گوشی خیس‌ را درون برنج قرار ندهید!

تقریبا تمام کاربران بر این باور هستند که باید گوشی خیس را درون برنج قرار دهند. در بسیاری از منابع هم انجام این ترفند به کاربران توصیه می‌شود ولی انجام این کار هیچ فایده‌ای ندارد.

گوشی خیس‌ را درون برنج قرار ندهید!

با توجه به سابقه‌ی زیادی که این داستان دارد، احتمالا بسیاری از کاربران حداقل یک بار گوشی خیس خود را به امید اینکه درست شود، درون برنج قرار داده‌اند. اما چه کسی برای اولین بار این تئوری را مطرح کرده است؟ با کمی جستجو در سایت‌ها، به نظر می‌رسد سایت مشهور Lifehacker اولین منبعی است که در سال ۲۰۰۷ به این روش اشاره کرده است. در مقاله‌ی این سایت آمده که برنج می‌تواند رطوبت مواد اطراف خود را خشک کند و همین استدلال طی سال‌های بعدی به دفعات تکرار شده است.

مطمئنا قبل از دوران گوشی‌های هوشمند، کاربران برای گوشی‌های معمولی خود هم از این ترفند بهره برده‌اند اما زمانی که کاربران به خرید گوشی‌های گران‌قیمت روی آوردند، این ترفند مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است. اما سوال مهمی که باید مطرح شود این است که آیا واقعا برنج می‌تواند رطوبت درون گوشی خیس را خشک کند؟

چرا این روش جواب نمی‌دهد؟

در مورد این روش حقیقت تلخ این است که جواب نمی‌دهد. برنج یک ماده‌ی جادویی برای جذب رطوبت نیست و قرار دادن گوشی خیس در برنج مانند این است که گوشی موردنظر را در یک کاسه‌ی خالی قرار دهید. اگرچه برنج توانایی جذب رطوبت را در اختیار دارد، اما در این زمینه بسیار ضعیف عمل می‌کند. در نتیجه نمی‌تواند مشکل اصلی گوشی خیس را برطرف کند. حتی خشک‌کننده‌های قدرتمندی مانند سیلیکاژل هم نمی‌توانند رطوبت خطرناک قرار گرفته درون بدنه‌ی گوشی را خشک کنند.

گاهی اوقات اگر آب تا حد زیادی به درون بدنه نفوذ نکرده باشد، خاموش کردن آن و گذشت زمان منجر به نجات دستگاه موردنظر می‌شود. افرادی که گوشی خیس را درون برنج قرار می‌دهند، فکر می‌کنند برنج به عنوان منجی گوشی عمل کرده ولی واقعیت این است که همین رها کردن گوشی و خشک شدن آن منجر به نجات دستگاه شده است.

باید خاطرنشان کنیم گاهی اوقات برنج می‌تواند آسیب وارد شده به گوشی را تشدید کند. به طور مشخص، گرد و غبار قرار گرفته روی دانه‌های برنج ممکن است وارد بدنه‌ی گوشی شوند و در ترکیب با آب، ماده‌ی خمیر مانندی را درست می‌کنند که همین فرایند آسیب بیشتری به گوشی وارد می‌کند.

چگونه گوشی خیس‌شده را نجات دهیم؟

کلید نجات گوشی خیس شده لزوما صبر کردن برای خشک شدن بدنه نیست. در این زمینه می‌توانید دست به کار شوید. اگر گوشی شما به طور کامل در آب غوطه‌ور شده، اولین گام خاموش کردن آن است. اگر هم آب گوشی شما را خاموش کرده، به هیچ عنوان سعی نکنید آن را روشن کنید. در ادامه باید درگاه سیم‌کارت را بیرون بیاورید و سپس از فن یا هوای فشرده استفاده کنید. با این حال چنین کارهایی رطوبت قرار گرفته درون بدنه را خشک نمی‌کند. به همین خاطر بهتر است هرچه سریع‌تر بدنه‌ی گوشی را باز کنید و برای خشک کردن درون آن از فن یا الکل ۹۰ درصد بهره ببرید.

خوشبختانه این روزها بسیاری از گوشی‌ها تا حدی می‌توانند در برابر نفوذ آب مقاومت کنند و به همین خاطر حتی اگر گوشی در آب بیفتد، اگر به سرعت آن را از آب بیرون بکشید، با مشکلات جدی روبرو نخواهید شد. اگر هم در کل نگرانی زیادی بابت این موضوع دارید، می‌توانید یک گوشی کاملا ضدآب خریداری کنید که در صورت استفاده از گوشی موردنظر در استخر هم با مشکلی روبرو نخواهید شد./ شفاف

دیگر رسانه ها

کدخبر: 24394

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر