هشدار! ترکیب کرونا و آلودگی هوا: افزایش مرگ‌ومیرها |نکات مهم درباره علائم بیماری‌های تنفسی

آلودگی هوا سیستم ایمنی بدن را به دلیل ذرات وارونگی هوا افزایش می‌دهد و ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی ازآلودگی هوا را افزایش می‌دهد.

هشدار! ترکیب کرونا و آلودگی هوا: افزایش مرگ‌ومیرها |نکات مهم درباره علائم بیماری‌های تنفسی

ترکیب کرونا و آلودگی هوا موجب افزایش مرگ‌ومیرها  می شود .معاون فنی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آلودگی هوا سیستم ایمنی بدن را به دلیل ذرات وارونگی هوا افزایش می‌دهد و ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی ازآلودگی هوا  را افزایش می‌دهد.

محسن فرهادی گفت افزود: با توجه به اینکه بازگشایی های مشاغل، آموزشی و غیره بعد از حدود دو سال از همه گیری کرونا انجام گرفته و محدودیت های ترافیکی نیز کمتر و استفاده از خودروهای شخصی به دلیل عدم ابتلا به این بیماری و رعایت فاصله اجتماعی بویژه در کلانشهرها بیشتر شده، آلودگی هوارو به افزایش است و خطرات زیادی را بویژه در تشدید ابتلا به کرونا و مرگ و میر دارد.

وی اظهار داشت: در فصول سرد سال آلودگی هوا بیشتر مورد توجه و بحث قرار می گیرد و سال گذشته به دلیل محدودیت های زیاد کرونایی، میزان آلاینده ها کاهش یافته بود، مشکل زیادی نداشتیم، اما امسال با انجام بازگشایی ها مسئله وارونگی هوا بسیار جدی و خطرآفرین است.

آلودگی هوا سیستم ایمنی بدن را تخریب می کند 

فرهادی ادامه داد: کرونا که یک بیماری ریوی و تنفسی است در تماس با استنشاق هوای آلوده سیستم ایمنی بدن را تخریب کرده و اگر از نظر شرایط جوی بارندگی و باد کاهش یابد، این بیماری در تماس با آلودگی هوا شدت بیشتری می گیرد و می توان میزان مرگ و میر را افزایش دهد.

وی از مردم خواست فقط برای انجام کارهای ضروری از خودروهای شخصی استفاده کنند و تردد کمتری در محیط بیرون داشته باشند.

به گفته فرهادی، همچنین لازم است از سوخت های سنگین برای کاهش وارونگی هوا کمتر استفاده و معاینه فنی خودروهای عمومی و شخصی به موقع انجام شود ، از وزارت کشور، شهرداری، راهور و سازمان محیط زیست نیز وزارت بهداشت درخواست کرده اقدامات کنترلی را برای کاهش آلاینده های هوا انجام دهند.

مواجهه طولانی مدت با آلاینده ذرات معلق PM۲.۵ در کشور سالانه باعث بروز ۴۱ هزار و ۷۰۰ مورد مرگ زودرس می‌شود.

 بر اساس شاخص های سنجش آلودگی هوا اگر میزان مجموع شاخص آلاینده ها زیر عدد ۵۰ باشد، وضعیت پاک، شاخص ۵۰ تا ۱۰۰ وضعیت سالم، شاخص ۱۰۰ تا ۱۵۰ وضعیت ناسالم برای گروههای حساس، شاخص ۱۵۰ تا ۲۰۰ وضعیت ناسالم برای همه، شاخص ۲۰۰ تا ۲۵۰ وضعیت بسیار ناسالم و شاخص بالای ۲۵۰ وضعیت خطرناک را نشان می دهد.

بر اساس گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۸ نیز هزینه های سلامت (مرگ و بیماری) آلاینده ذرات معلق (PM۲.۵) در شهر تهران سالیانه، ۲.۶ میلیارد دلار است. مطابق این گزارش در صورتی که غلظت ذرات معلق ذرات معلق در شهر تهران از ۳۵ میکروگرم در متر مکعب به ۱۰ میکروگرم در متر مکعب (رهنمود سازمان بهداشت جهانی) کاهش یابد سالیانه هزینه‌های سلامت (مرگ و بیماری) ناشی از آلاینده ذرات معلق به میزان ۱.۶ میلیارد دلار کاهش می یابد.  


دانلود اپلیکیشن کیفیت هوای تهران


 

نکات مهم درباره علائم بیماری‌های تنفسی در پاییز و الودگی هوا 

نکات مهم درباره علائم بیماری‌های تنفسی در پاییز

یک متخصص عفونی ضمن تشریح علائم کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی، گفت: بیماری‌های تنفسی مانند کووید، سرماخوردگی و آنفلوآنزا از روی علائم بالینی خیلی قابل افتراق نیستند. بنابراین افراد به محض آغاز علائم باید به پزشک مراجعه کرده و اقدامات تشخیصی و درمانی را طبق نظر پزشک شروع کنند.

دکتر محمد علیزاده درباره گفت: باتوجه به آغاز فصل سرما و شیوع بیماری‌های تنفسی مانند کووید۱۹ ، آنفلوآنزا ، سرماخوردگی ساده و آلودگی هوا  حساسیت باید به علائم این بیماری‌ها توجه داشت. اصلی‌ترین علائم بیماری کووید شامل تب، بدن‌درد، سرفه و تنگی نفس است و اصلی‌ترین علائم در بیماری آنفلوآنزا هم شامل تب و بدن‌درد است، اما معمولا تنگی نفس را در حالت معمول در افراد مبتلا به آنفلوآنزا مشاهده نمی‌کنیم مگر در شرایط خاصی که ممکن است تنگی نفس هم به این علائم اضافه شود.

وی افزود: به طور کلی علائم این بیماری شبیه به یکدیگر هستند. بیماری‌های آنفلوآنزا، سرماخوردگی ساده و حساسیت، تنگی نفس ندارند و علامت تنگی نفس در افراد مبتلا به کووید تقریبا بعد از یک هفته از شروع علائمی مانند تب، ممکن است آغاز شود. در عین حال علائم در این بیماری‌ها ممکن است به یک اندازه نباشند. همچنین علائمی مانند خارش چشم، آبریزش بینی و عطسه بیشتر در سرماخوردگی ساده و حساسیت ممکن است دیده شوند و این علائم در آنفلوآنزا و کووید علائم شایعی نیستند.

بیشتر بخوانید 

علیزاده تاکید کرد: علامت تنگی نفس هم علامت شایعی در سرماخوردگی، حساسیت و آنفلوآنزا به حساب نمی‌آید. البته افرادی که این علائم را دارند حتما باید به پزشک مراجعه کنند. اگر پزشک عمومی در دسترس است، به پزشک عمومی و اگر به پزشک متخصص عفونی یا داخلی دسترسی دارند، به آنها مراجعه کنند تا با توجه به علائم بالینی اقدامات درمانی ابتدایی و اقدامات تشخیصی برایشان انجام شود.

وی همچنین اظهار کرد: افرادی که دارای علائم تنفسی مانند تنگی نفس، گلودرد، سرفه و عطسه و آبریزش بینی یا یک بدن درد معمولی هستند، باید سریعا به پزشک مراجعه کنند. باتوجه به اینکه بیماری‌های تنفسی مانند کووید، سرماخوردگی و آنفلوآنزا از روی علائم بالینی خیلی قابل افتراق نیستند، افراد به محض آغاز علائم باید به پزشک مراجعه کرده و اقدامات تشخیصی و درمانی مانند درخواست سی تی اسکن یا درخواست تست‌های تشخیصی را برعهده پزشک گذاشته و پزشک باتوجه به معاینه و شرح حال بیمار، درمان را آغاز کرده و اقدامات تشخیصی را انجام می‌دهد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 1895

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر