قیمت ربع سکه برگشت / هراس سکه‌بازان از دلار وتتر

با وجود عقب‌نشینی اونس جهانی طلا قیمت سکه امامی و سکه یک گرمی کمتر از سایر بازار‌عقب نشینی کرد و بازدهی هردو در بازار ارز و طلا به منفی ۱.۴ درصد رسید. طلای آب شده در این هفته زیان ۲.۴ درصدی را نصیب دارندگان خود کرد.

قیمت ربع سکه برگشت / هراس سکه‌بازان از دلار وتتر

ربع سکه خلاف جریان شنا کرد

با وجود عقب‌نشینی اونس جهانی طلا قیمت سکه امامی و سکه یک گرمی کمتر از سایر بازار‌عقب نشینی کرد و بازدهی هردو در بازار ارز و طلا به منفی ۱.۴ درصد رسید. طلای آب شده در این هفته زیان ۲.۴ درصدی را نصیب دارندگان خود کرد.

در هفته جاری نیم سکه بیشترین کاهش را داشت و عقب‌نشینی ۲.۷ درصدی را ثبت کرده و ربع سکه بر خلاف سایر بازار صعود کرده و رشد ۲.۴ درصدی را ثبت کرد.

مثقال طلا از گرم بیشتر افت داشت

روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت سه میلیون و ۴۶۴ هزار تومان رسید و با کاهش ۷۰ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته، بسته شد. این هفته طلا با افت ۱.۹۸ درصدی بعد از دلار بیشترین مقدار افت بازدهی را داشت. در هفته دوم اردیبهشت هر مثقال طلای ۱۸ عیار روی رقم ۱۵ میلیون تومانی ایستاد و افت بازدهی۲.۱۰ درصدی داشت.

گفتنی است این هفته اونس جهانی طلا با کاهش قیمت همراه شد. طلای جهانی در یک هفته اخیر ۲۹ دلار ارزان شد و در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۲۹۵ دلاری در حال معامله است. انس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل افت بازدهی  ۱.۲۵ درصدی داشت.

سکه ۵۰۰ هزار تومان ریخت

در هفته اخیر سکه امامی با کاهش بازدهی ۱.۱۸ درصدی افت قیمت ۴۹۹ هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت با قیمت ۴۲ میلیون و ۹۰۳ هزار تومان به کار خود پایان داد.

روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۳۸ میلیون و ۱۹۰ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیم‌سکه با قیمت ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع سکه با رقم ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی روی رقم ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی ایستاد.

 قیمت دلار تهران در هفته جاری با سقوط کار خود را شروع کرد و در برگشت رو به بالا نتوانست از سد مقاومت ۶۳ هزار تومان بگذرد و دوباره فروریخت.

با خبر سفر محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی و احساس خاندوزی وزیر اقتصاد به عربستان برای شرکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی قیمت دلار تهران با خوش‌بینی به روابط تهران-ریاض عقب نشینی کرد و قیمت‌ها در بازار ارز و طلا نزولی شدند. عربستان خاستگاه جهان اسلام در منطقه و کلید روابط با اعراب است به همین خاطر این سفر در ابتدا نگرانی‌های منطقه‌ای را کاهش داد و باعث بازگشت آرامش در فضای انتظارات معامله‌گران و کاهش نرخ دلار شد.

خبر از سرگیری مذاکرات میان ایران و غرب و خبر سفر رافائل گروسی رییس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی به ایران در هفته آتی نیز مورد دیگری بود که بوی برجام را به مشام معامله گران ارز رساند.

در این هفته انتقاد‌ها از فاصله نرخ ارز نیما و ‌ارز بازار آزاد زیاد شد و در انتهای هفته افزایش احتمال وقوع آتش‌بس در غزه نیز به کاهش نگرانی‌ها از تنش‌های منطقه‌ای دامن زد.

قیمت دلار تهران در هفته جاری با سقوط کار خود را شروع کرد و در برگشت رو به بالا نتوانست از سد مقاومت ۶۳ هزار تومان بگذرد و دوباره فروریخت. دلار تهران در پایان هفته در محدوده ۶۱ هزار و ۵۵۰ تومان قرار گرفت که نشان‌ می‌دهد بازدهی دلار در یک هفته گذشته منفی بوده و کاهش ۲.۳ درصدی را ثبت کرده است.

