واکنش رئیس سازمان هواشناسی به تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا
رئیس سازمان هواشناسی گفت: نمیتوان استانداردهای سنجش آلودگی هوا را تغییر داد چرا که در تمام دنیا شاخصها و تعاریف آنها به همین شکل است و تنها میتوان نحوه برخورد و واکنش نسبت به آن را تغییر داد.
رئیس سازمان هواشناسی گفت: نمیتوان استانداردهای سنجش آلودگی هوا را تغییر داد چرا که در تمام دنیا شاخصها و تعاریف آنها به همین شکل است و تنها میتوان نحوه برخورد و واکنش نسبت به آن را تغییر داد.
تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی درباره اینکه آیا در فصل بهار و تابستان مجددا خیزش گرد و خاک پیشبینی میشود یا خیر، گفت: با توجه به اینکه خیزش گرد و خاک به منابع مختلفی از جمله داخلی و خارجی وابسته است و رودخانههایی که در کشورهای همسایه وجود دارند، خشک شدهاند در بهار و تابستان احتمال خیزش گرد و خاک وجود دارد. این در حالی است که بسیاری از منابع داخلی همچون تالابهای خشک شده نیز وجود دارند که با وزش باد خیزش گرد و خاک اتفاق میافتد.
او درباره مساله تغییر استانداردهای کیفیت هوا گفت: نمیتوان استانداردها را تغییر داد چراکه در تمام دنیا شاخصها و تعاریف آنها به همین شکل است و تنها میتوان نحوه برخورد و واکنش نسبت به آن را تغییر داد. به طور مثال اگر در حال حاضر در شاخص ۱۵۰ مدارس تعطیل میشوند از شاخص ۲۰۰ به بعد مدارس تعطیل شوند. نکته مهم این است که این تغییرات در سلامت مردم تاثیرات منفی دارد. چراکه آلایندهها در ضریب هوش و تنفس آنها تاثیرگذار است. اما دائما هم نمیتوان مدارس و ادارات را تعطیل کرد چراکه با تعطیلیهای مستمر در امور کشور مشکل ایجاد میشود. بنابراین اقدام مناسب کنترل آلایندهها است.
سحر تاجبخش در یک برنامه تلویزیونی درباره وضعیت بارندگیها طی سه هفته اخیر اظهار کرد: این بارندگیها در سطح کشور در شرایط مناسبی بودند. اگرچه بارندگیها به طور کلی کمتر از نرمال هستند اما پیشبینی میشود که طی هفتههای آینده به حد نرمال برسند. با وجود بارندگیهایی که اتفاق افتاد نیمه شمالی کشور حتی استانهای ساحلی وضعیت مناسبی ندارند.
او افزود: این در حالی است که پاییز سال جاری نیز کمبارشی شدیدی وجود داشت و طی دو سال گذشته هم خشکسالی در کشور حاکم بود بنابراین کشاورزان در شمال کشور وضعیت خوبی ندارند اما به دلیل اینکه بارندگیها در جنوب کشور تمرکز داشتند استانهای جنوبی بهخصوص استان بوشهر وضعیت مناسبی دارند.
پیشبینی بارشهای مناسب طی هفتههای آینده
رئیس سازمان هواشناسی درباره بارشهای ماههای آینده گفت: طی ماههای آینده قطعا بارشهایی خواهیم داشت و به حد نرمال نیز خواهند رسید اما الگوهای آنها نیز همچون سه هفته گذشته است و تمرکز در جنوب کشور خواهد بود. براساس پیشبینیهای انجام شده تا نیمههای اردیبهشت نیز این بارشها با همین الگو در جنوب کشور حتی تا بیش از حد نرمال و در شمال کشور کمتر از نرمال خواهد بود و شرایط توزیع بارشها اصلا مناسب نیست. حتی در بارش های هفته آینده نیز تمرکز بیشتر در جنوب کشور خواهد بود.
کاهش دمای دی ماه طبیعی بود
او افزود: طی دیماه و اوایل بهمنماه شدیدترین کاهش دمای کشور را داشتیم و این میزان از کاهش دما در این بازه زمانی طبیعی است. چند سال اخیر به دلیل افزایش دما و خشکسالی تجربه زمستان سرد برای ما ملموس نبود. اما الگوی زمستانی همین هوای سرد است و به دلیل عدم تجربه هوای سرد طی چندسال اخیر، چند استان در کاهش دما رکورد زدند.
تاجبخش افزود: در برخی از شهرها که رکورد دما زده شد این کاهش دما بیسابقه نبود ولی به دلیل اینکه در بازه زمانی چند سال گذشته چنین کاهش دمایی اتفاق نیفتاده بود، برخی تصور کردند که زمستان سخت و بیسابقهای رخ داد. با وجود پدیده سرما در تمام استانها این کاهش دما در خراسان رضوی از جمله فریمان از سایر نقاط چشمگیرتر بود.
پیشبینی افزایش دما برای روزهای باقیمانده زمستان
رئیس سازمان هواشناسی درباره وضعیت دما طی هفتههای آینده گفت: الگوهای هواشناسی نشاندهنده کاهش دما طی هفتههای آتی نیست و از هفته آینده شاهد افزایش دما خواهیم بود و بعد از عبور این دو موج بارشی در هفته پیشرو برای اکثر نقاط کشور افزایش دما خواهیم داشت. این در حالی است که الگوهای پایدار تا آخر هفته نیز وجود خواهد داشت.
او درباره پیشبینی جوی هفته آینده گفت: دو موج متوالی بارش برف و باران طی دو هفته آینده پیشبینی میشود که در آن موج بارشی نیز تمرکز بر جنوب کشور و زاگرس مرکزی خواهد بود و همچنین تهران نیز بهویژه نواحی شمالی بارش برف و باران را تجربه خواهند کرد.
ارسال نظر