آرزوی وزیر ارتباطات درباره فیلترشکن ها
وزیر ارتباطات مطابق معمول از عملکرد خود در حوزه اینترنت دفاع کرده و گفته است: هفته گذشته تیتر یک روزنامه بود که ایران در صدر قطعیهای اینترنت قرار دارد، در حالی که فقط اشاره کرده به قطعی اینترنت در یکی از شهرهای جنوب شرقی کشور در چند روز محدود که با تصمیمات مراجع امنیتی بوده و این را به کل کشور بسط داده بود و اینگونه القا کرده بود که ما بدترین اینترنت را در کل جهان داریم.
عیسی زارعپور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در نشست علنی امروز (سهشنبه، ۳۱ مرداد) مجلس شورای اسلامی در خصوص گزارش کمیسیون در مورد بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی، در ابتدا به فرارسیدن ایام اربعین اشاره کرد و گفت: با همکاری وزیر محترم عراقی امسال سیمکارتهای عراقی و رومینگ با قیمت کمتری نسبت به سال گذشته در اختیار زوار قرار میگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در لایحه ورودی اینترنت بین الملل در دو سال گذشته ورودیهای اینترنت متنوع شد و بیش از دو برابر نیاز ظرفیت تامین شد.
وی ادامه داد: همچنین در لایه زیرساخت نیز با بهرهگیری از تجهیزات صد رصد ایرانی بیش از ۵۰ درصد رشد داشتیم که تا پایان سال به دو برابر میرسد و میزان قطعی ها و لینک های اشباع کاهش یافته و ترافیک داخلی تقویت شد، همچنین برای ترافیک داخلی بیش از سه برابر نقاط تبادل ترافیک افزایش یافته است.
زارع پور با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در کارگروه مصادیق مجرمانه گفت: ما مجری تصمیمات این کارگروه هستیم، اما پاسخگویی و تبعات تصمیمات این کارگروه با ماست و ما معتقدیم تا جایی که ممکن است باید از ابزارهای غیرفنی برای مدیریت شبکه استفاده کرد. موضوع ساماندهی فیلترشکن ها و مواجه به سوداگری فیلترینگ نیز از جمله همین موضوعات است که معتقدیم راهکار جمع آوری آن صرفاً فنی نیست.
وزیر ارتباطات افزود: مدیریت این موضوع نیازمند یک قانون مشخص است که من آن را به هیات رئیسه مجلس تقدیم خواهم کرد و معتقدم می توانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم. البته آرزو می کنم هیچ ایرانی برای هیچ نیازی سراغ فیلترشکن نرود و برنامه خود را برای این موضوع عرض خواهم کرد.
زارع پور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به گسترش حملات سایبری در سال های اخیر گفت: حملات هدفمند به زیرساخت ها بیش از ۲۰ برابر شده، البته همکاران مجاهد من بخش زیادی از این حملات را دفع کرده اند، اما حتی بخش کوچکی از این موضوعات مشکلات زیادی برای ما ایجاد می کند و ما بخش توسعه ابزارهای مقابله با آن را در دستور کار قرار داده ایم. همچنین مسئله بعدی که ما با آن روبرو هستیم که با کلیدواژه اختلال و جنگ روانی مطرح می شود، جلوه دادن قطعی های فراگیر است.
این عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: هفته گذشته تیتر یک روزنامه بود که ایران در صدر قطعی های اینترنت قرار دارد، در حالی که فقط اشاره کرده به قطعی اینترنت در یکی از شهرهای جنوب شرقی کشور در چند روز محدود که با تصمیمات مراجع امنیتی بوده و این را به کل کشور بسط داده بود و اینگونه القا کرده بود که ما بدترین اینترنت را در کل جهان داریم.
زارع پور در پایان موضوع پیگیری حقوقی برای رفع تحریم های سرویس ها و سایت های مورد نیاز دانشگاهیان را نیز یکی از اولویت های وزارت ارتباطات دانست و گفت: یک مرکز رسیدگی سریع به شکایات مردمی از طریق شماره ۱۹۵ راه اندازی و توسعه داده خواهد شد تا شکایات مردمی به سرعت رسیدگی شود.
وی ادامه داد: شاهدیم در عراق اینترنت ۱۰۰ هزار تومان است و در ایران ۳ هزار و ۵۰۰ تومان در هر گیگ قیمت گذاری می شود، در حالی که میانگین درآمد سرانه در عراق از ما پایین تر است و در نهایت من تمام قد حامی کسب و کارهای دیجیتال بومی هستم و اعلام می کنم دولت در کنار اینهاست.
ارسال نظر