هشدار تند یک مقام کارگری به حاشیه‌سازی برای کاهش دستمزد کارگران و بازنشستگان

برای صیانت از حقوق کارگران و بازنشستگان محکم ایستاده‌ایم/ ادعای اقتصادیِ مخالفان مزد چیست؟!

هشدار تند یک مقام کارگری به حاشیه‌سازی برای کاهش دستمزد کارگران و بازنشستگان

محجوب گفت: اگر کسی می‌خواهد بر کارگران و بازنشستگان فشاری وارد کند بداند که ما محکم پای حرف خود ایستاده‌ایم و قرار نیست عقب بنشینیم. ما از این مسئله ساده عبور نمی‌کنیم. کاری نکنند که بحران برای کشور ایجاد شود.

 علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) در مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقات قرآنی که شب گذشته برگزار شد با اشاره به اظهارات اخیر پورابراهیمی (رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس) در مورد تغییر مصوبه‌ی مزدیِ شورایعالی کار گفت: در آستانه‌ی تصویب و ابلاغ افزایش مستمریِ بازنشستگان در هیأت دولت، یکی از نمایندگان در مورد تاثیر دستمزد بر تورم صحبت کرده و بیان کرده که قرار است جلسه‌ای برای تغییر این مصوبه در نشست سران قوا برگزار شود.

محجوب گفت: ما یک مدل تورم تبلیغی و روانی داریم. اگر افزایش دستمزد باعث افزایش تورم تبلیغی شده این تورم در اسفندماه صورت گرفته است و اگر در اثر دریافت حقوق کارگران بوده چگونه این نماینده در مورد نرخ تورم صحبت می‌کند در حالیکه هنوز بخشی از کارگران حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و هنوز دستمزد هیچ کدام از بازنشستگان افزایش پیدا نکرده است؟!

وی گفت: این افراد چگونه فهمیدند که در این ده روز تورم اضافه شده است؟ تورم را بانک مرکزی به ماه محاسبه می‌کند نه به روز! پس این افراد چگونه با قاطعیت می‌گویند تورم افزایش پیدا کرده است؟ ادعای اقتصادیِ آن‌ها چیست؟

محجوب ادامه داد: اگر کسی می‌خواهد از این طریق بر کارگران و بازنشستگان فشاری وارد کند، بداند که ما محکم پای حرف خود ایستاده‌ایم و قرار نیست عقب بنشینیم. ما از این مسئله ساده عبور نمی‌کنیم. کاری نکنند که بحران برای کشور ایجاد شود. کشور ما مسئله بسیار دارد اگر دلسوز کشور هستید این قبیل صحبت‌ها را نکنید.

دبیرکل خانه کارگر گفت: خانه کارگر با هیچ مسئول و مجموعه‌ای تعارف ندارد ما هیچ تعهد و پیمانی به چیزی و کسی نداریم جز کارگران و حقوق کارگران و برای صیانت از این حقوق محکم می‌ایستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیتِ کارگران ساختمانی در کشور اشاره کرد و گفت: کار ساختمانی یکی از پُرحادثه‌ترین مشاغل است. بیشترین حوادث و فوتی‌ها مربوط به مشاغل ساختمانی است. در عین حال برخلاف مشاغل دیگر، کارگران ساختمانی معمولا روزمزد هستند.

محجوب در مورد بیمه کارگران ساختمانی گفت: تلاش‌هایی در مورد بیمه اجتماعی این کارگران در سال ۸۵ شد و این بیمه از سال ۸۵ برقرار شد. از آنجا که بیمه این کارگران اجباری بود به تدریج عده‌ی بسیاری سوءاستفاده کردند و برای اینکه بیمه شوند گواهینامه مهارت گرفتند بدون اینکه شاغل در این زمینه باشند. این موضوع سبب شد تعداد بیمه‌شدگان افزایش پیدا کند و در سال ۹۴ به قدری بیمه کارگران ساختمانی افزایش پیدا کرد که تامین اجتماعی با آن به مخالفت پرداخت و به دنبال بازرسی برای حذف بیمه‌ی کارگران رفت.

دبیرکل خانه کارگر گفت: ما در خانه کارگر به کارگران ساختمانی که بیمه‌ی آن‌ها قطع شده، کمک می‌کنیم. قانون مجازات‌هایی برای کسانی تعیین کرده که مانع بیمه کارگران می‌شوند و ما از این طریق می‌توانیم به دنبال حل مشکل کارگرانِ ساختمانی برویم که بیمه آن‌ها قطع شده است. ما به دوستان اصرار داریم که اگر بیمه آن‌ها قطع شده کارشان را به کمک ما پیگیری کنند. ما شنبه‌ها ۶ صبح را به این موضوع اختصاص داده‌ایم.

وی ادامه داد: ما مستند بر قانون، با افرادی که بدون دلیل بیمه کارگران را حذف می‌کنند، مقابله می‌کنیم و از آن‌ها شکایت می‌کنیم. حداقل مجازاتی که برای آن فرد تعیین می‌شود جبران خسارت کارگرِ متضرر است. امیدواریم کسانی که گرفتار می‌شوند به ما مراجعه کنند تا ما برای آن‌ها کار حقوقی انجام دهیم.

محجوب در مورد سهمیه بیمه کارگران ساختمانی گفت: برخی از شعب به کارگران می‌گویند برای بیمه شدن سهمیه بیاورید درصورتیکه این امر غیرقانونی است. در قانون سال ۸۶ در مورد سهمیه صحبت شده بود اما زمانی که در سال ۹۴ قانون اصلاح شد سهمیه بیمه کارگران ساختمانی برداشته شد.

دبیرکل خانه کارگر اظهار کرد: عدم پرداخت خسارت دوره بیماری به کارگران ساختمانی برخلاف قانون است. در این زمینه بخشنامه‌ای وجود دارد که در کمیته‌ای که در مورد مشکل کارگران ساختمانی ایجاد شده، به صراحت گفته شد که این بخشنامه خلاف قانون است و باید لغو شود اما متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است. کارگرانی که دچار بیماری می‌شوند باید غرامت ایام بیماری دریافت کنند اما کارگر ساختمانی از این حق محروم هستند. این تبعیضات ناروا است ودر قانون بیان نشده است.

دبیرکل خانه کارگر در ادامه به جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و گفت: از سال ۹۲ و ۹۳ به کارگران ساختمانی سهام عدالت دادیم. وزارت کار در همین راستا کار تکمیلی‌ای انجام داد. در همان سال به بازنشستگان هم سهام عدالت داده شد اما همه نتوانستند این سهام را دریافت کنند و کسانی هم که بعد بازنشسته شدند از این سهام محروم ماندند. طبق قانونی که در مجلس گذشته مصوب شد، جاماندگان از سهام عدالت می‌توانند سهام خود را بگیرند که امسال برای این کار بودجه تخصیص داده شد و قرار شده این افراد ثبت نام کنند. بنابراین ما به کسانی که پیگیر این موضوع هستند می‌گوییم که در خردادماه به گوش باشند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 19159

ارسال نظر