هشدار! در صورت بروز این علائم حتما به دکتر قلب مراجعه کنید
هر کدام از بیماری های قلبی علائم و درمان خاص خود را دارند. برخی از این بیماریها با دارو یا تغییر سبک زندگی قابل درمان یا پیشگیری هستند و برخی از آنها به دلایل مختلفی اجتناب ناپذیرند و نمیتوان از آنها پیشگیری کرد.
بیماریهای قلبی و عروقی شرایطی هستند که بر عملکرد یا ساختار قلب تاثیر منفی میگذارند و خون رسانی در بدن فرد را دچار اختلال میکنند. هر کدام از بیماری های قلبی علائم و درمان خاص خود را دارند. برخی از این بیماریها با دارو یا تغییر سبک زندگی قابل درمان یا پیشگیری هستند و برخی از آنها به دلایل مختلفی اجتناب ناپذیرند و نمیتوان از آنها پیشگیری کرد. این بیماریهای قلبی ممکن است نیاز به مراجعه منظم به دکتر قلب و یا عمل جراحی قلب داشته باشند. در ادامه با شایعترین بیماری های قلبی آشنا میشویم و علائم و علل هر کدام از آنها را به تفصیل بررسی میکنیم.
علائم بیماری های قلبی به نوع خاص بیماری وابسته است. از طرفی برخی بیماری های قلبی علائم خاصی ایجاد نمیکنند. با این حال علائمی که در ادامه لیست شده میتواند نشان دهنده یک مشکل قلبی باشد:
درد قفسه سینه
مشکل در تنفس
خستگی و سبکی سر
تورم یا ادم در نواحی مختلف بدن
احساس سوزن سوزن شدن
علائم بیماری های قلبی در خانمها معمولا متفاوت است و در ادامه به شایعترین علائم میپردازیم.
علائم شایع بیماری های قلبی در زنان
سرگیجه
رنگ پریدگی
تنگی نفس یا تنفس کم عمق
سبکی سر
غش کردن
اضطراب
حالت تهوع
استفراغ
درد فک
گردن درد
کمر درد
سوء هاضمه یا درد در قفسه سینه و معده
عرق سرد
علل و عوامل موثر در ابتلا به بیماری های قلبی
بیماری های قلبی زمانی ایجاد میشوند که:
به تمام یا بخشی از قلب آسیب برسد
در رگهای خونی منتهی به قلب یا منتشر از قلب مشکل ایجاد شود
اکسیژن و مواد مغذی به قلب کم عرضه شود
ریتم قلب دچار اختلال شود
به دلایل ژنتیکی عملکرد یا ساختار قلب دچار ناهنجاری شود.
عوامل خطری که برای پیشگیری از بیماری های قلبی میتوانید کنترل کنید:
فشار خون بالا
کلسترول بالا
سیگار کشیدن
مصرف الکل
اضافه وزن و چاقی
دیابت
سابقه خانوادگی بیماری های قلبی
انتخابهای غذایی
سن
سابقه پره اکلامپسی در دوران بارداری
عدم تحرک بدنی و ورزش نکردن
آپنه خواب
سطح استرس و اضطراب بالا
نشتی دریچههای قلب
عدم رعایت بهداشت دندان و دهان
فشار روحی
چاقی
علائم بیماری قلبی در کودکان
بیماری قلبی در کودکان به دو دسته بیماری مادرزادی قلبی و بیماری اکتسابی تقسیم میشود. بیماریهای مادرزادی از بدو تولد وجود داشته و بیماری اکتسابی به مرور زمان ایجاد میشود. علائم بیماری باتوجه به شرایط و سن کودک خود را نشان میدهند.
علائم مشکلات قلبی در نوزادان عبارتند از:
مشکل در افزایش وزن
آبی شدن رنگ لبها، زبان یا بستر ناخن
مشکل در تغذیه
تنفس سریع یا مشکل در تنفس
خسته شدن هنگام غذا خوردن
عرق کردن هنگام تغذیه
علائم مشکلات قلبی در کودکان خردسال عبارتند از:
غش کردن حین ورزش یا هر نوع فعالیت ورزشی
تپش قلب
تنگی نفس هنگام بازی
درد قفسه سینه
عوامل خطر که برای پیشگیری از بیماری های قلبی نمی توانید کنترل کنید:
سابقه خانوادگی: در صورتی که یکی از بستگان درجه یک شما مثل پدر یا برادرتان که زیر ۵۵ سال سن دارد و مبتلا به بیماری های قلبی است شما نیز در معرض خطر هستید.
جنسیت: مردان بیش از زنان در معرض خطر ابتلا هستند.
سن: سن شما میتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. از سنین ۲۰ تا ۵۹ سال، مردان و زنان به یک اندازه در خطر ابتلا به CAD هستند. با این حال، پس از ۶۰ سالگی، درصد مردان مبتلا به ۱۹.۹ تا ۳۲.۲ درصد افزایش مییابد اما تنها ۹.۷ تا ۱۸.۸ درصد از زنان در آن سن مبتلا به بیماری هستند.
اگرچه این عوامل خطر قابل کنترل نیستند، اما ممکن است بتوانید اثرات آنها را کنترل کنید.
چه کسانی در خطر ابتلا به بیماری های قلبی میباشند؟
طبق تحقیقات انجام شده، بیماری های قلبی علت اصلی مرگ و میر در ایالت متحده است و از هر ۴ مرگ ۱ نفر از متوفیان بر اثر بیماری های قلبی فوت شده است. یعنی در ایالت متحده حدود ۶۱۰۰۰۰ نفر هر سال بر اثر بیماری قلبی جان خود را از دست میدهند. جالب اینجاست که بیماری های قلبی تبعیض نژادی قائل نمیشوند و همه سفیدپوستان و سیاه پوستان در خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند. با اینکه اکثر بیماری های قلبی کشنده هستند بسیار قابل درمان و قابل پیشگیری هستند. شما میتوانید با تغییر سبک زندگی و اقدام زود هنگام برای درمان با قلب سالمتری زندگی کنید!
افراد مبتلا به دیابت ممکن است در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی باشند و نیاز به دکتر جراح قلب برای برخی از جراحی ها داشته باشند. زیرا سطح بالای گلوکز خون خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش میدهد:
آنژین
سکته و حمله قلبی
بیماری عروق کرونر
افرادی که دچار فشار خون هستند نیز در خطر بیشتری برای بیماریهای قلبی قرار دارند.
بیماریهای قلبی هرچه زودتر تشخیص داده شوند آسانتر درمان میشوند بنابراین اگر علائم مشکوکی درباره سلامت قلب خود احساس کردید باید به پزشک مراجعه کنید. شاید برای برخی افراد سوال پیش آید که به چه پزشکی مراجعه کنم؟
در صورتی که شما صرفا علائم مشکوکی احساس کردهاید و مشکلات زمینهای ندارید یا اعضای خانوادهتان دچار بیماری قلبی نیست بهتر است ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کنید. در صورتی که علائم شما مربوط به بیماری های قلبی باشد پزشک عمومی شما را به یک متخصص قلب و عروق ارجاع خواهد داد. متخصص قلب و عروق متخصصی است که بیماری های قلبی عروقی را تشخیص داده و درمان میکند.
ارسال نظر