تغییر مذاکره کننده آمریکا با ایران | برت مک‌گورک کیست؟

در جریان مذاکرات پنهانی اخیر ایران و آمریکا در عمان ، مک‌گورک جای رابرت مالی را گرفته است.

تغییر مذاکره کننده آمریکا با ایران | برت مک‌گورک کیست؟

عرشه آنلاین :در جریان مذاکرات پنهانی اخیر  ایران و آمریکا در عمان ، مک‌گورک جای رابرت مالی را گرفته است.

به گزارش عرشه آنلاین، رابرت مالی چهره ثابت در مذاکرات برای احیای برجام بود. اما اخیرا شاهد غیاب او و حضور چهره‌ای جدید در مذاکرات برای توافق موقت هستیم: برت مک‌گورک.

کفته می شود در مذاکرات اخیر در عمان مقابل علی باقری بود هاست

مک‌گرک همچنین به عنوان قائم‌مقام دستیار وزیر خارجه در امور عراق و ایران فعالیت می‌کرد و از اکتبر ۲۰۱۴ تا ژانویه ۲۰۱۶ مذاکرات مخفیانه ای را با ایران انجام داد که منجر به مبادله زندانیان و آزادی چهار آمریکایی از ایران شد. 

او پیش از این نیز در مذاکرات برجام بوده است 

برت مک‌گورک

 اکوایران نوشت : هادی خسروشاهین، پژوهشگر مسائل بین‌الملل با اشاره به حضور مک‌گورک در مذاکرات جدید، از این تغییر به عنوان نکته‌ای مهم یاد کرده که از نظرها مغفول مانده است.

برِت مک‌گِرْک (متولد ۲۰ آوریل ۱۹۷۳) دیپلمات، وکیل و دانشگاهی آمریکایی است که در پست‌های ارشد امنیت ملی تحت ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش، باراک اوباما و دونالد ترامپ فعالیت می‌کرد. وی اخیراً نماینده ویژه ریاست جمهوری در ائتلاف جهانی مقابله با داعش بود.

«برت مک‌گورک» کیست؟

«برت مک‌کورگ» دیپلمات ۴۵ ساله آمریکایی و نماینده ترامپ در امور عراق است. او بعد از نشستن بر روی صندلی‌اش در سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد، نخستین دستور کار خود را جلوگیری از ائتلاف شیعیان در پارلمان جدید عراق، تعریف کرد. مک کورگ برای این منظور به همراه سفیر آمریکا در بغداد به دیدار تمام زعمای سیاسی عراق رفت و تلاش کرد تا با تهدید کُرد‌ها و اعمال فشار به شخصیت‌های اصلی فهرست‌های شیعی «سائرون» و «نصر» مانع از نخست وزیر شدن مجدد یک شخصیت شیعی در عراق شود.

 وی در اکتبر ۲۰۱۵ توسط رئیس‌جمهور باراک اوباما به این سمت منصوب شد و تا سال ۲۰۱۸ توسط دولت ترامپ در این سمت باقی ماند. قرار بود مک‌گرک پست خود را در اواسط فوریه ۲۰۱۹ ترک کند، اما او در ماه دسامبر پس از تصمیم  ترامپ برای خروج نیروها از سوریه استعفایش را اعلام کرد. مک‌گرک از معماران استراتژی بوش برای افزایش سربازان آمریکا در عراق در سال ۲۰۰۷ بود. مک‌گرک همچنین به عنوان قائم‌مقام دستیار وزیر خارجه در امور عراق و ایران فعالیت می‌کرد و از اکتبر ۲۰۱۴ تا ژانویه ۲۰۱۶ مذاکرات مخفیانه ای را با ایران انجام داد که منجر به مبادله زندانیان و آزادی چهار آمریکایی از ایران شد. وی پیش از این در زمان رئیس‌جمهور جورج دبلیو بوش به عنوان دستیار ویژه رئیس‌جمهور و مدیر ارشد عراق و افغانستان و زیر نظر رئیس‌جمهور اوباما به عنوان مشاور ویژه شورای امنیت ملی ایالات متحده و مشاور عالی سفیر آمریکا در عراق خدمت می‌کرد.او یکی از مذاکره کننده های ارشد آمریکا درباره برجام است.

