انتقاد عجیب روزنامه کیهان از سریال «پدرسالار» پس از ۲۰سال؛ چرا آذر پیروز شد!
روزنامه کیهان در یادداشتی عجیب ضمن انتقاد از نحوه ساخت سریال در صداوسیما برای توجیه گلایه خود به سریال پرمخاطب «پدرسالار» که در دهه هفتاد از تلویزیون شد، حمله کرد! روزنامه کیهان در یادداشتی عجیب ضمن انتقاد از نحوه ساخت سریال در صداوسیما برای توجیه گلایه خود به سریال پرمخاطب «پدرسالار» که در دهه هفتاد از تلویزیون شد، حمله کرد!
روزنامه کیهان در یادداشتی عجیب ضمن انتقاد از نحوه ساخت سریال در صداوسیما برای توجیه گلایه خود به سریال پرمخاطب «پدرسالار» که در دهه هفتاد از تلویزیون شد، حمله کرد!
روزنامه کیهان در یادداشتی عجیب ضمن انتقاد از نحوه ساخت سریال در صداوسیما برای توجیه گلایه خود به سریال پرمخاطب «پدرسالار» که در دهه هفتاد از تلویزیون شد، حمله کرد!
این روزنامه نوشت:
* بیش از دو دهه است که سریالهایی ساخته میشود که یکی از پسزمینههای اصلی داستان نکوهش مردسالاری و پدرسالاری در جامعه ایران است.
*شاید «پدرسالار» (1374) یکی از نخستین سریالها با چنین موضوعی باشد. پدرسالار با آنکه تا حدودی جامعه سنتی ما را به تصویر کشید و خانوادههای قانع و در کنار هم را در یک خانه نشان میداد، جایگاه پدر، مادر و فرزندان را نیز به خوبیعرضه کرد. اسدالله خان، ناخدای کشتی خانواده بود که امکانات مادی و معنوی خود را برای همسر و فرزندانش صرف میکرد؛ اما در عین حال فردی زورگو و فاقد انعطاف بود که در واقع تدارک کارگردان برای توجیه وقایع بعدی بود.
*در این میان ناگهان آذر (کوچکترین عروس خانواده) که ساختار زندگی سنتی را نمیپسندید و میخواست جداگانه زندگی کند، علیه اسدالله خان شورش میکند. ماجراهای تلخ و شیرین سریال در این کشاکش شکل گرفت و در نهایت با پیروزی آذر خاتمه یافت.
* پدرسالار که سریالی پرطرفدار بود و تا مدتها در ذهن جامعه باقی ماند، در واقع میکوشید تا مخاطب را از زندگی سنتی و پرعاطفه ایرانی جدا کرده به دنیای جدید بیاورد. رفتارشناسی جامعه بعد از این سریال نشان داد که تأثیر بسیاری بر نوع زندگی زوجهای جوان داشته است.
* پس از پدرسالار، سریالهای زیادی کوشیدند سرزنش و شماتت نقش پدر در خانواده را دستمایه داستان خود قرار دهند که تنها برخی از آنها را ذکر میکنیم:
* افرا (1400)؛ سریالی که اخیراً پخش شده که به دلیل فضای تاریک و پر از تخاصم موجود در سریال، جا دارد آن را سریال نفرت بنامیم. گویا سریال قصد دارد مشکلات محیطبانان را مطرح کند؛ ولی اینجا هم هدف اصلی سرکوب نقش پدر خانواده است.
* در این سریال، این بار «حاج محمود فروزش» آماج توهین و تحقیر قرار میگیرد. اولین پرسش این است که چرا پدر خانواده را فردی زورگو معرفی میکنید که حتی فرزندان او برای مهمترین تصمیمهای زندگی خویش، هیچ ارادهای از خود ندارند؟ گویا تقابل بین دختر و پدر و سرکوب نقش پدر، بین سریالسازان نهادینه شده و برخی افراد به طور مشخص این نقش را ایفا میکنند.
* حال پرسش اصلی این است که چرا سریالهایی که با هزینه بیتالمال تولید میشوند و در صداوسیمای جمهوری اسلامی به نمایش در میآیند، بسترهای شورش در خانواده و جامعه را فراهم میکنند؟ چرا به دنبال ایجاد تقابل بین پدر و فرزند هستیم؟
ارسال نظر