خسارت جدید فیلترینگ اینترنت به کاربران ایرانی/ گوگل تگ‌منیجر فیلتر شد

از روز جمعه ۲۶ آبان ماه دسترسی کاربران داخل کشور به سرویس گوگل تگ منیجر با اختلال گسترده همراه شده است.

خسارت جدید فیلترینگ اینترنت به کاربران ایرانی/  گوگل تگ‌منیجر فیلتر شد

 از روز جمعه ۲۶ آبان ماه دسترسی کاربران داخل کشور به سرویس گوگل تگ منیجر با اختلال گسترده همراه شده است.

ظاهرا براساس تغییراتی که از روز جمعه روی ساختار فیلترینگ کشور اعمال شده دسترسی به فایل gtm.js در بسیاری از اپراتورهای کشور مسدود شده است و این عامل باعث شده است تا تگ منیجر اجرا نشده و ابزارهای مانند گوگل آنالیتیکس که از طریق تگ‌منیجر در اکثر وب‌سایت‌ها اجرا می‌شوند درست کار نکند.

 ظاهرا برخی از روش‌های دور زدن فیلترینگ در کشور از طریق پروتکل ریلیتی و به واسطه‌ی تگ‌منیجر، کار می‌کنند و احتمالا به همین دلیل محدودیت روی تگ‌منیجر اعمال شده است. هنوز مشخص نیست که محدودیت روی تگ‌منیجر با علم بر تاثیرات منفی آن روی کسب و کارهای آنلاین انجام شده است یا خیر اما این محدودیت باعث می‌شود دسترسی سرویس‌های ایرانی به یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای آنلاین دنیا محدود شود./ زومیت

برترین ها نیز نوشت :اینترنت کشور دوباره به بهانه‌های مختلف روی روند اختلال افتاده و اوضاع را از قبل، خراب‌تر کرده است. این اقدامات مخرب کار را برای کسب و کارهای مجازی دشوار کرده است.

پوریا آسترکی نیز از فیلتر شدن گوگل تگ منیجر خبر داد که در روند کسب و کارهای مجازی اختلال ایجاد خواهد کرد و قطعا موج جدیدی از بیکاری را به جامعه اضافه می‌کند. البته شاید مورد جدید فیلترینگ برای کاربران عادی اینترنت قابل احساس نباشد اما وب‌مسترها یا افراد دیگری که مدیریت یک وب‌سایت را در دست داشته باشند، می‌دانند در زمان‌های زیادی و به صورت مکرر مجبور می‌شوند کدهایی در سایت خود نصب کنند. برای مدیریت یک سایت معمولا شما نیاز به استفاده از ابزارهای آنلاین متنوعی دارید که درحوزه‌های مختلف از دیجیتال مارکتینگ گرفته تا امنیت سایت به شما کمک می‌کنند. اما برای کار کردن با این ابزارها معمولا باید تکه کدی از آن را در سایت خود نصب کنید. کاری که معمولا برای خیلی از افرادی سخت به نظر می‌رسد. به خصوص وقتی با تعداد زیادی از این نوع کدها و ابزارها سروکار داشته باشید. اما ابزار تگ منیجر گوگل در این زمینه به کمک شما آمده است.

اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت داشته باشید، حتما تعداد زیادی از ابزارها را می‌شناسید که برای استفاده از آن‌ها نیاز به نصب کد در سایت دارند، همچنین موارد زیادی وجود دارد که بخواهید رفتار کاربران سایتتان را زیرنظر داشته باشید. همه این موارد جایی است که یکی از ابزارهای گوگل یعنی تگ منیجر به یاری شما می‌آید. ابزاری که در واقع باید آن را یک جعبه ابزار بنامیم. در این مقاله از وب24 به سراغ این ابزار کاربردی گوگل رفته و آن را بررسی کرده‌ایم. اگر شما هم می‌خواهید با کاربرد گوگل تگ منیجر آشنا شوید، همراه ما باشید

گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager) چیست؟

تگ منیجر یک نرم افزار رایگان است که توسط گوگل ارائه شده و به شما این امکان را می‌دهد تا کدها یا برچسب‌های مختلف را در سایتتان نصب کنید. به عنوان نمونه‌ای از کدهای قابل نصب روی سایت می‌توان به کدهای رهگیری گوگل آنالیتیکس، کدهای رویداد گوگل آنالیتیکس، اسکریپت‌های گوگل ادز یا تگ‌های ریمارکتینگ اشاره کرد. انواع مختلفی از کدهای قابل نصب روی سایت وجود دارد که می‌توانید با به کار بردن گوگل تگ منیجر به راحتی از آن‌ها استفاده کنید، حتی کدهای اختصاصی را که برنامه نویس شما نوشته است هم می‌توانید با استفاده از تگ منیجر در سایت نصب کنید.

در صورتی که تعداد زیادی از این کدها یا برچسب ها برای نصب روی سایت داشته باشید، نصب آن‌ها کمی برایتان سخت خواهد شد، به خصوص اگر نیاز به بروزرسانی آن‌ها داشته باشید. اما با کمک تگ منیجر این کار برایتان بسیار راحت خواهد شد. چراکه همه کدهای نصب شده در یک جا در دسترس خواهد بود و امکان مدیریت آن‌ها را خواهید داشت. می‌توان تگ منیجر را مثل یک جعبه ابزار در نظر گرفت که بقیه ابزارهای موردنیازتان مثل گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز و... از طریق آن مدیریت می‌شوند.

علاوه بر این می‌توانید تگ‌های نصب‌شده را تست کنید که در زمان بارگذاری درست صفحه یا کلیک روی یک دکمه در سایت، فعال شده و سیگنال موردنظر را ایجاد کنند. همچنین در صورت نیاز به تغییر کدها یا تگ‌ها نیازی به تغییر در منبع اصلی کد و اعمال آن در قالب سایت ندارید، بلکه به راحتی می‌توانید آن‌ها را در تگ منیجر اصلاح کنید.

مزایا و معایب گوگل تگ منیجر

استفاده از تگ منیجر در سایت، کار شما را از جنبه‌های مختلفی راحت می‌کند، به طوری که دیگر نیازی به برنامه نویس سایت برای وارد کردن کدها ندارید. در این قسمت مهم‌ترین مزایا و معایب گوگل تگ منیجر را بررسی می‌کنیم:

استفاده راحت از کدهای رهگیری

تصور کنید بدون استفاده از تگ منیجر می‌خواهید برخی رفتارهای کاربران را در سایت تحت نظر داشته باشید. برای این کار یک پلتفرم برای این کار پیدا کرده و در آن ثبت نام می‌کنید. پلتفرم موردنظر از شما می‌خواهد یک کد رهگیری را در سایت خودتان جایگذاری کنید تا بتواند کار خود را انجام دهد. برای این کار شما باید از برنامه نویس سایت بخواهید این کار را انجام دهد. از انجا که معمولا برنامه نویس‌ها هم سرشان شلوغ است، احتمالا این کار ساده یک هفته طول می‌کشد، حال تصور کنید تعداد زیادی از این پلتفرم‌ها را بخواهید در سایتتان به کار ببرید، احتمالا روند آن چند هفته به طول خواهد انجامید.

اما با استفاده از تگ منیجر شما واقعا نیازی به برنامه نویس نخواهید داشت و تنها یک بار تگ منیجر را روی سایت نصب می‌کنید. بعد از آن کدهای رهگیری که به تگ معروف هستند را خودتان در تگ منیجر وارد می‌کنید. برای وارد کردن تگ‌ها نه محدودیتی خواهید داشت و نه نیازی به اعمال تغییر در کدهای اصلی سایت.

اقدامی که نشان می‌دهد برخی به دنبال عصبانی کردن مردم هستند

مدیریت همه تگ‌ها در یک مکان

در گذشته اگر یکی از تگ‌های نصب شده در سایت نیاز به اصلاح یا بروزرسانی داشت، برای مدیریت آن‌ها باید برنامه نویس شما هرکدام را در بین کدهای اصلی سایت پیدا می‌کرد تا بتواند با آن‌ها کار کند. اما امروزه به لطف تگ منیجر، همه تگ‌ها در یک داشبورد در دسترس شما قرار دارد و به راحتی می‌توانید آن‌ها را تغییر داده یا حذف کنید.

در اختیار گذاشتن ابزارهای تست

عیب‌یابی و رفع خطاهای تگ‌ها هم با کمک تگ منیجر بسیار ساده شده است. این نرم افزارمی‌تواند به شما نشان دهد کدام تگ در سایت فعال شده و کدام تگ فعال نشده است. همچنین اطلاعات لازم در مورد عمل ‌کردن هرکدام از تگ‌ها در صفحات سایت را هم در اختیارتان می‌گذارد.

امکانات رایگان

کلیه امکاناتی که تگ منیجر در اختیار شما قرار می‌دهد، رایگان بوده و هیچ هزینه‌ای بابت آن پرداخت نمی‌کنید.

رهگیری ساده اتفاقات درون سایت

گوگل تگ منیجر از قابلیتی تحت عنوان رهگیری خودکار پشتیبانی می‌کند. این قابلیت به شما کمک می‌کند خیلی راحت اتفاقاتی را که درون سایتتان می‌افتد، زیرنظر داشته باشید. در واقع با فعال کردن برخی تریگرها، تگ منیجر به طور خودکار وقوع برخی رویدادهای معین را زیرنظر می‌گیرد، برای مثال در صورت کلیک یک کاربر روی یک لینک، این رویداد توسط تگ منیجر ثبت می‌شود.

