رئیسی: نهی از منکر فقط مسئله حجاب نیست، باید به همه منکرات حساس بود
رئیسی در مراسم شب قدر 21 ماه رمضان گفت: : برخی تصور میکنند که تنها جلوه نهی از منکر مسئله کشف حجاب است در حالیکه باید در جامعه نسبت به همه منکراتی که وجود دارد از جمله رشوه، دزدی، روابط ناسالم اداری و فساد اقتصادی نیز حساس بود.
رئیسی در مراسم شب قدر ۲۱ ماه رمضان گفت: : برخی تصور میکنند که تنها جلوه نهی از منکر مسئله کشف حجاب است در حالیکه باید در جامعه نسبت به همه منکراتی که وجود دارد از جمله رشوه، دزدی، روابط ناسالم اداری و فساد اقتصادی نیز حساس بود.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بامداد چهارشنبه، در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان و در شب شهادت مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی (ع)، در جمع زائران حرم مطهر امام راحل با بیان اینکه خداوند لیلهالقدر را برای امت پیامبر قرار داد تا در یک شب ره ۱۰۰ ساله و بلکه راه یک عمر را طی کند، گفت: خداوند لیلهالقدر را برای سیر انسان سالک الیالله به سوی مقصد که مقام ربانی است، قرار داد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه ما تلاش میکنیم از میهمان خود به بهترین شکل پذیرایی کنیم، افزود: وقتی میهمان بندگان خدا و میزبان خداوند کریم است، طبیعتا با بهترینها از میهمانان خود پذیرایی میکند و بهترینی که خداوند برای این پذیرایی دارد، مقام ربانی است.
رئیسی بیان داشت: خداوند با مقام ربانیاش از خلایق پذیرایی میکند و میخواهد بندهاش با قیام، صیام و قرآن در لیلهالقدر و ماه مبارک رمضان به مقام ربانی نائل شود تا جلوه رب در زمین شده و به جایگاه خلیفهالهی برسد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه خداوند با نزول قرآن بر قلب پیامبر، راه را برای هدایت مردم نشان داد، تصریح کرد: قرآن برای هدایت همه مردم نازل شده است، اما همه مردم از این هدایت بهرهمند نمیشوند. برخی از حق روی بر میگردانند و البته کسانی که توفیق بهره گرفتن از هدایت قرآن را مییابند، مومنین هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شب لیلهالقدر شب بسیار باعظمتی است و باید نهایت بهره را از این فرصت برد و آن را درک کرد، خاطرنشان ساخت: این شب به قدری مهم است که محروم کسی است که این شب را درک نکرده و از آن محروم شود.
وی با بیان اینکه درک شب قدر مراحلی دارد، در توضیح این مراحل گفت: اولین قدم در درک شب قدر معرفت و شناخت حقیقت این شب است؛ باید از خداوند بخواهیم معرفت این شب را به ما عطا کند تا جزو مرحومین این شب باشیم و نه محرومین.
رئیسی با اشاره به اینکه برای درک لیلهالقدر باید صاحب آن را بشناسیم، اضافه کرد: فرشتگانی که به فرموده قرآن امشب بر زمین نازل میشوند، در محضر مبارک مهدوی نزول میکنند و لذا باید مقام ایشان را بشناسیم. همچنین یکی از شروط درک شب قدر معرفت نسبت به حضرت فاطمه(س) عنوان شده، چنانکه حق معرفت ایشان است و این معرفت را باید از خود ایشان درخواست کنیم.
رئیس جمهور گام دوم شناخت شب قدر را محبت و دلدادگی به خدا و اولیای الهی عنوان کرد و اظهار داشت: در این شب باید درک کنیم که رفیق شفیق و ماندگار ما خداوند است و دیگر افرادی که ادعای رفاقت میکنند، ممکن است ما را در عالم رها کنند و این فقط خداوند است که برای ما باقی میماند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه مهم است بدانیم اگر راه ما حق را میپیماییم، خداوند رفیق و یار ماست، تصریح کرد: امام راحل وقتی در ۱۵ خرداد حرکت خود را آغاز کرد یاری نداشت، اما چون به حق بودن راه خود ایمان داشت دچار وحشت و سرگردانی نشد و در این راه ایستاد تا دلها را تسخیر کرد. دلهایی که متوجه امام راحل شدند، نه تنها در دوران حیاتش، بلکه در دوران پس از حیات مبارک ایشان همچنان در حال فزونی یافتن است، چرا که او دل به خداوند داده بود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم سنگ بنای اندیشه سیاسی، حقوقی، سلوک شخصی و مبانی فقهی، حکومتی، فلسفی و کلامی امام را در یک جمله تشریح کنیم، آن جمله این است که «عالم محضر خداست» و این اندیشه همان امیرالمومنینی است که مراد امام خمینی (ره) و ما و شما است.
رئیسی محبت را دارای دو شکل احساسی و تعقلی دانست و گفت: ممکن است خیلیها نسبت به امام علی (ع) محبت احساسی داشته باشند، کسانی که نه شیعه هستند و نه حتی مسلمان، اما محبت تعقلی آن محبتی است که همه وجود، اخلاق، افکار، اندیشه، باور و عمل ما جلوه عمل صالح و عمل امیرالمومنین(ع) باشد.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه امشب در اینجا گرد آمدهایم تا بگوییم که اگر ما به هر دلیلی دچار گناه و معصیت شدیم، به امید رحمت و آمرزش به اینجا آمدهایم، افزود: هیچگاه نباید از رحمت الهی ناامید شد. اساسا خداوند لیلهالقدر را قرار داده است تا کسی ناامید نشود و با وجود لیلهالقدر هیچکس حق ندارد ناامید شود.
رئیسی اظهار داشت: در مکتب ما عاشورا، اعتقاد به حضرت مهدی(عج) و ظهور منجی همه در راستای لیلهالقدر و برای ایجاد امید هستند و با وجود اینها هیچکس حق ندارد بگوید ناامید شدم و به بنبست رسیدم. القای یاس کار شیطان است و لیلهالقدر نقطه مقابل یاس است. لیلهالقدر یعنی بنبستی وجود ندارد و در این شب انسان با نگاهی به گذشته خود، آیندهای خوب را برای خود از خداوند مسئلت میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز نیاز جامعه ما بیش از هر چیز امیدآفرینی و تزریق روحیه امید است، افزود: امروز هر کس که با اقدام، عمل و قلمش در جامعه امیدآفرینی کند، بداند در جهت راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کرده و هرکس با کار نکردن، عمل زشت یا قلمش به دنبال ناامید کردن مردم باشد، بداند یا نداند و بخواهد یا نخواهد در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.
رئیسی تاکید کرد: ممکن است مشکلات و کاستیهایی وجود داشته باشد، اما با امید و اتکا به خدای متعال، تکیه بر ظرفیتهای عظیم موجود در کشور و دستان توانمند زنان و مردان کشورمان بر همه مشکلات فائق خواهیم آمد.
رئیس جمهور در ادامه تضرع در پیشگاه خدای متعال را رمز ماندگاری و عزت در میان مردم عنوان کرد و گفت: سیره و سلوک امام راحل عظیمالشأن و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که سرباز مکتب بود، نمونهای عینی از عزت و بزرگی یافتن در میان مردم با تضرع و خشوع در پیشگاه خدای متعال است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع شب احیاکنندگان لیله القدر و شب شهادت امیرالمومنین (ع)، با بیان اینکه بهترین سخن در این شب وصایای حضرت امیر به فرزندان بزرگوارش در ۴۸ ساعت آخر حیات نورانی ایشان است، تصریح کرد: امیرالمومنین علی (ع) در وصیت خود به فرزندان گرامیاش پس از سفارش به تقوا، نظم در امور، اقدام وعمل برای خدا و عدم دلبستگی به دنیا، دشمنی با ظلم و یاری کردن مظلوم را مورد تاکید قرار دادند و بر اساس همین وصیت امیر المومنین (ع) است که امام خمینی (ره) مسئله قدس و فلسطین را مهمترین مسئله جهان اسلام اعلام و آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس و روز حمایت از مظلومین فلسطین نامگذاری کردند.
رئیس جمهور تاکید کرد: قطعا ملت بزرگ ایران روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان که مصادف با روز جهانی قدس است، یکبار دیگر با حضور پر شور خود اعلام خواهند کرد که ما در عمل به وصیت امیر المومنین(ع) تا آزادی کامل قدس پای اهداف اسلام خواهیم ماند.
رئیس جمهور در ادامه توجه به یتیمان و همسایگان را از دیگر سفارشهای امیرالمومنین (ع) در وصیت خود عنوان کرد و گفت: همگان باید توجه داشته باشیم که ماه مبارک رمضان صرفاً ماه روزهداری نیست، بلکه ماه دگرخواهی و توجه به دیگران در پرتو خداخواهی است.
رئیسی با اشاره به سفارش امیرالمومنین(ع) به توجه به قرآن و همچنین جهاد با مال، جان و زبان گفت: امروز که نظام سلطه در دنیا به دنبال گسترش ایرانهراسی، اسلامهراسی و شیعههراسی است، همگان اعم از مسئولین، طلاب، فضلا، علما، خطبا، اساتید دانشگاهها و صاحبان تریبون وظیفه داریم با هم صحبتی با جوانان و با جهاد تبیین، گرههای ذهنی آنها را باز کنیم، چرا که جوانان سرمایههای بزرگ کشورند و آینده این کشور به دست آنهاست.
وی همچنین به سفارش امیرالمومنین (ع) به امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و اظهار داشت: امروز وظیفه همه ما تبلیغ و گسترش معروفات و تذکر و نهی همه منکرات در جامعه است.
رئیس جمهور افزود: برخی تصور میکنند که تنها جلوه نهی از منکر مسئله کشف حجاب است در حالیکه باید در جامعه نسبت به همه منکراتی که وجود دارد از جمله رشوه، دزدی، روابط ناسالم اداری و فساد اقتصادی نیز حساس بود.
ارسال نظر