رستورانها مرغ نمیخرند | مرغفروشیهای خالی از مشتری
ررسیهای میدانی یک سایت اقتصادی نشان میدهد بیشتر مرغفروشیها خالی از مشتری ماندهاند.
بررسیهای میدانی یک سایت اقتصادی نشان میدهد بیشتر مرغفروشیها خالی از مشتری ماندهاند. آنهایی هم که هنوز توان و اراده خرید دارند، تقاضای خود را نهایتاً به دو مرغ خلاصه میکنند. گرچه دولت نرخ مصوب مرغ را ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان مصوب کرد؛ اما اکنون در دل بازار، مرغ ۳۷ هزار تومانی هم پیدا میشود.
مشاهدات میدانی تجارتنیوز از بازار مرغفروشان نشان میدهد که بیشتر مغازههای مرغفروشی خالی از مشتری ماندهاند. معدود مشتریها هم خرید خود را نهایتا به یک تا دو مرغ خلاصه میکنند.
به گزارش عرشه آنلاین قیمت مرغ از حدود سه هفته پیش ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد.
محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفت: روزانه ۷هزار تن مرغ در سطح کشور و ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰تن در تهران توزیع میشود.هماکنون قیمت هر کیلو مرغ در میدان بهمن کمتر از ۴۰هزار تومان و در خرده فروشیها ۴۰ تا ۴۵هزار تومان است.بهگفته او، با توجه به شرایط عرضه و تقاضا پیشبینی میشود که دوره گذر برای ایجاد تعادل در بازار طی ۴۵روز تا ۲ماه آینده ادامه یابد.
مرغفروشیهای خالی از مشتری
در خیابان شهرستانی تهران که بورس مرغفروشان است، کمتر کسی را میتوان دید که در دستانش کیسهای از مرغ و گوشت باشد. آنهایی هم که از مغازهداران قیمت را میپرسند با اخم و ناراحتی از مغازه خارج میشوند.
در دل بازار هم اختلاف حداقل ۱۱ هزار تومانی مرغ به چشم میخورد. در خیابان شهرستانی، هر کیلو مرغ بین ۴۵ هزار تا ۵۶ هزار تومان عرضه میشود. اما در نقاط جنوبیتر تهران یا برخی شهرستانها مغازهداران برای اینکه مجبور به دور ریختن بار نشوند، مرغ را تا ۳۷ هزار تومان هم عرضه میکنند. این قیمت مورد تائید رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی است.
یکی از مرغفروشهای حاضر در خیابان امام حسین با گلایه نسبت به وضعیت موجود به تجارتنیوز میگوید: «مردم دیگه مثل قبل توان خرید مرغ ندارند. قبلا مردم حتی مرغ شش ماه خودشون رو تو یه خرید انجام میدادند، اما الان چند تا دونه بیشتر مرغ نمیخرند. تا همین چند ماه پیش مردم به جای گوشت از مرغ استفاده میکردند، اما الان مرغ هم از سفرههای مردم پَر کشیده».
خرید مرغ توسط رستورانها یکچهارم شد
مرغفروش دیگری عنوان میکند: «مرغ به حدی گرون شده که حتی رستورانها هم مثل قبل از ما مرغ نمیخرند. چون مشتری اونها هم خیلی کم شده».
کاسب دیگری شرایط را اینگونه توضیح میدهد: «برخی از رستورانها روزانه بالای ۱۰۰ تا مرغ از ما میخریدند؛ اما الان این تعداد به روزی ۲۵ تا کاهش پیدا کرده.».
از مرغفروش دیگری در خصوص کمبود یا مازاد مرغ در بازار پرسیدیم؛ او اینگونه پاسخ داد: «در تأمین مرغ مشکلی وجود نداره. اما استقبال از سمت مردم با وجود اینکه قیمت مرغ کاهش داشته، خیلی کم شده. حتی گاهی مجبور میشیم بار مونده رو دورریز کنیم. هیچوقت به این اندازه دورریز نداشتیم.»
