد می کند. یعنی در این شرایط اقتصادی، شهروندی که حاضر می شود باید متوجه باشد که با بی قانونی دارد مشکلی را برای مغازه دار و یا فروشنده ایجاد می کند.

یک سری افراد بحث همجنسگرایی، نیمه برهنگی و هم آغوشی در ملأ عام را دارند مطرح می کنند

در این شرایط اقتصادی که شما به آن اشاره کردید، اگر کسب و کاری تعطیل شود به ضرر فضای اشتغال و درآمد تعدادی از هموطنانمان نمی شود؟

بستگی به نوع نگاه ما دارد. این را آسیب اجتماعی بدانیم که دارد به بنیان خانواده و ریشه های امنیت اجتماعی ما ضربه می زند. مسأله فقط یک روسری نیست و مسائل جدی تری دارد مطرح می شود؛ در همین فضا یک سری افراد بحث همجنسگرایی، نیمه برهنگی و هم آغوشی در ملأ عام را دارند مطرح می کنند، باید واقع نگر باشیم.

یعنی همه اینها مربوط به بحث مشتری های مغازه هایی است که پلمپ می شوند؟

نه؛ در سطح جامعه را می گویم. در سطح جامعه چنین آسیب هایی را داریم می بینیم. اگر ما این مسأله را یک آسیب به سلامت اجتماعی ببینیم، باید نسبت به این موضوع توجه جدی کنیم. مثلا در همین ایام کرونا اگر مغازه ای را تعطیل می کردند به خاطر اینکه مشتری های آنجا ماسک نزده اند و پروتکل ها را رعایت نکرده اند، آیا کسی می گوید چرا دارید تعطیل می کنید کسب و کار او آسیب می بیند؟! چقدر تعطیل شدند؟ چون آسیب می دانیم و می گوییم این مسأله مهمی است و دارد آسیب اجتماعی به ما می رسد.

اگر واقعا آسیبی که امروز دارد خانواده ها و بنیان خانواده را تهدید می کند، ساده انگاری را کنار بگذاریم، بعضی ها خیال می کنند که به چند تار موی یک خانم گره خورده، این طور نیست؛ و بحث فراتر از این است. اگر بحث سلامت اجتماعی و سلامت خانواده را مدنظر قرار بدهیم، به یک مغازه داری تذکر داده شده، تعهد کتبی داده و فرآیندی طی شده و باز هم رعایت نکرده، باید چه کار کرد؟

البته مباحث دیگر را داریم مطرح می کنیم و از مسئولین خواسته ایم که به سمت تعطیلی پیش نبرند و مباحث دیگر را دنبال کنند.

طرح یا پیشنهاد شما در این زمینه چیست؟

این موضوع به کمیته های مختلف رفته و دارد بررسی می شود؛ اجازه بدهید آنجا به جمع بندی برسند، بعد مواردش مطرح می شود. بحث هایی مثل جریمه نقدی بوده که اگر بحث اینچنینی بود زود به پلمپ مغازه رسیده نشود و آن را در مراحل بعدی بگذارند. تذکرات را در مراحل اولیه بگیرد و اگر رعایت نکرد به این سمت و سو برود.

اگر بنا باشد به خاطر مسأله حجاب، مغازه هایی تعطیل و یا جریمه شوند، برای جاهای عمومی تر مثل پاساژها، خیابان ها و حتی هواپیماها از نظر شما چه کار باید کرد؟

در بحثی که الآن دارد پیگیری می شود، اولویت را دستگاه های دولتی و اداری کشور قرار داده ایم. سازمان هواپیمایی کشور موظف شده پروتکل ها و دستورالعمل هایی که در این زمینه داده شده را رعایت کند. بالأخره بحث رعایت شئونات اسلامی در قوانین اداری کشور هست و بحث این است که از دستگاه های اداری شروع شود که دارد پیگیری ها انجام می شود و نامه نگاری و دستورالعمل این زمینه ها دارد می رود.

ما باید یک مطالبه هم از مردم داشته باشیم؛ بالأخره اگر ما مطالبه این زمینه را داریم، مردم باید رعایت کنند. چرا من باعث تعطیلی یک کسب و کار می شوم. یعنی رسانه ما باید این را از مردم مطالبه کند که قانون در کشور رعایت شود تا نخواهد به این سمت برود. ضمن اینکه این طور هم نیست که هرکسی این قانون را نقض کند، کسب و کار تعطیل می شود. اینها فرآیندی دارد که تذکرات و مستنداتی نسبت به این زمینه بوده و خلأ و خطا را از صاحب آن کسب و کار دیده ایم.

بالأخره مردم دارند وضعیت پوشش را پیگیری می کنند و دادستان کل کشور اخیرا اعلام کرد که کشف حجاب در سطح عمومی جرم است. ما معتقدیم مردم به اصول خودشان پایبند هستند و هویت ایرانی – اسلامی برای آنها مهم است. ما نمی توانیم با هنجارشکنی که یک عده در کشور انجام می دهند نسبت به این حوزه مماشات کنیم و به آن بی توجه باشیم. اکثریت مردم ما حجاب اسلامی را رعایت می کنند و نسبت به بحث عفت عمومی توجه دارند؛ یک عده هنجارشکنی می کنند و قانون را زیر پا می گذارند.

ما نمی توانیم بگوییم رها کنیم یک عده کشف حجاب کنند و هیچ کاری هم نداشته باشیم و هیچ توجهی نسبت به این قضه نشود. ولی بحث دستگاه های اداری مهم است، در اولویت قرار داده ایم و داریم دنبال می کنیم. درخواست ما این است که توجه شود اقشار مختلف مردم دارند این را مطالبه می کنند. در وصیتنامه شهدا بعد از توجه به بحث ولایت فقیه و رهبری، بیشترین توصیه را در حوزه عفاف و حجاب و عفت عمومی داشته اند. یعنی مردم توجه داشته باشند که مسأله فقط شال و روسری و مسائل اینچنین نیست و بحث های جدی تری در این زمینه هست که دارد کار می شود.

دشمن هم برنامه محوری در این زمینه دارد. داریم می بینیم برعکس اینکه می خواهند القاء کنند که حجاب اولویت نیست، در برنامه ریزی ها و شبکه های ماهواره ای و کارهایی که می کند در این زمینه به صورت جدی پای کار آمده، حتما ما باید برنامه داشته باشیم و حرف ستاد امر به معروف و نهی از منکر این است که ما باید با برنامه جلو برویم. بی برنامگی و رها بودن مسأله عفاف و حجاب حتما آسیب زا است، دو قطبی ایجاد می کند و مشکل در سطح اجتماع به وجود می آورد. باید یک برنامه هماهنگ باشد و دستگاه های مختلف در این زمینه برنامه ریزی کنند و مطمئن هستیم که مردم همکاری و هماهنگی لازم را در این زمینه خواهند داشت.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 63693

ارسال نظر