سقوط «ماهواره ناسا» به زمین!
به گفته ناسا و وزارت دفاع ایالات متحده، فضاپیمای از دور خارج شده «ِرِسی»، چهارشنبه شب وارد اتمسفر شده و به زمین سقوط میکند.
رصدخانه رِسی (Rhessi) ناسا که از سال ۲۰۰۲ در مدار قرار داشت، تا سال ۲۰۱۸ یعنی زمانی که ارتباط آن با زمین قطع شد تصاویر خورشید را ثبت میکرد. اینک متخصصان میگویند که احتمال برخورد زبالههای ناشی از سقوط آن به افراد، «کم» است.
انتظار میرود که این ماهواره قدیمی ناسا طی این هفته به زمین بیفتد، اما کارشناسان میگویند احتمال اینکه این ماهواره خطری را متوجه زمین کند کم است.
به گفته ناسا و وزارت دفاع ایالات متحده، فضاپیمای از دور خارج شده «ِرِسی»، چهارشنبه شب وارد اتمسفر شده و به زمین سقوط میکند.
ناسا روز سهشنبه اعلام کرد که با توجه به عدم قطعیت بسیاری که درباره زمان و مکان سقوط این ماهواره وجود دارد، محل دقیق سقوط این ماهواره به زمین مشخص نشده است.
اصولا بخش بزرگی از این ماهواره ۳۰۰ کیلوگرمی با عبور از اتمسفر فوقانی میسوزد، اما برخی از بخشهای آن به زمین سقوط میکند.
سازمان فضایی در بیانیهای اعلام کرد که خطر اینکه در در اثر سقوط این ماهواره کسی در زمین آسیب ببیند بسیار کم است. حدود یک در ۲۴۶۷.
رِسی برگرفته از حروف اول کلمات «تصویربردار طیفسنجی انرژی بالای خورشیدی رووین راماتی» در سال ۲۰۰۲ برای بررسی خورشید به مدار زمین پرتاب شد و تصاویر جالبی از شرارههای خورشیدی و همچنین خروج جرم از تاج خورشیدی را رصد کرد. این رصدخانه ماهوارهای در زمان فعالیت خود تا سال ۲۰۱۸، در مجموع بیش از صدهزار رخداد خورشیدی را در طیفهای اکس و گاما ثبت کرد.
ارسال نظر