فیلترشکن‌

ورود مجلس به ماجرای فیلترشکن‌‌ها | خرید و فروش فیلترشکن جرم شد؟

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خبر از کلید خوردن تحقیق و تفحص برای فیلترشکن‌های پولی در مجلس شورای اسلامی داد.

ورود مجلس به ماجرای فیلترشکن‌‌ها | خرید و فروش فیلترشکن جرم شد؟

فیلترینگ شبکه های اجتماعی در ایران کی برداشته می شود؟  فیلترینگ  دردسرهای زیادی برای مردم ایران ایجاد کرد هاست طرح ساماندهی پیام‌رسان‌ها یا فیلترینگ برای اولین بار توسط نصرالله پژمان‌فر و از طریق کمیسیون فرهنگی به مجلس دهم ارائه شد. مجازات‌ها در طرح فیلترینگ کلید خورد. در این طرح مجازاتی برای سازمان‌ها و حتی کاربرانی که از اجرای این طرح سر باز بزنند هم در نظر گرفته است. برای نمونه اگر ثبت‌نام پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی در پنجره واحد در نظر گرفته شده انجام نشود و با دور زدن این قانون پیام‌رسان به عرضه و ارائه خود ادامه و نقض تدابیر مسدودسازی موجبات دسترسی به آنها را فراهم آورد به حبس یا جزای نقدی درجه شش یا هر دو محکوم می‌شود.

اما نکته جنجالی فیلترینگ در حالی صورت گرفت که اگر از سوی دیگر هر شخص با نقض تدابیر مسدود‌سازی در پیام‌رسان‌های غیرقانونی فعالیت موثر داشته باشد، علاوه بر ضبط منافع و عواید مالی حاصله به مجازات تعزیری درجه ۷ و در صورت تکرار به مجازات تعزیزی درجه ۶ محکوم خواهد شد.

فیلترشکن‌های پولی زیر ذره‌بین مجلس

جواد نیکبین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ، از کلید خوردن تحقیق و تفحص برای فیلترشکن‌های پولی در مجلس شورای اسلامی خبر داد. وی گفت: متأسفانه یک گردش مالی عجیبی در فروش فیلترشکن‌ها در کشور وجود دارد و مجلس شورای اسلامی برای این که دریابد چه‌کسی و چه‌کسانی از فروش این فیلترشکن‌ها سود می‌برند قصد دارد تحقیق و تفحصی را در این حوزه رقم زند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: تمام اقدامات اولیه تحقیق و تفحص از فیلترشکن‌های پولی صورت گرفته است و به‌زودی به کمیسیون مربوط ارسال خواهد شد تا بعد از تصویب در کمیسیون در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود. نیکبین تصریح کرد: احتمالاً شهریورماه تحقیق و تفحص از فیلترشکن‌های پولی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود.

گردش مالی ماهانه 4500 میلیارد تومانی فیلترشکن‌ در ایران

حداقل 60 میلیون ایرانی از شبکه‌های اجتماعی فیلترشده استفاده می‌کنند. با احتساب فروش ماهانه 150هزار تومانی هر نسخه فیلترشکن و در نظر گرفتن یک جمعیت 30 میلیون نفری، این رقم طی یک ماه به بیش از 4 هزار و 500 میلیارد تومان می‌رسد. این امر نشان می‌دهد که گردش مال هنگفتی در فروش فیلترشکن‌ها وجود دارد.

سابقه خرید فیلترشکن در ایران

تجارت پرسود فروش وی‌پی‌ان در ایران فقط به سال‌‌های اخیر محدود نمی‌‌شود. سال ۹۲ ایسنا گزارشی منتشر کرده و در آن گفته بود، درآمد حاصل از فروش فیلترشکن در ایران حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است. چندی پیش هم محمدحسن آصفری، نماینده مجلس بدون اینکه نحوه محاسبه گردش مالی فیلترشکن‌‌ها را روشن کند، درآمد حاصل از آنها را 50هزار میلیارد تومان تخمین زد.

در سال 1387 و پیش از انتخابات دهمین دوره ریاست‌ جمهوری، اولین موج گسترده فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی گریبان‌گیر یوتیوب و توئیتر شد. فیلترینگ این شبکه‌ها در حالی صورت گرفت که شرایط کشور آرام بود و بحرانی برای بهانه فیتلرشدن تا آن لحظه وجود نداشت.

در حالی که فیلترینگ شدید و محدودیت‌های گسترده اینترنت در ایران، باعث رشد تصاعدی استفاده کاربران از ابزارهای فیلترشکن شده است، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات در مهرماه سال گذشته گفته بود فروش فیلترشکن باید جرم تلقی شود. البته آن حرف زارع‌پور را باید گذاشت کنار اظهار نظر چند روز پیش او در خصوص کندی اینترنت که به مردم تاکید کرد از فیلترشکن رایگان خارجی استفاده نکنید!

البته وزیر ارتباطات ایران هرگز مسئولیت فیلترینگ گسترده اینترنت در ایران به گردش نگرفته است و همواره از اینکه او و وزارتخانه مطبوعش در این زمینه تصمیم‌گیر نیستند، حرف زده است. در این میان این کاربران ایرانی هستند که ماهانه بیش از 4 هزار و 500 میلیارد تومان برای برقراری ارتباط با دنیا، به دولت خود هزینه پرداخت می‌کنند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 98821

  • بی نام

    کیا این فیلترشکنها رامیفروشن چرا دست دزدیها رو باز میذارید کیا از این آشفته باز استفاده میکنن شماها اگه از روز اول فیلتر نمیکردید فروش آن توسط مخابرات که زیر نظر شماها پول فروش اون به جیب شماها میره منبع درآمد جدید

ارسال نظر