بفهمید تاریخ مرگتان کی است؛پیشبینی هوش مصنوعی از زمان مرگ
دانشمندان دانمارکی با استفاده از روش پژوهش زبان طبیعی به سراغ حل یک مسئله مهم و قدیمی رفتهاند؛ تخمین زمان مرگ، البته با کمک هوش مصنوعی. اما آیا این موضوع قابل اعتماد است؟
یکی از دغدغههای دیرباز بشر در حوزه پزشکی، مسئله مرگ است. مسئلهای که جهان پزشکی به دنبال به تعویق انداختن یا کشف زمان دقیق وقوع آن است. حالا دانشمندان دانمارکی با استفاده از روش پژوهش زبان طبیعی و به کمک هوش مصنوعی، مدعی پیش بینی زمان مرگ هستند. این فناوری در قالبی جدید مانند چت، جی. پی. تی با دریافت اطلاعات افراد ۳۵ تا ۶۵ سال و بررسی آن در یک بازه زمانی چند ساله مدعی کشف زمان مرگ شده است.
، هرچند کشف زمان مرگ از یک سو موجب دسترسی به اطلاعات لازم برای نجات فرد و افزایش طول عمر میشود، اما از سوی دیگر ممکن است حس ناامیدی را نیز در فرد و جامعه ایجاد کند. از سوی دیگر، دسترسی هوش مصنوعی به این اطلاعات مهم نیز، میتواند خطراتی را به دنبال داشته باشد. از جمله اینکه احتمال سوءاستفاده شرکتهای بیمهای وجود دارد که با دانستن زمان مرگ افراد نسبت به تعهدات مالی و کاری خود اهمال کنند. با وجود این، ابزار Life ۲ vec حالا به میدان آمده تا مسئله مرگ را برای بشر تا حدی حل کند. اما آیا موفق میشود؟
پیشبینی هوش مصنوعی از زمان مرگ دقیق است؟
هوش مصنوعی شاید با داشتن اطلاعات پزشکی کلی بدن یک فرد از یک سن به بعد، بتواند همواره تجزیه و تحلیلهای مختلفی از سلامتی افراد ارائه دهد؛ اما فاکتورهای بسیاری در این بین موثراند که هوش مصنوعی از آنها غافل است. فاکتورهایی مانند تغییر محل زندگی، تغییر سیاستهای جهانی، مسئله اقتصاد، پیشرفت علم پزشکی، چالشهای روحی-روانی غیرقابل پیش بینی و... که هر کدام بدون اعلام قبلی، میتوانند سلامت فرد را افزایش یا کاهش دهند. مثلا تغییر محل زندگی یک فرد از محیطی سالم به شهری آلوده و تنفس مازوت به صورت روزمره، سلامت فرد و طول عمر را تحت تاثیر قرار میدهد.
همچنین برای مثال، تغییرات اقتصادی و تاثیرات روانی آن نیز چالشهای جدی را برای سلامتی ایجاد میکند که هوش مصنوعی اطلاعی از زمان ورشکستگی مالی فرد و استرسهای ناشی از آن را ندارد.
در استفاده از این ابزار، همواره هوش مصنوعی باید به اجزا بدن فرد متصل باشد تا در لحظه زمان مرگ را کاهش و افزایش دهد و با یک بار آزمایش نسبی نمیتواند برای تمام عمر به اطلاعات کافی در این بین دست یافت. از سوی دیگر برخی تحولات مانند جنگ و زلزله و سیل و برق گرفتگی و... نیز میتواند عمر انسان را در لحظه به پایان برساند که هوش مصنوعی از این نکته نیز غافل است.
مزیتها و خطرات دخالت هوش مصنوعی در موضوع مرگ.
اما استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه مزیتهای مثبتی نیز دارد؛ میتواند به توجه به شرایط فعلی بدن فرد، هشدارهای پزشکی لازم را در مورد سلامت او صادر کند. این موضوع مانند یک آزمایش کامل از بدن عمل میکند که نمونهای جزئی از آن را در آزمایشهای بادی آنالیز میبینیم.
اما به طور کلی خطرات استفاده از هوش مصنوعی در تعیین زمان مرگ را نباید نادیده گرفت. برای مثال نگرانیهای موجود در مورد تجمیع اطلاعات و خطرات امنیتی (از جمله احتمال هک) را نباید نادیده گرفت
مرگ مسئله کوچکی نیست و آزمون و خطا در مورد آن میتواند تبعات جدی داشته باشد. در نتیجه هر اقدامی در مورد آن، به ویژه با استفاده از فناوری مبهم و در حال رشدی مثل هوش مصنوعی، باید با احتیاطهای اخلاقی همراه باشد.
منبع : تجارت نیوز
ارسال نظر