استارلینک از نوع چینی در راه است!
چین در تلاش است تا برای مقابله با مجموعه ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» به سرعت ۱۳ هزار ماهواره به فضا بفرستد.
چین در تلاش است تا برای مقابله با مجموعه ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» به سرعت ۱۳ هزار ماهواره به فضا بفرستد.
چین قصد دارد هزاران ماهواره را به مدار پایین زمین بفرستد تا با «استارلینک» رقابت کند.
این ماهوارهها میتوانند آن ماهوارههایی را که در صورت فلکی بزرگ استارلینک قرار دارند ردیابی کنند و مکانی امن برای چین در فضای مدار پایین فراهم کنند.
از آنجایی که نگرانیها در مورد نظامی شدن «استارلینک» همچنان ادامه دارد، هدف چین این است که بتواند موقعیتها و رفتارهای ماهوارههای استارلینک را نظارت کند و در صورت نیاز آنها را غیرفعال کند.
این کشور در حال آماده شدن برای ارسال تقریبا ۱۳ هزار ماهواره به مدار پایین زمین است تا بتواند مستقیما با صورت فلکی «استارلینک» شرکت فضایی اسپیسایکس رقابت و بر آن نظارت کند.
تعداد ماهوارههای این چنینی هر روز بیشتر میشود. این ماهوارهها بی ایراد نیستند و واقعیت این است که هر ستارهشناسی که دادههایش به دلیل بازتاب نوری این دستگاهها خراب شده باشد به سرعت به شما میگوید که آنها باعث این مشکل هستند اما این ماهوارهها پتانسیل افزایش پوشش اینترنت و برقراری ارتباط در سراسر جهان دارند. بنابراین، تعجبآور نیست که چین میخواهد چنین اقدامی انجام دهد.
این پروژه با نام رمز «GW» توسط یک گروه تازه تاسیس به نام «China Satellite Network Group Co» اداره میشود که امید دارد بتواند به سرعت ۱۲ هزار و ۹۹۲ ماهواره کوچک به مدار ارسال کند. این آمار تعداد ماهوارههای استارلینک را که در حال حاضر حدود ۳۵۰۰ ماهواره است، در نظر کوچک میکند، اگرچه اسپیس ایکس قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ تعداد ماهوارههای خود را به ۱۲ هزار برساند و در نهایت تعداد کل ۴۰ هزار ماهواره در مدار داشته باشد.
چین از آن جهت قصد پیشبرد سریع این پروژه را دارد که از تسلط استارلینک بر فضای مدار پایین زمین و اشغال آن توسط سایر شرکتها یا کشورها جلوگیری کند. به گزارش ساوث چاینا مورنینگ پست، محققان دانشگاه مهندسی فضایی ارتش آزادیبخش خلق در پکن که با شرکت شبکه ماهوارهای چین همکاری میکنند، امیدوارند بتوانند اطمینان حاصل کنند که کشور آنها در مدار پایین زمین حضور خواهد داشت و از پیشروی بیش از حد صورت فلکی استارلینک جلوگیری خواهد کرد.
شرکت شبکه ماهوارهای چین همچنین ادعاهایی مبنی بر اینکه میخواهد ماهوارههای استارلینک را با صور فلکی خود ردیابی و حتی غیرفعال کند، مطرح کرده است. محققان این گروه در مورد قابلیت مانور ماهوارههای استارلینک ابراز نگرانی کردهاند و ادعا میکنند که ممکن است از این توانایی برای هدفگیری و نابودی اشیاء دیگر در فضا استفاده شود. چین امیدوار است با راهاندازی ناوگان ماهوارههای خود در این ترکیب، بتواند با این پتانسیل مقابله کند.
از آنجایی که نگرانیها در مورد کاربردهای نظامی بالقوه صورت فلکی ماهوارهای استارلینک، بهویژه در مورد درگیری کنونی در اوکراین، همچنان افزایش مییابد، چین میخواهد بتواند هر یک از ماهوارههای استارلینک را شناسایی کند و حرکات آنها را بداند. برای کمک به این هدف، محققان دانشگاه مهندسی فضایی به چین پیشنهاد کردهاند که یک ائتلاف بینالمللی «ضد استارلینک» راهاندازی کند که میتواند به طور مشترک از اسپیسایکس بخواهد مکان دقیق ماهوارههایش را به اطلاع عموم برساند. اما از آنجایی که این دادهها هنوز در دسترس نیستند، قرار گرفتن در مدار ممکن است بهترین گزینه چین برای دنبال کردن استارلینک باشد.
تاریخ پرتاب این ماهوارهها اعلام نشده است، بنابراین هنوز مشخص نیست چه زمانی این اجرام جدید در آسمان دیده خواهند شد.
ارسال نظر