با ۳ مهارتِ کلیدیِ صحبتکردن آشنا شوید
یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی که هر فردی باید از آن برخوردار باشد، مهارت «درست صحبت کردن» است. در این مطلب درباره اینکه چگونه حرفهایمان روی دیگران تاثیر بیشتری داشته باشد، صحبت میکنیم.
یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی که هر فردی باید از آن برخوردار باشد، مهارت «درست صحبت کردن» است. در این مطلب درباره اینکه چگونه حرفهایمان روی دیگران تاثیر بیشتری داشته باشد، صحبت میکنیم.
به گزارش عرشه آنلاین، هر یک از ما میتوانیم سخنران خوب و حرفهای باشیم و طوری در جمع صحبت کنیم که بتوانیم دیگران را متقاعد و مسحور صحبتهای خودمان کنیم.
خوشصحبت هستید، اما تا چشمتان به جمعیت میخورد حرفزدن یادتانمیرود؟ شما تنها نیستید و خیلیها این حس را تجربهمیکنند. اگر میخواهید در جمع دوستان خود در مدرسه یا جمعهای بزرگ خوب حرفبزنید و همه از ارائه درسی یا سخنرانیتان تعریفکنند، باید یادبگیرید چطور بر حس منفی خود در زمان دیدن جمعیت غلبهکنید.
برای این کار باید کلمههای بیشتری یادبگیرید و بتوانید بعضی مهارتها را با ارتباطات کلامی و بعضی دیگر را با مهارتهایی که در ادامه میگوییم یاد بگیرید تا سخنران بهتری شوید.
۱- وضوح رو ببر بالا!
وقتی در یک جمع، از نوع حرفزدن و سخنرانیمان تعریفمیکنند که در قدم اول، منظورمان را درککنند. پس باید واضح صحبت کنیم و حرفمان را به اصطلاح نپیچانیم. واضح حرفزدن باعث میشود بقیه که دارند حرفهای ما را میشوند بفهمند دقیقا منظورمان چیست. چطور واضح حرفبزنیم؟ کلمههای مناسب، ساده و دقیق را برای انتقال حرفهایمان انتخابکنیم. برای تمرین میتوانیم سخنرانی افرادی را که فن بیانبالایی دارند، ببینیم و آن را تمرینکنیم تا واضحتر صحبتکنیم.
۲-اعتمادبهنفس رو زیاد کن
یکی از رایجترین فوبیاها، سخنرانی و حرفزدن در یک جمع بزرگ است. حتی بزرگسالان هم این مشکل را دارند. این مشکل با تمرین و اعتمادبهنفس بالا حل میشود. میتوانیم قبل از این که بخواهیم در جمع صحبت یا ارائهای داشتهباشیم حرفهای خودمان را در جلوی آینه تکرارکنیم. اینطور به خودمان ایمانمیآوریم و مطمئن میشویم که در هنگام حرفزدن به تتهپته نمیافتیم. سعیکنیم صحبتکردن و سخنرانی را از جمعهای کوچک شروع و کمکم جمعهای بزرگتر را تجربهکنیم. با این کار اعتمادبهنفسمان کمکم بالامیرود و در زمان صحبت راحت میتوانیم توجه مخاطبان را به خود و سخنرانیمان جلبکنیم.
۳- روان حرفبزن
وقتی قراراست سخنرانیکنیم، باید بتوانیم جملههایمان را هوشمندانه تمام و جابهجا کنیم. استفاده از واژههای قوی و استدلالهایی که مخاطب را متقاعدمیکند، از دیگر ستونهای سخنوربودن و روان حرفزدن است. همچنین باید کمتر از کلمات پرکننده استفادهکنیم. این کلمات مانند «امم»، «اوه»، «اِآِآِ» و ... هستند که وقتی بین جملههایمان مکثمیکنیم، ناخودآگاه سروکلهشان پیدامیشود. کلمههای پرکننده روی سخنرانی ما تاثیر منفی میگذارند؛ پس تا میتوانیم باید آنها را از گفتار خود حذفکنیم. برای این کار میتوانیم یکبار صدای خود را ضبطکنیم تا بفهمیم در چه موقعیتهایی از این کلمات استفادهمیکنیم.
چطور مهارت گفتاریمان را بالاببریم؟
استفاده از یکسری نکات کمکمیکند شنوندگان خود را درگیرکنیم. باید متن سخنرانی خود را آمادهکنیم و اگر قراراست آن را در کلاس کنفرانسدهیم یا ارائهای داشتهباشیم آن را خلاصه، ساده و نکتهوار بنویسیم. با آمادهشدن متن، میتوانیم تمرین و تکرارکردن را شروعکنیم. یادتان باشد حتی بزرگترین سخنوران تاریخ به یادداشت یا رونوشت نیازدارند.
برای تبدیلشدن به بهترین گوینده، باید آرامشمان را حفظکنیم و اعصابمان به هم ریخته نباشد. قبل از شروع سخنرانی، یک نفس عمیقمیکشیم و میتوانیم با انجام چند تمرین تنفسی برای مدت طولانیتری حرفبزنیم. با مخاطبمان تماس چشمی داریم و سعیمیکنیم از زبان بدن هم استفادهکنیم. خیلیها به خاطر لکنتزبان یا نداشتن مهارت قید کنفرانسهای کلاسی را میزنند، اما میتوانیم این مشکل را با کمک یک گفتاردرمانگر حل و تجربه سخنرانی در جمع را به تجربههای خود اضافهکنیم.
ارسال نظر