فروشنده دیگری که شاهد این گفتگو بود، موضوع را تایید میکند. او میگوید: «وضعیت در بازار گوشت، بدتر از مرغ شده. بعضی از مردم حتی هر چند ماه یکبار هم یک کیلو گوشت نمیخرند.»
او میافزاید: «تا همین چند ماه پیش بعضی از مردم توانایی خرید یه راسته گوشت گوسفندی داشتند، اما الان نهایت بتونند دو یا سه کیلو گوشت بخرند. حتی همین اندازه خرید گوشت هم برای آنها سخت است و مجبورند از سایر خریدها بزنند.»
مرغفروش دیگری واقع در خیابان پیروزی از دولت میخواهد که مردم و تولیدکنندگان را تحت حمایت قرار دهد. او البته این را هم میافزاید که نمیتوان انتظار داشت که قیمت مرغ کاهش یابد، اما با حمایت دولت شاید وضعیت بازار بهبود یابد.
«نخریدن» قیمت مرغ را کاهش میدهد؟
مشتریانی هم که به بازار آمدهاند میگویند: «اگر مرغ را با نرخهای جدید نخریم، آنها مجبورند قیمت مرغ را کاهش دهند.» البته مردم به دو دسته تقسیم شدهاند. طرفداران تحریم بازار معتقدند که قیمتها بیشتر از این کاهش مییابد. اما عدهای هم معتقدند که اگر نخریم دولت با صادرات انبار مرغفروشها را خالی میکند. چند فعال بازار اما در این میان، میگویند برخی مشتریا خارجی هم علاقهای به خرید مرغهای ایرانی ندارد.
یکی از قدیمیهای بازار بدین شکل وضعیت را ترسیم میکند: «وقتی برای این محصولات مشتری داخلی وجود نداره، دولت نمیتونه مشتری خارجی پیدا کنه. ما خیلی وقته بازار صادراتی رو از دست دادیم؛ الان هم بعیده که دولت بتونه با صادرات کمبود مشتری رو جبران کنه.».
پیش از این فیلمهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان از جوجهکُشی گسترده توسط واحدهای تولیدی و مرغداریها داشت. دولت نیز با حدف عوارض صادراتی، اراده خود مبنی بر صادرات مرغ را نشان داد. با این حال فرزاد طلاکش، رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار، به تجارتنیوز اعلام کرد که بهرغم حذف عوارض صادرات مرغ و تخم مرغ، باز هم صادرات صورت نمیگیرد. چراکه قیمتهای ما از دیگر تولیدکنندگان جهانی بالاتر است.
همچنین محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی با تائید عرضه مرغ ۳۷ هزار تومانی در بازار اعلام کرد: مردم هنوز به قیمتهای جدید عادت نکردهاند. او این توضیح را هم داد که فروشندگان باید تا بعد از ظهر محصول خود را بفروشند؛ وگرنه قیمت مرغ را تا جایی کاهش میدهند که خریداری برای آن پیدا شود.
اکثر مردم یابازنشسته یامستمری بگیر یاکارگر ومستاجر هستند خودم بازنشسته فقط حقوق بازنشستگی دارم به وله حداکثر تاپنجم دیه ریالی روی حسابم نیست وتا ماه بعد ازخونه بیرون نمیرم کرایه خونه اب وبرق وگاز تلفن ودارو دیگه چیزی نمیمونه که مرغ وگوشت بخریم کارهم نیست یه کاری بکنم .اگه هم باشه یک ماه نگهبانی ۱۸ساعت کار یک ونیم بیشتر نمیدن .چون میدونند بعضی از مردم مجبورند ایجور کارها راانجام بدن مثل یک خانواده پرجمعیت
بیشتر رستورانها نمیخرن چون دیگه اقشار متوسط رستوران نمیرن برای همین سرانه مصرف پایین اومده در غیر اینصورت بقی مثل قبل میخرن
ظاهرا جناب رئیس جمهور به یکی از خواسته هاشون که ریشه کن کردن فقر بود نزدیک شدن . وقتی نسل فقیر ریشه کن بشه فقر هم خود به خود از بین میره .