جو بایدن پس از ریاست جمهوری اعلام کرده بود  مک‌گرک مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای شورای امنیت ملی آمریکا و مشاور او خواهد بود

 بسیاری از بازیکنان منطقه به خوبی با مک گورک اشنا هستند، . البته همه از او راضی نیستند  وی از نظر دولت ترکیه بسیار نامحبوب است. مقامات ترک پس از انتصاب وی در رسانه ها اعلام کردند که مک گورک به روابط ترکیه و آمریکا آسیب زده بود.

مک گورک از همان ابتدا قراربود به تنظیم و اعمال برنامه های بایدن برای نزدیکی دوباره با ایران و سیاست ها در قبال سوریه و عربستان بپردازد. 

در همین را بطه نسیم بنایی در اکو ایران گزارشی ویدئویی دارد که می بینید:

خبر تکمیلی 

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست با خبرنگاران در وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رابرت مالی همچنان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران است؟ گفت: من هیچ نظری در مورد وضعیت (راب) مالی ندارم اما مالی همچنان نماینده ویژه در امور ایران است.

در پی این اظهار نظر متیو میلر، خبرنگاران  از او درباره وضعیت رابرت مالی سوال کردند که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت رابرت مالی نماینده ویژه این کشور در امور ایران و مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتگوهای غیرمستقیم با تهران گفت: راب مالی در مرخصی  است و آبرام پالی (پیلی) به عنوان جانشین موقت او در امور ایران ایفای نقش می کند و فعالیت وزارت خارجه آمریکا در این زمینه را رهبری می کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هیچ توضیحی درباره دلیل و نوع مرخصی رابرت مالی نداد اما در عین حال تایید کرد که معاون رابرت مالی یعنی آبرام پالی هم اکنون بطور موقت جانشین او است.

برخی منابع خبری مدعی شده اند که رابرت مالی هفته هاست در محل کار خود حضور نیافته و در حال حاضر درباره عملکرد او تحقیقاتی در حال انجام است.

این در حالی است که پیش از این تارنمای آکسیوس گزارش داد که «برت مک‌گورک» مشاور ارشد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه در ماه می میلادی  سفری بی‌سر و صدایی به عمان داشت تا درباره تماس احتمالی دیپلماتیک با ایران درباره برنامه هسته‌ای، با مقام‌های عمانی رایزنی کند.

آکسیوس به نقل از چهار مقام آمریکایی و صهیونیستی نوشت که مک‌گورک هشتم ماه می (۱۸ اردیبهشت) پس از سفری که به همراه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان و سرزمین‌های اشغالی داشت، به مسقط پایتخت عمان رفت.

این سفر توسط آمریکا و عمان علنی نشد اما مقام‌های آگاه گفتند که محور اصلی این سفر رایزنی درباره تلاش تازه دیپلمات در خصوص برنامه هسته‌ای ایران با میانجیگری عمان بود

یک مقام ارشد صهیونیستی مدعی شد: عمانی‌ها در حال برگزاری گفت‌وگوهای واسطه‌ای میان آمریکا و ایران هستند.

آکسیوس افزود: سه مقام ارشد اسرائیل مدعی شدند که کاخ سفید از طریق دولت عمان در حال بررسی این موضوع است که آیا ایرانی‌ها مایل به برداشتن گام‌هایی هستند که محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای آنها اعمال کرده و باعث تنش‌زدایی در اوضاع منطقه‌ای شود و اینکه آنها در ازای این مسائل چه چیزی می‌خواهند.

آکسیوس در ماه نوامبر گزارش داد که دولت بایدن با شرکای اروپایی و اسرائیلی خود درباره پیشنهاد احتمالی در خصوص یک توافق موقت با ایران رایزنی کرده است. بر اساس این گزارش، طبق توافق موقت برخی تحریم‌ها در ازای تعلیق بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران برداشته می‌شوند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 94749

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر