پزشکی که پدر بیماران جذامی شد!
کارگردان مستند «به نام پدر» از پزشکی که در این اثر به او پرداخته است گفت که به دلیل خدماتش به پدر بیماران جذامی معروف شده است.
مجموعه مستند «چونان سرو» تولید جدید شبکه مستند سیما به تهیهکنندگی مصطفی رزاق کریمی است که به چهرههای شاخص و برجسته معاصر ایرانی میپردازد. تاکنون مستندهایی از این مجموعه درباره محمدعلی اسلامی ندوشن، ملکالشعرای بهار و … روی آنتن رفته است.
جدیدترین قسمت از این مستند که امشب یکشنبه ۱۵ خرداد ساعت ۲۱ پخش میشود، «به نام پدر» به کارگردانی مشترک قربانعلی طاهرفر و فرزین ریحانیراد است.
قربانعلی طاهرفر درباره این قسمت از مجموعه گفت: مستند «به نام پدر» روایت زندگی حکیمانه دکتر سید محمدحسین مبین است. او یکی از برجستهترین پزشکان پوست و مو در تبریز شناخته میشود و به پدر بیماران جذامی ایران معروف است. البته در این مستند چندان به زندگی دکتر مُبیّن نمیپردازیم، بلکه محوریت اساسی، روایت یک پزشک طراز ایرانی است که هیچ گاه از رسالتش دور نشده است. به عبارت بهتر، یادآوری گمشدههایی است که امروز در دنیای پزشکی آنها را نمیبینیم.
وی ادامه داد: مستند «به نام پدر» بهانهای برای یادآوری رسالت پزشکان است که شاید امروز برخی از آنان این ماموریت مهمشان را فراموش کرده باشد. این فیلم شاید باشد برای جامعه پزشکی امروز باشد که فراموشی تاریخی ناخواستهای را رقم زده و فاصلهشان از بیماران و حتی از مردم پیرامونشان بیشتر و بیشتر شده است.
طاهرفر یادآور شد: دکتر مُبیّن میتوانست بهترین زندگی را داشته باشد و مرفه زندگی کند اما در تمام لحظههای عمر خود فقط به رسالت پزشکیاش اندیشید. به نظرم زندگی دکتر مُبیّن الگوی بسیار خوبی برای جامعه پزشکی است و باید او را همرده با پزشکان برجسته کشورمان نظیر دکتر قریب بدانیم.
این کارگردان با اشاره به بخش مهمی از فعالیت دکتر مُبیّن که منجر به ریشهکن شدن بیماری جذام در ایران میشود، گفت: دکتر مُبیّن در تصمیم مهمی از زندگی خود به آسایشگاه بابا باغی تبریز که محل اجتماع جذامیان ایران بوده است رفته و سالها در آنجا ماندگار میشود. بسیاری از مردم، آسایشگاه بابا باغی را با فیلم «خانه سیاه است» ساخته فروغ فرخزاد میشناسند و این فیلم نیز تصویر چندان شفافی از آنجا و خدمات دکتر مُبیّن ارائه نمیدهد.
وی اضافه کرد: این پزشک تبریزی پس از آنکه از کانادا برمیگردد خود را وقف بیماران جذامی این آسایشگاه کرده و آنچنان مهر و محبتی به آنان میکند که به گفته خود بیماران او را «پدر» صدا میزنند. به همین دلیل است که لقب پدر بیماران جذامی را به او دادهاند.
این مستندساز با اشاره به ویژگی دیگر این پزشک تبریزی گفت: نکته قابل توجه دیگری که در زندگی دکتر مُبیّن دیده میشود، علاقه او به شعر و شاعری است. او قریحه شاعری دارد و در این مستند این بخش از زندگی او را نیز به تصویر کشیدهایم.
کارگردان مستند «به نام پدر» درباره شیوه روایت این مستند بیان کرد: به دلیل آنکه دکتر مُبیّن چهرهای معاصر است، تصاویر زیادی از او در اختیار داشتیم و آرشیو نسبتاً خوبی درباره زندگی، خدمات و فعالیتهای او وجود داشت. با این حال، بخشی از زندگی او دچار مبهماتی بود که ما برای روایت آن بخشها سراغ بیماران دکتر و نزدیکان او که در قید حیات هستند، رفتیم. در این فیلم مستند خانواده دکتر مُبیّن، دوستان و نزدیکان او جلوی دوربین آمدهاند.
وی در پایان گفت: تصویربرداری این مستند نزدیک به یک ماه طول کشید و اثر نهایی در ۴۰ دقیقه آماده نمایش شده است. «به نام پدر» به کارگردانی مشترک بنده و آقای فرزین ریحانیراد تولید شده است.
دیگر عوامل تولید این مستند عبارتند از: تهیهکننده: مصطفی رزاق کریمی، نویسنده و راوی: میر میلاد مهدیزاده، مدیر تصویربرداری: فرشید ایوبینژاد، مدیر تولید: پوریا خزرایی، تدوین: محمدرضا چرختاب، صدابردار: وحید سیفی، گرافیست: ژیلا آل رشاد و صداگذاری و میکس: بهروز شیری.
براساس این گزارش، مستند «به نام پدر» امشب یکشنبه ۱۵ خرداد ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش میشود./ مهر
ارسال نظر