با گران شدن جوجه غذا و داروی مرغ وعدم توجیه اقتصادی مرغداری در اواسط تابستان چنان کمبود مرغی دربازار ایجاد بشه که قیمت بسیار بالاتر از مصوب ومردم خوشحال از پیداکردن مرغ ۶۰هزارتومانی باشند.این قیافه گرفتن مسئولین زیاد طول نخواهد کشید.احتمالا راهکار مسیولین اگر نخوردن را توصیه نکنند پرورش مرغ در پشت بام وحیاط و تغذیه با ضایعات آشپزخانه خواهد بود .
باید نخریم.هیچ کشوری هم از ایران مرغ نمیخره.پس نه که مرغ هر چی گران بشه نبایدخرید
امان از بی تدبیری این دولت
خرج جنگ سربازان روسیه هم گردن ما افتاد .ما باید کم بخوریم که اونا اذیت نشن
الان مدیران میگن خوردن مرغ هم البته زیان اور هست 😁
باید خلق الله بخرن ؟
وقتی مرغ ارزان بود اسراف زیاد میشه الان جلوی اسراف گرفته شده چون گران است جلوی ضرر را بگیری منفعت است
بریم بمیرم بهترع
ماکه سوختیم بچه هامون چکار کنن
دلم به حال روز اینا میسوزه
ای ول مردم اگه مرغ وچیزای گرونو نخرن دولت به زودی ورشکست میشه!
مردم هم نخورند توان صادر کردن هم نداشته باشند (چون کسی نمیخرد و از طرفی پولی هم به ما نمیدهند )
این به اصطلاح مسئولین حواله چند تا کشور گدا گشنه میکنند کم هم دور و بر ما نیست.
میدانند این دردها و مشکلات از کجا نشات میگیره باز از مردم مایه میزارن
منم هنوز مرغ نخریدم. گرونه.
چرا فقط مرغ..مرغ که فقط هفته ای دوبا ر شاید میخوردیم..روغنو نخریم که هر روز مصرف داریم
تمام بانی این مشگلات دولت می باشد.
آی باریکلا مردم نخرین بزارین یه بار هم پدر این بی پدرا دربیاد
فقط مرغ نیست که...نبایدماشین خرید نبایدطلا خرید ...کلا هرچیزی که ناجوانمردانه و وحشتناک قیمتش رفته بالا نباید خرید....زورتون فقط به مرغ رسیده
کلا هیچ چیزی نباید خرید نه ماشین نه طلا ونه قیمتهای هرکالایی که وحشتناک رفته بالا...اصحاب کهف هم الان بیداربشه کلا سکته رو زده ...کمپین مرغ نمیخریم به چه دردی میخوره...چرازمانیکه پراید گرون شد کمپین راه ننداختین...ویا چیزهای دیگه ...ازقدیم گفتن ازماست که برماست .......
ملت نخرید تا ارزان شود
پای مرغ ودل مرغ هم نمی تونیم بخریم چه برسه گوشت گوسفند ومرغ ما رادیدی برگ خزان رایاد کن با سیلی هم نمی تونیم صورتمون سرخ کنیم چون ویتامین بدنمون کم شده صورتمون سرخ نمیشه باسیلی
رئیس جمهور با این گرانی مردم را نابود کرد
مرغ چیه هر چی گرون میشه نخرید مخصوصا لبنیات که یک هفته بمونه کاملا فاسد میشه ترو خدا ملت هیچ کاری نکنید ولی این دزدان و سودجویان که مثل زالو چسبیدن و خون مردم رو میخورن اگه مردم خونی نداشته باشند مجبور میشن رها کنن فقط با نخریدن اینا رو بدبخت و نابود کنید شعار ما آریایی ها، نخرید تا بگندد.