در حال حاضر قیمت تتر کمتر از دلار تهران قرار گرفته است و در چنین شرایطی باید منتظر ماند و دید که آیا تتر می‌تواند دلار را مجاب به کاهش قیمت کند و یا دلار محدوده فعلی را به عنوان حمایت خود انتخاب کرده است و تتر را با خود بالا می‌آورد.

هراس سکه‌بازان از دلار وتتر؟

در معاملات پشت خطی اکثر نگاه ها به کنفرانس مطبوعاتی فدرال رزرو بود.در معاملات پشت خطی اکثر نگاه ها به کنفرانس مطبوعاتی فدرال رزرو بود. در حال حاضر سکه بازان با اشاره به رشد طلای جهانی امیدوارند که سکه امروز صعودی شود. با این حال برخی دیگر بر این باورند که بازار خبری شده و در صورتی که تتر و دلار در معاملات روز پنجشنبه نزولی شود این اتفاق می تواند اثر طلای جهانی بر روی سکه را تا حدودی تعدیل کند.

قیمت سکه امامی در معاملات نقدی روز چهارشنبه در محدوده ۴۲ میلیون تومان بازگشایی شد و در نهایت با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی، ۴۱ میلیون ۵۰۰ هزار تومان بسته شد.

در معاملات پشت خطی هم اکثر نگاه‌ها به کنفرانس مطبوعاتی فدرال رزرو بود.

در همین راستا شب گذشته کنفرانس مطبوعاتی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو برگزار شد و او به سوالات خبرنگاران در خصوص سیاست های بانک مرکزی آمریکا پاسخ داد.

پاول در این نشست تاکید کرد که فعلا قصدی برای افزایش نرخ بهره ندارد و آن را در محدوده ۵‌.۵۰٪ثابت نگه داشت.

 اسفند ۱۴۰۰ بود که بانک مرکزی آمریکا افزایش نرخ بهره را  آغاز کرد و از آن زمان، فدرال رزرو طی چند نوبت، این نرخ را بالا برد. با این حال، این نرخ از جولای سال گذشته ثابت مانده و به نظر می‌رسد فعلا تا پایدار شدن وضعیت اقتصادی آمریکا، در اوج ۲۳ ساله خود ثابت باقی بماند.

بر اساس گزارشی از سی‌ان‌ان بیزنس، در حال حاضر پیش‌بینی‌های مختلفی در رابطه با زمان احتمالی کاهش نرخ بهره مطرح شده است.  جی‌پی مورگان (JPMorgan) و گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، دوتا از بزرگترین بانک‌های آمریکا معتقدند اولین کاهش احتمالا در ماه جولای (تیر) رخ خواهد داد، این در حالی است که بانک ولز فارگو (Wells Fargo) احتمال می‌دهد نرخ بهره در ماه سپتامبر (شهریور) رخ دهد. در سمت مقابل، بانک آمریکا (Bank of America) انتظار ندارد نرخ بهره حداقل تا ماه دسامبر (آذر) کاهش یابد.

بررسی ها نشان می دهد اونس طلا در واکنش به ثابت ماندن نرخ بهره جهش معناداری را ثبت کرد و تا ۲۳۲۶ دلار بالا رفت.البته این فلز گران بها در زمان تدوین این گزارش در حدود ۲۳۲۰ دلار معامله شد که  نسبت به روز قبل ۳۷ دلار گران شده است. رشد قیمت اونس طلا در حالی است که این فلز زرد رنگ جهانی در دو سه روز گذشته‌در حول و حوش ۶۰ دلار ارزان شده بود‌.

در شرایط کنونی برخی از سکه بازان با توجه به رشد شارپی قیمت طلای جهانی پیش‌بینی می‌کنند که این اتفاق در روز جاری احتمالا کام جناح افزایشی بازار سکه را شیرین خواهد کرد.

با این حال برخی دیگر می گفتند که بازار خبری شده و در صورتی که تتر و دلار در معاملات روز پنجشنبه نزولی شود این اتفاق می‌تواند اثر طلای جهانی بر روی سکه را تا حدودی تعدیل کند.

در مجموع تکنکالیست ها می‌گویند اگر مرز ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حفظ شد، نفوذ مجدد سکه به پله های میانی کانال ۴۲ میلیون تومان محتمل است. در غیر این صورت سکه به سمت کف‌کانال ۴۱ میلیون تومان باز می‌گردد.

منبع : اقتصادنیوز - اکو ایران

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 136038

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر