ماجرای جنجالی سوله بحران برای نگهداری اجساد کنار آرامستان کرمانشاه چیست؟ + تصاویر

مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه می‌گوید: در پزشکی قانونی نهایتا می‌توانیم تا 15 جسد را همزمان نگهداری کنیم؛ در این شرایط اگر خدای‌نکرده بحرانی مانند سیل و زلزله و حتی سقوط هواپیما با تعداد بالای مسافر رخ داد، آن وقت باید چه کنیم و اجساد را باید کجا نگهداری کنیم؟

ماجرای جنجالی سوله بحران برای نگهداری اجساد کنار آرامستان کرمانشاه چیست؟ + تصاویر

تمام ماجرا از یک سوله نیمه‌کاره در کنار آرامستان کرمانشاه شروع شد؛ سوله‌ای که قرار است به محلی برای نگهداری اجساد در مواقع ضروری و بحرانی تبدیل شود.

این سوله نیمه‌کاره درست در مجاورت آرامستان کرمانشاه قرار دارد و کنار دست آن هم پارکی است که بیشتر به محلی برای تردد معتادان متجاهر شبیه است تا محلی برای بازی کودکان! اما وجود همین پارک در مجاورت سوله موجب شده تا برخی از اهالی منطقه و البته برخی از اعضای شورای شهر، منتقد راه اندازی این سوله به عنوان «سوله بحران» شوند.

سوله بحران برای نگهداری اجساد در کرمانشاه

در همین راستا یکی از اعضای شهر طی نامه‌ای به استاندار موضوع نزدیکی این سوله به پارک را یادآور شده و گفته این سوله مکانی برای بازی بچه ها و ورزش ورزشکاران منطقه است و نباید به محلی برای نگهداری اجساد تبدیل شود.

سوله بحران برای نگهداری اجساد در کرمانشاه

این درحالی است که در بازدید خبرنگاران از این سوله و پارک و محوطه اطراف آن، نه ردی از وسایل بازی پیدا کردیم که کودکی بخواهد دلتنگ بازی با آنها شود و نه نشانی از افرادی که بخواهند در پارک ورزش کنند و تنها چیزی که در سکوت و خلوتِ عجیب پارک به چشم می‌خورد، سرنگ‌های بسیار اطراف سوله بود و معتادی که با دیدن ما سریع از سوله بیرون آمده و پا به فرار گذاشت و به قول یکی از دوستان هر آنچه را زده بود با مزاحمتی که حضور ما برایش ایجاد کرده بود، همه یکجا پرید!

سوله بحران برای نگهداری اجساد در کرمانشاه

به دعوت مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه به این سوله سرزدیم تا از نزدیک وضعیت و موقعیت و مزاحمت های احتمالی آن برای اهالی آن منطقه را ببینیم، اما چیزی که در وهله اول در چشم‌انداز این سوله و پارک خود را نشان می‌داد، ردیف‌های قبور در آرامستان بود و این سوال ناخودآگاه در ذهنمان ایجاد شد که چه کسی حاضر است روبه منظره آرامستان و با چشم‌انداز قبور مشغول ورزش و بازی شود! و جلوتر هم که رفتیم همان معتاد نگون بخت سر راهمان سبز شد که تا چشمش به ما افتاد دل از بساط کند و شروع به فرار کرد.

هرچه جلوتر می‌رفتیم جاذبه های پارک و سوله خود را بیشتر نشان می‌داد! بساط مصرف مواد و تزریق سرنگ و خون هایی که در سرنگ ها لخته بسته بودند را به وفور می‌شد در اطراف سوله مشاهده کرد.

سوله بحران برای نگهداری اجساد در کرمانشاه

در حال بازدید از نمای بیرون سوله و جاذبه های آن بودیم که "امیرحسین" از راه رسید، کودکی که در همین حوالی خانه داشت و حالا از مدرسه آمده و راهی خانه بود.

آرام کنارمان ایستاده بود و بازدیدمان را تماشا می کرد، بد نبود گپ و گفتی با امیرحسین می داشتیم تا از بازی در این پارک و اوضاع و احوال آن با خبر می شدیم، اما او خودش زودتر از ما شروع کرد و وقتی به نزدیکمان رسید با دست ستون های آهنی سوله را نشان داد و آرام گفت: «تمام آهناشه بردن».

گفتم تو اینجا بازی می کنی؟ گفت: نه، اینجا معتادا میان، بعد هم دوباره با انگشت شروع به نشان دادن رد ِسرقت سارقان از آهن های سوله کرد و گفت: آهناشَم می‌بَرن.

کلاس پنجم بود و از اینکه نمی ترسد مسیر برگشت مدرسه‌اش از کنار این پارک خلوت و از کنار این سوله وهم انگیز است پرسیدم که با قاطعیت سرش را بالا برد و انگار که به شجاعتش برخورده باشد خیلی محکم گفت: نه، همیشه از اینجا میام، نمی‌ترسم.

به گفت و گوی کوتاهمان با امیر حسین خاتمه دادیم و راهی محوطه داخلی سوله شدیم، جایی که غارتِ آهن های سوله خود را بهتر نشان می‌داد. آن هم درست زمانی که مدیرکل پزشکی قانونی با دست به یک چاله خالی اشاره کرد و با حالت طنزگونه ای عنوان کرد که اینجا یک راه پله فلزی به قسمت بالایی سوله بوده! دزدها نامردی نکرده بودند و تمام راه پله را با هم برده و فقط یک چاله خالی که محل استقرار راه پله بود را باقی گذاشته بودند!

اطراف سوله هم دیواره های بتنی نیمه کاره که از دود آتش بساط معتادان سیاه شده بودند خودنمایی می کرد و اینجا هم پر بود از سرنگ و تیغ و شیشه شکسته.

سوله بحران برای نگهداری اجساد در کرمانشاه

سقف و دیواره های فلزی که خیلی هاشان را به تاراج برده بودند همراه با زمینی که گله به گله سیاهی بساط معتادان در آن به چشم می خورد چیزی زیادی برای دیدن نداشت که بخواهیم ادامه دهیم و برای همین همه گوش به حرف های مدیر کل پزشکی قانونی دادیم که خودش ماجرای سوله و وضعیت آن را تشریح کند.

دکتر سلیم خانی اما ترجیح داد اول از همه اهمیت راه‌اندازی سوله بحران را برایمان یادآور شود و برای همین از کمبود جا برای نگهداری اجساد در بحران‌هایی مانند سیل و زلزله گفت و ادامه داد: در پزشکی قانونی نهایتا می‌توانیم تا 15 جسد را همزمان نگهداری کنیم؛ در این شرایط اگر خدای‌نکرده بحرانی مانند سیل و زلزله و حتی سقوط هواپیما با تعداد بالای مسافر رخ داد، آن وقت باید چه کنیم و اجساد را باید  کجا نگهداری کنیم؟

او افزود: در کشور تنها سه استان سوله بحران دارد و ما چهارمین استانی هستیم که اقدام به راه اندازی این سوله کرده‌ایم و با وجود این سوله چنانچه بحرانی رخ دهد می‌توانیم به مدت یک یا دو روز اجساد را در این سوله بحران نگهداری کنیم.

خانی گفت: سوله بحران محل نگهداری همیشگی اجساد نیست و تنها در صورت بحران، یک یا دو روز اجساد در آن نگهداری می‌شوند و نهایتا در طول سال، پنج تا هفت روز از این سوله استفاده می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: همین سوله نیمه کاره که برای راه اندازی سوله بحران در نظر گرفته شده جزو اراضی آرامستان است و قرار است با راه اندازی آن دیوارها کامل شده و تمام مجموعه هم حصار کشی شود و کسی نمی‌تواند نزدیک سوله شود.

سوله بحران برای نگهداری اجساد در کرمانشاه

وی افزود: این سوله خارج از محوطه پارک و منازل مسکونی است و به دلیل مجاورت آن با آرامستان بهترین مکان برای راه اندازی سوله بحران است.

خانی تصریح کرد: این سوله 1360 مترمربع زیربنا دارد که با عرصه آن حدود چهار هزار مترمربع مساحت دارد و درصورت تبدیل به سوله بحران ظرفیت نگهداری همزمان 300 جسد را دارد.

او تاکید کرد: تمام محوطه این سوله پس از تکمیل حصارکشی شده و کسی نمی‌تواند وارد آن شود.

خانی گفت: این سوله خارج از محدوده پارک است و در این پارک هم بجز معتادان تزریقی کمتر کسی تردد می‌کند و هر بار که می‌آییم داخل سوله و پارک و کانال های اطراف آن معتادان در حال تزریق مواد هستند.

او افزود: با حصارکشی این محوطه نیروهای حفاظتی هم در این سوله مستقر می شوند و این امر به امنیت این منطقه و اطراف آن کمک می‌کند.

خانی گفت: در طول سال نهایتا سه تا چهار بار از این سوله استفاده شود و در تمام روزهای سال این سوله همچنان خالی خواهد ماند. کارهای پزشکی قانونی از جمله تشریح و... هم در اینجا انجام نمی شود که ارباب رجوع داشته و آرامش این محدوده را برهم بزنیم.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه باز هم تاکید کرد: کرمانشاه به سوله بحران نیاز دارد و باید محلی برای نگهداری اجساد در این مواقع حساس داشته باشیم و این سوله بهترین مکان است و از اعضای شورای شهر درخواست داریم تا از نزدیک این سوله و اطراف آن را بازدید کنند.

او در خصوص برخی صحبت‌ها درخصوص اینکه این سوله، سوله فرهنگی و ورزشی بوده، نیز گفت: این سوله یکی از هشت سوله ای است که شهرداری کرمانشاه برای مجموعه مدیریت بحران استانداری احداث می کرده که نیمه کاره مانده، بنابراین این سوله اصلا پایه فرهنگی ندارد و برای مواقع بحران احداث شده است.

خانی گفت: در صورت صدور مجوزهای لازم کار تکمیل این سوله و تبدیل آن به سوله بحران تا خرداد سال آینده آغاز می‌شود.

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 75955

ارسال نظر