زهره و مشتری امشب و فردا کنار هم دیده می شوند
دو سیاره درخشان مشتری و زهره در امشب و پنجشنبه، به گونهای ظاهر میشوند که گویی در آستانه برخورد هستند.
دو سیاره درخشان مشتری و زهره در امشب و پنجشنبه، به گونهای ظاهر میشوند که گویی در آستانه برخورد هستند.
مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی و زهره، یکی از درخشانترین اجرام در آسمان زمین، حدود نیم درجه از یکدیگر فاصله دارند. از هفتهها پیش این دو جسم در حال نزدیک شدن به هم و ایجاد پدیدهای به نام مقارنه هستند. هرگاه دو جسم در آسمان (مانند ماه، سیارات یا ستارهها) از دید ناظر زمینی بهطور استثنایی نزدیک به هم ظاهر شوند پدیده مقارنه رخ میدهد.
این دو سیاره درخشان در واقع میلیونها مایل از هم فاصله دارند و فقط از دید انسان روی زمین به نظر میرسد که آنها در مقابل یکدیگر قرار میگیرند. به علت الگوهای مداری زمین، مشتری و زهره، هر سال مقارنههایی مانند این اتفاق میافتد.
برای دیدن این دو سیاره درخشان نیازی به تلسکوپ یا دوربین دوچشمی نخواهید داشت. به سادگی پس از غروب آفتاب به سمت غرب نگاه کنید و دو شیء نزدیک به هم و درخشان باید با چشم غیر مسلح آشکار شوند. آنها مانند ستارههای فوق العاده درخشان به نظر میرسند. مشتری دو برابر پرنورتر از شباهنگ در آسمان خواهند درخشید، در حالی که زهره شش برابر درخشانتر از مشتری خواهد بود.
ناظرانی که سیارات را از طریق دوربین دوچشمی مشاهده میکنند، ممکن است این امتیاز را داشته باشند که سه قمر بزرگ مشتری آیو، گانیمد و کالیستو را هم ببینند.
ارسال نظر