اما علاوه بر این می‌توانید برخی رویدادهای خاص موردنظر خودتان را هم تحت نظر بگیرید، مواردی مثل میزان اسکرول ‌کردن صفحه توسط کاربران یا کامنت‌های جدید از این جمله‌اند. این قابلیت از آنجایی مهم است که به شما کمک می‌کند تحلیل و آنالیز کاملی از رفتار کاربران سایتتان بدست آورید. در واقع با کمک تگ منیجر می‌توانید تعامل کاربران با صفحات سایتتان را بسنجید، اینکه روی کدام لینک‌ها بیشتر کلیک می‌کنند؟، آیا فرم اشتراک را پر می‌کنند؟، چه چیزهایی را دانلود می‌کنند؟ یا اینکه چقدر در صفحات سایت می‌مانند؟ و... فهمیدن این موارد باعث می‌شود درک درست‌تری از علایق و نیازهای کاربران سایت بدست آورید و استراتژی‌های محتوایی خود را اصلاح کنید.

امکان بازگشت به تنظیمات تگ‌های قبلی

هر بار که شما تغییری در یکی از کدهای رهگیری درون تگ منیجر اعمال کنید، نسخه جدیدی از آن ساخته می‌شود. در نتیجه هر زمان لازم باشد، به راحتی می‌توانید به نسخه قبلی کد برگردید. این قابلیت زمانی به کار می‌آید که به صورت اتفاقی تغییرات اشتباهی در یکی از کدها اعمال کنید.

امکان کار اشتراکی

علاوه بر این تگ منیجر قابلیت کار کردن مشترک اعضای یک تیم روی یک پروفایل تگ منیجر را فراهم کرده است. با وجود این قابلیت هرکدام از اعضای تیم می‌توانند تغییرات موردنظر خود را اعمال کرده و آن را ذخیره کنند، تغییرات هرکدام از اعضا برای دیگران هم اعمال خواهد شد.

امنیت بالای گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر همواره کدهای اضافه‌شده را از نظر امنیتی بررسی می‌کند و در صورتی که یک کد مربوط به دامنه یا آی‌پی ناامن باشد، فعالیت آن را متوقف می‌کند. همچنین شما می‌توانید دسترسی دیگران به اکانت تگ منیجر خود را مدیریت کنید و هر زمان که بخواهید دسترسی آن‌ها را قطع کنید. علاوه بر این می‌توانید سطح دسترسی هر کدام از افراد هم را به طور دقیق مشخص کنید. این قابلیت در مواردی که شما یک آژانس دیجیتال مارکتینگ دارید و باید به اعضای تیم‌های مختلف اجازه دسترسی به تگ منیجر سایت‌ها را بدهید، به کار می‌آید. در واقع شما تعیین می‌کنید هرکدام از اعضا فقط اجازه خواندن داده‌ها را داشته باشند یا بتوانند اصلاحات انجام دهند یا تغییرات دیگران را تایید کرده و آنها را منتشر کنند.

دسترسی ساده به آموزش‌های لازم

گوگل در طول زمان محصولات زیادی را از رده خارج کرد، مواردی مثل گوگل ریدر از این جمله‌اند. اما در مورد تگ منیجر به نظر نمی‌رسد پایانی برای آن قابل تصور باشد. چراکه کاربران آن و موارد استفاده آن روزبه‌روز بیشتر می‌شود. در نتیجه آموزش‌ها و اطلاعات لازم برای کار با آن هم همواره در حال افزایش است. خود این موضوع مزیت بزرگی در کار با این نرم افزار به حساب می‌آید.

نیاز به دانش فنی

البته این را هم نباید فراموش کرد که کار کردن با تگ منیجر به سادگی دیگر ابزارهای گوگل نیست. یعنی برای کار با آن نیاز به کمی آموزش و دانش فنی دارید. این مورد را می‌توان مهم ترین نقطه ضعف تگ منیجر گوگل نسبت به دیگر ابزارهای آن دانست.

چرا استفاده از گوگل تگ منیجر برای کسب و کارهای آنلاین اهمیت دارد؟

بدون شک کسب و کارهای آنلاین بدون تحلیل درست رفتار مشتریان و مخاطبان خود و بررسی آمارها و اطلاعات دریافتی نمی‌توانند به طور دائم فعالیت مثبت و قدرتمندی داشته باشند. بررسی سفر مشتری در سایت و دریافت اطلاعات دیگر مانند تعداد کلیک‌ها روی یک لینک نشان می‌دهد که تا چه اندازه با تحلیل دقیق این اطلاعات می‌توان از رقبا جلو افتاد.

گوگل تگ منیجر ابزاری رایگان، ساده و کاربردی است که به راحتی به شما کمک می‌کند تا با قراردادن یک سری کد جاوااسکریپت در صفحات سایت خود بتوانید اطلاعاتی که می‌خواهید از مشتریان و کاربران به دست آورید. گوگل تگ منیجر مکمل گوگل آنالیتیکس است و تفاوت‌هایی نیز با این سیستم دارند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 115025

ارسال نظر