اعلام جزئیات جدید درباره توقیف نفتکش‌ ایرانی توسط اندونزی

گارد ساحلی اندونزی روز سه‌شنبه ادعا کرد که یک ابرنفت‌کش با پرچم ایران که مظنون به دست داشتن در حمل و نقل غیرقانونی نفت خام بود را توقیف کرده و متعهد شد که گشت زنی‌های دریایی را تشدید کند.

اعلام جزئیات جدید درباره توقیف نفتکش‌ ایرانی توسط اندونزی

 اندونزی یک نفت‌کش با پرچم ایران را که مظنون به انتقال غیرقانونی نفت بود، توقیف کرد

گارد ساحلی اندونزی روز سه‌شنبه ادعا کرد که یک ابرنفت‌کش با پرچم ایران که مظنون به دست داشتن در حمل و نقل غیرقانونی نفت خام بود را توقیف کرده و متعهد شد که گشت زنی‌های دریایی را تشدید کند.

طبق آنچه در گزارش رویترز آمده، مقامات اندونزی گفتند که نفت‌کش ام‌تی آرمان ۱۱۴، حامل ۲۷۲۵۶۹ تن نفت خام سبک به ارزش ۴.۶ تریلیون روپیه (۳۰۴ میلیون دلار) بود که هفته گذشته توقیف شد. آژانس امنیت دریایی این کشور آسیای جنوب شرقی گفت: کشتی حامل نفت مظنون به انتقال نفت به کشتی دیگری بدون مجوز در روز جمعه بود.

عان کورنیا، رئیس این آژانس گفت، این کشتی پس از مشاهده شدن در دریای ناتونای شمالی اندونزی، در حال انجام انتقال نفت از کشتی به کشتی با ام‌تی تینوس با پرچم کامرون، توقیف شد. عان در گفت‌وگو به خبرنگاران مدعی شد: «ام‌تی آرمان سیستم شناسایی خودکار آن‌ها (AIS) را جعل و تحریف می‌کرد تا نشان دهد موقعیتش در دریای سرخ است، اما در واقعیت اینجاست». عان گفت: «بنابراین به نظر می‌رسد که آنها از قبل قصد سوء داشته‌اند.»

رویترز تا کنون موفق به برقراری تماس با اپراتور کشتی‌ها جهت دریافت پاسخ در رابطه با این موضوع نشده است. ماموران آژانس امنیت دریایی اندونزی به دستور مقامات آژانس ، کاپیتان مصری، ۲۸ خدمه و سه مسافر کشتی را که خانواده یک افسر امنیتی بودند، بازداشت کردند.

عان گفت که پس از تلاش دو ابرنفتکش برای فرار، مقامات تعقیب و گریز خود را بر روی آرمان متمرکز کردند، و این در حالی بود که کشتی بر روی آب‌های اندونزی شناور بود.

داده های جداگانه ای در «ایکواسیس»، شرکت تجزیه و تحلیل داده ترافیک دریایی، نشان داد که یکی از نا‌م‌های قبلی آرمان ۱۱۴، گریس ۱ بود. کشتی گریس ۱ توسط کماندوهای نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا در ژوئیه ۲۰۱۹ به ظن تلاش برای انتقال نفت به سوریه بر خلاف تحریم‌های اتحادیه اروپا توقیف شد. 

تحلیل رویترز در سال جاری نشان داده که ناوگان مخفی‌ای از نفت‌کش‌های حامل نفت از ایران، روسیه و ونزوئلا که تحریم‌ شده‌اند (با عنوان ناوگان اشبحا)، محموله‌هایی را در تنگه سنگاپور انتقال می‌دهند تا شناسایی نشوند. خطر نشت نفت و حوادث مرتبط با آن در حال افزایش است زیرا صدها کشتی اضافی، برخی بدون پوشش بیمه، به تجارت موازی و مخفیانه و مبهم در چند سال گذشته تا کنون پرداخته‌اند.

عان وعده داده که گارد ساحلی اندونزی با کمک سایر مقامات، گشت‌زنی در آب های این کشور را تشدید خواهد کرد. اندونزی با حدود ۱۷۰۰۰ جزیره بزرگترین مجمع الجزایر جهان است. او گفت: «ما باید محکم و سرسخت باشیم. باید یک اثر بازدارنده وجود داشته باشد تا دیگر چنین وقایعی تکرار نشود.»

در سال ۲۰۲۱، اندونزی کشتی‌هایی با پرچم ایران و پاناما را با اتهامات مشابه توقیف کرد. ناخدای این دو کشتی به مدت دو سال از حضور در دادگاه اندونزی محروم شدند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 97001

ارسال نظر