ماجرای جنجالی اعتراضات و دستگیری دانشجویان دانشگاه هنر تهران چیست؟ + عکس
اعتراضات دانشجویی در دانشگاه هنر تهران ادامه دارد و فضای امنیتی و ملتهبی بر این دانشگاه حاکم است.
دانشگاه هنر تهران به صحنه اعتراضات و تجمعات دانشجویی تبدیل شده و فضای ملتهبی بر این دانشگاه حاکم است. دانشگاه هنر تهران از روز چهارشنبه گذشته صحنه اعتراضات و تجمعات دانشجویان این دانشگاه بود. فضای امنیتی مقابل درب ورودی دانشگاه هنر تهران و حضور تعداد زیادی لباس شخصی، همچنان نشان از وجود التهاب در این محیط دارد. اعتراضات و فضای ملتهب در دانشگاه هنر تهران در حالی ادامه دارد که دانشجویان در آستانه امتحانات پایان ترم خود هستند. ۱۰ نفر از دانشجویان دانشگاه هنر تهران بازداشت شدند. یک دستور اجباری درباره نحوه پوشش دانشجویان دانشگاه هنر تهران منجر به یک تجمع اعتراضی شد. ارسال یک پیامک که دوشنبه هفته گذشته برای دانشجویان دانشگاه هنر تهران ارسال شد، استارت یک تجمع صنفی را در روز چهارشنبه «۲۴خرداد ماه ۱۴۰۲» زد.
بیشتر بخوانید: در دانشگاه هنر تهران چه گذشت؟
چند روزی از التهاب دانشگاه هنر پردیس باغ ملی سر دستور اجباریشدن نوع پوشش مقنعه میگذرد. ماجرایی که طی آن به دانشجوها اعلام شده بود از شنبه «بیستوهفتم خرداد ماه 1402»شرط ورود به دانشگاه پوشش مقنعه برای دختران خواهد بود.
موضوعی که منجر به تجمع برخی دانشجوها در این دانشگاه شد و طبق اعلام کانالهای اطلاعرسانی دانشگاه، صبح شنبه 10 نفری از دانشجوها جلوی در دانشگاه دستگیر شدند که البته با وجود آنکه رسانه مستقل دانشگاه هنر از آزادی هر 10 نفر خبر داده بودند اما همچنان دانشجوها تنها از آزادی تعدادی از همکلاسیهای خود آن هم با ضبط تلفن همراه خبر دادند.
فضای امنیتی حاکم بر اطراف دانشگاه دانشگاه هنر تهران
فضای امنیتی جلوی در دانشگاه و حضور تعداد زیادی لباسشخصی، همچنان نشان از وجود التهاب در این محیط دارد. حالا بعد از انتشار خبر بازداشت چند دانشجو کمتر دانشجویی در این خیابان تردد میکند. بعضی از زنان با شال از در دانشگاه بیرون میآیند و برخی دیگر هنگام نزدیکشدن به در اصلی دانشگاه مقنعهای سر میکنند تا بدون حاشیه وارد دانشگاه شوند.
یکی از دانشجوها از شروع برخوردهای صبح شنبه اینطور میگوید که: «ما حدودا نزدیک 10، 15 نفر بودیم که داشتیم به سمت دانشگاه میآمدیم، بدون اینکه هیچ سروصدا و حتی شعاری جلوی دانشگاه رسیدیم که لباسشخصیهای خانم و آقا شروع به هلدادن و گرفتن پسرها کردند. ما دخترها خواستیم جلوی آنها را بگیریم تا پسرها را نبرند که با ما هم برخورد کردند. پنچ تا از بچهها را که یک دختر و چهار پسر بودند، سوار ون کردند. یکی از پسرها موی بلندی داشت، از موهایش گرفتند، کشیدند و به داخل ون پرت کردند. بعد از آن جلوی دانشگاه سروصدا شد. بدون توجه به اینکه چه چیزی سرمان است، گفتند داخل دانشگاه بروید. اصلا به این موضوع که ما مقنعهای سر نداشتیم کاری نداشتند، چون نمیخواستند جلوی دانشگاه شلوغ شود. البته به بچههای دیگر که بعد از ما وارد دانشگاه شدند گفته بودند از فردا باید مقنعه سر کنید، چون امروز، بهجز تعدادی، بیشتر بچهها شال سرشان بود».
طبق روایت دانشجوها از حدود 9 صبح با حضور گارد ویژه فضای اطراف این دانشگاه امنیتی شده و با وجود اینکه گارد ویژه با دانشجوها برخوردی نداشته اما افراد لباس شخصی برای برخورد با دانشجوها اقدام کردند. حتی طبق اظهار برخی دانشجوها، با والدین برخی دانشجوهایی که در داخل دانشگاه تحصن کردند، تماس گرفته شده تا فرزندشان هرچه زودتر از دانشگاه بیرون بیاید. روایت بیشتر دانشجوها از فضای داخل دانشگاه نشان از پابرجایی التهاب داخل دانشگاه دارد.
نگران از ممنوعالورودی دانشجویان دانشگاه هنر تهران
با وجود آنکه تعدادی از دانشجوها ظهر شنبه آزاد شدند اما همچنان بسیاری از دانشجوها نگران شناسایی و در پی آن ممنوعالورودی به دانشگاه هستند.
حتی پنجشنبه گذشته هم شورای صنفی دانشگاه هنر در کانال تلگرامی خود اعلام کرده بود: «ما دانشجویان حاضر در تحصن روز گذشته اعلام میداریم عکسهای منتشرشده از افراد به هیچ عنوان برای یک دانشجوی معمولی ممکن نبوده و به احتمال زیاد این اقدام بهمنظور آسیبرساندن به دانشجویان از سمت شخصی غیردانشجو صورت گرفته است».
امتحانات و فضای ملتهب در دانشگاه هنر تهران
با وجود آنکه دانشجوها به زمان برگزاری امتحانات پایان ترم خود نزدیک میشوند، بسیاری از آنها این جو بهوجودآمده در دانشگاه را باعث برهمخوردن آرامش قبل از شروع امتحانات میدانند.
حتی علی شریفیزارچی، از استادان دانشگاه شریف هم بعد از تحصن روز چهارشنبه دانشجوها در دانشگاه هنر در توییتی نوشته بود: «دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به تصمیم جدید دانشگاه مبنی بر اجباریشدن نوع پوشش «مقنعه» برای دانشجویان دختر، از عصر امروز تاکنون در داخل دانشگاه دست به تجمع زدهاند. مسئولیت ایجاد هرگونه تنش و فشار روانی بر دانشجویان، آنهم در فصل امتحانات، بر عهده مدیریت دانشگاه است».
ارسال نظر