با اکتشاف جدید جیمز وب آشنا شوید
اطلاعات ارسال جیمز وب حاکیست که دمای سطح این زحل داغ حدود ۱۶۰۰ درجه فارنهایت است و جو آن بیشتر از هیدروژن ساخته شده و قابل سکونت نیست.
تلسکوپ فضایی جیمز وب در تازهترین رصد خود موفق به شناسایی مشخصات تقریبا کاملی از مولکولها، اتمها و مواد شیمیایی موجود در آسمانِ جهانی دوردست شد.
سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد که جیمز وب در جریان رصد یک سیاره فراخورشیدی به نام WASP-۳۹ b) که در حال چرخش به دور ستارهای در فاصله ۷۰۰ سال نوری از زمین است و پیشتر از سوی سایر تلسکوپهای فضایی، از جمله هابل و اسپیتزِر نیز شناسایی شده بود، به این اطلاعات بیسابقه دست یافته است.
دستیابی به این اطلاعات، دانشمندان را نسبت به توانایی تلسکوپ جیمز وب برای انجام طیف وسیعی از تحقیقات در مورد سیارات فراخورشیدی امیدوار و راه را برای یافتن شواهد حیات بالقوه سیارهها را هموار کرده است.
اطلاعات به دست آمده که در نمودار بالا سمت چپ نشان داده شده، حاوی اثر پتاسیم (K)، آب (H۲O) و مونوکسید کربن (CO) است. نمودار بالا سمت راست نیز شواهد وجود آب را ارائه میکند.
همچنین، نمودار پایین سمت چپ، نشان دهنده اثر دی اکسید گوگرد (SO۲)، دی اکسید کربن (CO۲) و مونوکسید کربن (CO) است.
نمودار پایین در سمت راست هم دادههای بیشتری در مورد مولکولهای حاوی این عناصر شیمیایی و نیز سدیم (Na) را نشان میدهد.
کشف دی اکسید گوگرد در جو این سیاره فراخورشیدی نشان داد که نقاط مشترک زمین و زحلهای داغ یا سیارههایی با جرم نزدیک به زحل که در فاصله نزدیکی نسبت به ستارهشان قرار گرفتهاند، بیش از آن چیزی است که پیشتر دانشمندان تصور میکردند.
همچنین، اطلاعات ارسال جیمز وب حاکیست که دمای سطح این زحل داغ حدود ۱۶۰۰ درجه فارنهایت است و جو آن بیشتر از هیدروژن ساخته شده و قابل سکونت نیست.
مجموعه اکتشافات تازه جیمز وب در مجموعهای متشکل از پنج مقاله علمی به تفصیل ارائه خواهد شد که سه مورد از آنها در حال چاپ و دو مورد در دست بررسی هیات علمی نشریهها است
ارسال نظر