فوتبال جهان | فوتبال ترکیه
سریعترین گل های تاریخ جام جهانی | زننده گل الان چه کاره است + فیلم
تنها ۱۱ ثانیه از دیدار رده بندی جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن گذشته بود که «هاکان شوکور» از غفلت مدافعان کره جنوبی استفاده کرد تا سریع ترین گل تاریخ جام جهانی را به ثمر برساند. آن گل سبب پیروزی ۲-۳ ترکیه و به تبع آن بهترین عملکرد این تیم در تاریخ جام جهانی شد.
سریع ترین گل بازیهای جام جهانی فوتبال در بازی بین کره جنوبی و ترکیه توسط هاکان شوکر زده شد.
پس از آنکه جام ژول ریمه در سال ۱۹۷۰ برای همیشه به برزیل رسید (به خاطر ۳ قهرمانی)، برای جام جهانی بعدی کاپ جدیدی (کاپ کنونی) طراحی شد که ماکتی از آن به تیم قهرمان می رسد و نام تیم قهرمان هر دوره در جای مخصوص روی جام اصلی حک می شود.
از سال ۱۹۷۴ که «فرانس بکن باوئر» جام طلایی را بالای سر برد تا سال ۲۰۱۴ که «فیلیپ لام» به عنوان آخرین کاپیتان برنده جام جهانی لقب گرفته، ۱۱ کاپیتان معتبرترین جام فوتبالی را بالای سر برده اند:
جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان: «فرانس بکن باوئر» - آلمان غربی
جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین: «دانیل پاسارلا» - آرژانتین
جام جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا: «دینو زوف» - ایتالیا
جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک: «دیگو مارادونا» - آرژانتین
جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا: «لوتار ماتیوس» - آلمان غربی
جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا: «کارلوس دونگا» - برزیل
جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه: «دیدیه دشان» - فرانسه
جام جهانی ۲۰۰۲ کره جنوبی و ژاپن: «کافو» - برزیل
جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان: «فابیو کاناوارو» - ایتالیا
جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی: «ایکر کاسیاس» - اسپانیا
جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل: «فیلیپ لام» - آلمان
آلمان با ۳ قهرمانی پرافتخارترین تیم در کسب جام جهانی جدید است، برزیل و ایتالیا و آرژانتین با دو قهرمانی و اسپانیا و فرانسه با یک قهرمانی در رده های بعدی قرار دارند. اما در مجموع برزیل با کسب ۵ قهرمانی پرافتخارترین تیم جام جهانی فوتبال محسوب می شود.
به همین بهانه سایت فیفا کلیپی را منتشر کرده که در ادامه می بینید:
تنها ۱۱ ثانیه از دیدار رده بندی جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن گذشته بود که «هاکان شوکور» از غفلت مدافعان کره جنوبی استفاده کرد تا سریع ترین گل تاریخ جام جهانی را به ثمر برساند. آن گل سبب پیروزی ۲-۳ ترکیه و به تبع آن بهترین عملکرد این تیم در تاریخ جام جهانی شد.
این گل را در فیلم زیر ببینید:
این مهاجم ترک که رکورد بیشترین گل ملی کشورش با ۵۱ گل را نیز در اختیار دارد، در ۶ دیدار قبلی خود در جام نتوانسته بود گلی به ثمر برساند.
شوکور ۴۸ ساله کجاست؟
زندگی حالا برای شوکور ۴۸ ساله تغییرات زیادی داشته است. او که به حزب سیاسی حامیان اردوغان ملحق شده بود، نتوانست با آنها کنار بیاید و در نهایت توسط دولت اردوغان مورد بازجویی و تحقیق قرار گرفت. بازیکن اسبق تیم ملی ترکیه پس از آن که آینده خود را در خطر می دید تصمیم گرفت که در سال ۲۰۱۵ به آمریکا فرار کند. او خانواده اش را تنها گذاشت. پدر شوکور در ترکیه بازداشت شد و پس از مدتی به علت سرطان از زندان آزاد شد. شوکور از ترس این که توسط دولت ترکیه بازداشت شود، قید اموال و املاکش در این کشور را زده است. شوکور در ابتدا در ترکیه یک کافه احداث کرد. اما دولت ترکیه هواداری که با او در این کافه عکس گرفته بود و برخی از مشتریان این کافه را بعد از بازگشت به ترکیه بازداشت کرد. به همین خاطر شوکور تصمیم گرفت که برای امنیت خودش و اطرافیانش این کافه را ببندد. در حال حاضر ستاره اسبق تیم ملی ترکیه در واشنگتن راننده اوبر (نوعی تاکسی اینترنتی) است و برای این که امرار معاش کند کتاب می فروشد. بازیکن اسبق تیم ملی ترکیه در مصاحبه با "والت ام سونتاگ" در مورد مصائب زندگی شخصی خودش صحبت کرده است."
شوکور در مورد شرایط این روزهای زندگی خود گفته است:" برای امرار معاش کار می کنم. هیچ چیزی برایم در هیچ جایی از دنیا نمانده است. اردوغان همه چیز را از من گرفت. قدرت صحبت کردن و کار کردن از من گرفته شد. در ابتدا حزب حامی اردوغان می خواستند از شهرت من سوء استفاده کنند اما به تدریج دشمنی ها آغاز شد. آنها با سنگ به بوتیک همسرم حمله کردند. به فرزندانم در خیابان حمله شد و هر بار که صحبت می کردم، مورد تهدید قرار می گرفتم. وقتی به آمریکا رفتم، پدرم را بازداشت کردند و همه اموالش ضبط شد. برای انها لحظات مشکلی بود. برای هر کسی که با من ارتباطی داشت، مشکل مالی ایجاد کردند. مدتی یک کافه تاسیس کردم. افراد عجیبی به کافه ام می آمدند و موزیک دومبرا (سبک موسیقی محبوب حزب اردوغان) را پخش می کردند. وقتی یک نفر در آن جا با من عکس گرفت، عکسش با من را در تلفن همراهش پیدا کردند و چهارده ماه او را زندانی کردند."
کاپیتان اسبق تیم ملی ترکیه می گوید که به او اتهام همکاری با فتح الله گولن، رئیس حزب اپوزیسیون اردوغان را زده اند و مدعی شده اند که او در بمب گذاری سال ۲۰۱۶ دست داشته است:" نقش من در ان ماجرا چه بود؟ تا همین الان هیچ کسی به من در این باره توضیح نداده است. همیشه در کشورم کارهای قانونی انجام داده اند. آیا توانستند که ثابت کنند که چه جرمی مرتکب شده ام؟ نه. فقط از کلمات " خائن" و "تروریست" استفاده می کنند. من با دولت اختلاف دارم نه با مردم یا کشور ترکیه. من عاشق پرچم و کشورم هستم. "
شوکور می گوید که وزارت ورزش ترکیه عامل کنار گذاشته شدن او از گالا تاسرای بوده است:" رئیس جمهور از وزارت ورزش خواست که من را کنار بگذارند. این یک تصمیم قضایی نبود بلکه دستوری بود که از سوی مقامات بالاتر گرفته شد."
وی همچنین در مورد عکس گرفتن مسعود اوزیل هافبک سابق تیم ملی آلمان با اردوغان هم صحبت کرد:"عکس مناسبی نبود. به اوزیل و گوندوغان توصیه می کنم که آنها هم به حزب حامیان اردوغان ملحق شوند تا حقیقت را بفهمند."
ارسال نظر