روز سرنوشت برای دلار / سه خبر مهم بازار ارز امروز

بررسی اخبار در برهه کنونی نشان می‌دهد بازار ارز با سه معما روبه‌رو است که حل این معماها می‌تواند خریداران را از ورود به بازار ارز منع کند و یا باعث ورود آن‌ها به بازار ارز شود.

روز سرنوشت برای دلار / سه خبر مهم بازار ارز امروز

بررسی اخبار در برهه کنونی نشان می‌دهد بازار ارز با سه معما روبه‌رو است که حل این معماها می‌تواند خریداران را از ورود به بازار ارز منع کند و یا باعث ورود آن‌ها به بازار ارز شود.

بازارساز با کنترل درهم نبض بازار ارز را در دست خود گرفته و دلار را به محدوده‌های موردنظر خود هدایت می‌کند ولی بازار ارز و سکه با وجود کنترل بازارساز دچار ابهاماتی است که بر اساس مشاهدات کف بازار اکوایران خریداران را در بازار نگه می‌دارد.

پیش‌بینی سه مسئله مهم برای بازار سرمایه تبدیل به معما شده و مشخص‌شدن این موارد می‌تواند معامله‌گران را به بازار وارد کند و یا از ورود به بازار منع کند.

مورد اول شرایط جنگ حماس و اسرائیل است، غزه توسط نیروهای اشغالگر محاصره شده. روز قبل حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشور در ادامه سفرهای منطقه‌ای خود و در دیدار با همتای خود در قطر اعلام کرد که در صورت ادامه جنایات رژیم صهیونسیتی علیه مردم و شهروندان فلسطین، هیچ‌ کس نمی‌تواند تضمین کند که شرایط در منطقه همینطور باقی بماند.

همچنین تارنمای آمریکایی آکسیوس به نقل از دو منبع دیپلماتیک آگاه اعلام کرده که ایران از طریق سازمان ملل به اسرائیل پیام داده است که خواهان تشدید بیشتر تنش‌ها در جنگ‌ اسرائیل و حماس نیست ولی در صورت ادامه عملیات اسراییل در حماس به ناچار ورود خواهد کرد.

بررسی اخبار و اظهارنظرها نشان می‌دهد که اگرچه ایران خواهان کاهش تنش هاست ولی عدم مداخله در جنگ تنها سناریوی پیش روی انتخاب شده نیست، به همین خاطر همچنان در سایه این ابهام بازار ارز و سکه می‌تواند میزبان معامله‌گران احتیاطی نگران از گسترش جنگ باشد‌.

ابهام دومی که در بازار ارز وجود دارد به نتیجه عملیاتی شدن بند غروب در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) مربوط می‌شود در حالیکه برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند در این تاریخ غرب تحریم‌های موشکی ایران را حفظ خواهد کرد ولی مکانیسم ماشه فعال نخواهد شد. دامنه پیش‌بینی معامله‌گران گسترده‌تر از موارد مطرح شده است. پیش‌بینی‌ها برای بازار ارز در این باره، از سناریوی بدبینانه پایان برجام و فعالسازی مکانیسم ماشه شروع می‌شود و در انتهای طیف به سناریوی خوش‌بینانه اجرای موفق بند غروب و پایان تحریم‌های موشکی ختم می‌شود، ابهام در مورد مسئله فوق هم مقداری از جریان احتیاطی معامله‌گران را در بازار ارز حفظ می‌کند.

سومین معما در بازار ارز هم مربوط به پذیرش اف‌‌ای‌‌تی‌اف در کشور است درحالیکه در گذشته حل مسئله اف‌ای‌تی‌اف به بن‌بست خورده است این روزها اظهارنظرهای خوش‌بینانه نسبت به این موضوع افزایش یافته است. پس از صحبت‌های حسین سلاح ورزی، رییس اتاق ایران که اعلام کرده بود خبرهای غیررسمی از پذیرش اف‌ای‌تی‌اف شنیده است روز قبل محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امکان دارد بشود در مذاکره با اف‌ای‌تی‌اف موضوعات ناقض حاکمیت ملی‌مان را رفع کنیم.

در حالیکه در گذشته عدم پذیرش آن و قرار گیری ایران در لیست سیاه این سازمان در کنار کره شمالی باعث جهش نرخ دلار شد در حال حاضر پذیرش اف‌ای‌تی‌اف و خروج ایران از لیست سیاه می تواند ورق را برگرداند و به خاطر رفع مشکل بزرگ تجارت خارجی ایران بر دلار اثر کاهشی بگذارد. در گذشته پذیرش اف‌ای‌تی‌اف هربار که اعلام شد به در بسته خورد، پیش‌بینی نتیجه پذیرش یا عدم پذیرش آن حقیقتا برای معامله‌گران ارز مانند معما شده است.

روز سرنوشت‌ساز در بازار ارز و سکه

از نظر تکنیکی شاید روز جاری، روز سرنوشت‌سازی برای بازار ارز باشد که سرشاخ شدن بازار ارز و سکه با حمایت‌های مهم نتیجه حرکت دلار در کوتاه مدت را مشخص کند. دلار به حمایت ۵۰ هزار و ۵۰۰ تومان حساس است و همزمان نحوه برخورد معامله‌گران درهم و بازارساز با حمایت ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان بسیار حایز اهمیت است.

سکه امامی هم حمایت محدوده ۲۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را پشت سر دارد که در چهارشنبه گذشته پس از برخورد با آن یکبار حمایت شد.

در صورتی که حمایت‌های اعلام شده در محدوده‌های فوق بشکند و تثبیت رخ دهد انتظارات افزایشی معامله‌گران در کوتاه مدت فروکش می‌کند و معامله‌گران از افزایش کوتاه مدت دلار و سکه ناامید می‌شوند.

کام سهامداران تلخ است

کام سهامداران هم در روز قبل تلخ شد و بازار سرمایه در سایه نبود خریدار قوی و ریسک ناشی از جنگ‌ حماس و اسرائیل سرخ پوش شد و حتی با وجود جهش قیمت جهانی نفت سهام گروه پالایشگاهی سرخپوش شد و نتوانست به کمک شاخص کل بیاید.

شاید معمای موجود در بازار ارز بی‌ارتباط با بازار سرمایه نباشد، علیرغم ارزندگی بازار سرمایه ، معامله‌گران میان ریسک جنگ در سرزمین‌های اشغالی، اتخاذ تصمیم‌های ناگهانی و پیش‌بینی آنچه در موعد ببند غروب اتفاق خواهد افتاد گرفتار هستند.

افزایش ریسک‌ها در بازار ارز و رشد دلار، سهام دلاری را جذاب می‌کند و کاهش ریسک‌ها و پذیرش اف‌ای‌تی‌اف به سهام ریالی جذابیت می‌بخشد؛ البته آینده جنگ در سرزمین‌های اشغالی بر تمامی این موارد سایه انداخته است.

شاخص کل در مرز حمایت دو‌ میلیون واحدی قرار دارد و در صورت شکست این محدوده، حمایت محدوده یک‌ میلیون و ۹۶۵ تا یک‌ میلیون و ۹۸۰ هزار واحد پیش روی شاخص کل قرار می‌گیرد.

 

منبع: اکو ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 110256

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر