بنزین 50 هزار تومانی ، یارانه 10 میلیونی / پیشنهاد جنجالی به دولت

محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا از پیشنهاد عجیبی رونمایی کرده است. او می‌گوید می‌توانیم در ازای یارانه 10 میلیونی بنزین را لیتری 50 هزار تومان به مردم بفروشیم و این راهکار را تنها روش درست برای منصفانه کردن قیمت بنزین می‌داند

 بنزین 50 هزار تومانی ، یارانه 10 میلیونی / پیشنهاد جنجالی به دولت

محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا از پیشنهاد عجیبی رونمایی کرده است. محمدرضا باهنر نیز پیشنهاد داده که در ازای افزایش یارانه می توانیم بنزین را گران کنیم.او می‌گوید : می‌توانیم در ازای یارانه ۱۰ میلیونی بنزین را لیتری ۵۰ هزار تومان به مردم بفروشیم و این راهکار را تنها روش درست برای منصفانه کردن قیمت بنزین می‌داند. محمدرضا باهنر نماینده ادوار مجلس و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین دراین باره به تجارت نیوز می‌گوید:«برای چنین کاری دولت باید حساب شده حرکت کند و مردم را در جریان تصمیم‌های خود بگذارد نه که مانند دولت قبل اعلام کند که صبح جمعه متوجه گرانی قیمت بنزین شده است.»

محورهای مهم گفتگوی باهنر با تجارت نیوز را در ادامه می‌خوانید.

- معدل قیمت حمل یک لیتر بنزین در کشور ما بیش از قیمت بنزینی است که از مردم می گیریم. یک بطری آب ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان است یعنی آب را لیتری ۸ هزار تومان می‌خریم ولی بنزین لیتری ۳ هزار تومان است. این مساله باید مدیریت شود، در ایران حتما ۲۰ تا ۳۰ درصد از مصرف بنزین قاچاق می‌شود. با این مقدمه قیمت بنزین باید تعدیل شود.

- امروز در دنیا قیمت بنزین چه در کشورهای نفتی و چه غیر نفتی لیتری ۱ دلار است. هر یک لیتری که در این کشور بنزین مصرف می شود به اندازه دویست گرم گوشت است حال بهتر است یک لیتر بنزین مصرف کنی یا دویست گرم گوشت بخری؟! امروز با پول یک لیتر بنزین یک آدامس به آدم نمی‌دهند. اگر یارانه مصرف انرژی را در کشور حذف کنیم یعنی نفتمان را به همان قیمتی که به خارج می فروشیم به داخلی ها بفروشیم، می توانیم سالیانه به هر خانواده بیش از ۱۰ میلیون تومان یارانه نقدی بدهیم.

 به جای این یارانه ۱۰ میلیون تومانی، بنزین لیتری ۵۰ هزار تومان می‌شود.

(سوال : اگر به این منوال پیش برویم احتمال تکرار حوادث سال ۹۸ که پس از گران شدن بنزین رخ داد چقدر است؟) پاسخ :در زمان دولت نهم هم افزایش قیمت به یکباره بالا بود اما اقدامات قبلی مردم را آماده کرده بودیم. متاسفانه در سال‌های ۹۸ برخورد دولت آقای روحانی طوری بود که ایشان به مردم خندید و گفت من صبح جمعه فهمیده‌ام که بنزین گران شده است. این برخورد برای مردم سنگین بود و نباید با مردم از موضع بالا صحبت کرد. دولت آقای روحانی خدمات زیادی داشت و من فکر می کنم به دولت ایشان ظلم شده است. با این تفاسیر در زمان هدفمندی یارانه‌ها در دولت نهم و دهم رییس جمهور سه یا چهار بار به طور زنده با مردم صحبت کرد و محاسبه کرد و توجیه کرد و حرکت هایی پیشینی انجام داد و قبل از گران شدن قیمت بنزین یارانه ها به حساب سرپرست خانوار واریز شد. مردم آماده شده بودند.

- دولت باید مردم را آماده کند؛ اگر خودروی عمومی و اتوبوس و تاکسی و مترو به اندازه کافی باشد مردم کاری ندارند که دولت کیست و دولت را قبول دارند یا نه بلکه مردم به این مساله فکر می کنند که اگر از خانه خود بیرون بیایند و دم در خانه سوار وسیله حمل و نقل عمومی بشوند به موقع به محل کار خود می رسند و کاری با اینکه تصمیم‌گیر کیست ندارند اگر دولت تصمیمی بگیرد که که معدل اش به نفع مردم باشد، مردم هم همراهی می‌کنند و کاری ندارند که چه کسی این تصمیم را گرفته است؟ اینکه امروز به مردم بگوییم بنزین ۳ هزار تومانی را ۶ هزار تومان می کنیم و شاید به شما یارانه بدهیم شاید نه قطعا مردم عصبانی می شوند.

- ما درباره کرسی اعتراض صحبت می کنیم اعتراض همیشه می تواند وجود داشته باشد و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و… باشد و باید یک کرسی رسمی اعتراض در کشور تاسیس شود این کار سختی است. عوام می‌گویند هر کسی اعتراضی دارد در پارک لاله اعتراض کند اما اگر ۵ هزار نفر جمع شدند و اعتراضی قانونی داشتند و به یکباره ۵ نفر در آن بین چند ترقه منفجر کردند یا سطل آشغالی را آتش زدند مساله به سرعت امنیتی می شود. حاکمیت باید مسیر را به طور کامل مشخص کند و کسی که بانی یک اجلاس یا یک همایش می شود تعهد بدهد و امنیت برقرار شود ولی به طور کلی حاکمیت باید این کار را به راه بیندازد. اگر حاکمیت این کار را نکند صورت مساله پاک شده است. اغتشاشات تمام شد ولی برخی از آن مصائب مانده است باید برای این مسائل راه حل پیدا کرد وگرنه می شود آتش زیر خاکستر و دیروز مهسا بود، فردا پروین خانم پیدا می‌شود.

حتی رفراندوم باید در چهارچوب قانون اساسی باشد می توانیم رفراندوم بگیریم که شما حکومت می خواهید یا نه؟! کسی چنین رفراندومی را در دنیا نمی گیرد یعنی همه کشور ها اصولی غیرقابل تغییر دارند.

- اصل حجاب قابل تغییر نیست ولی سطح حجاب قابل تغییر است. یکی روی دو شاخه مو حساس می شود و دیگری روی اینکه طرف روسری نداشته باشد حساس می شود. عده ای می گویند امروز روسری نداشته باشیم و فردا پاچه شلوار بالا می آید و یواش یواش آستین ها هم بالا می رود و کم کم می شود چیزی دیگر.

-در زمان دولت فعلی وزیر قبلی صنعت گفت من میخواهم سالی دو میلیون خودرو در کشور تولید کنم و یک میلیونش را صادر کنیم و من همان زمان مصاحبه کردم و گفتم اگر می خواهید پراید را صادر کنید و در خارج از کشور به قیمت ۱۰ هزار دلار بفروشید که به این قیمت تویوتا می دهند و کسی پراید ما را نمی خرد ولی اگر می خواهید صادر کنید و چهل میلیون تومان بفروشید بگویید کجا می فروشید که ما هم برویم بخریم و به ایران بیاوریم و سودی ببریم چراکه این پراید و پژو نمی توانند با خودروی جهانی رقابت کنند.

 - با این حال هم‌چنان مسئولین و نمایندگان از مافیای خودرو می‌نالند و تاکید دارند جلوی واردات خودرو توسط آنها گرفته شده است.

- اینکه بگوییم قدرتی در داخل کشور وجود دارد و می خواهد خودرو را بد تولید کند و گران بفروشد؛ این طور نیست چون امروز در حوزه خودرو همه ضرر می کنند. با این قیمت هایی که شورای رقابت تعیین کرده خودروسازان در تولید هر خودرو ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان ضرر می کنند.

- ما اشتباهی سیاسی کردیم و  چهل سال خودروسازان داخلی را لوس بار آوردیم. اینها رقابت نکرده‌اند و وضعیت به این شکل در آمده است. برای تقویت خودروساز داخلی ۳۰ سال است اجازه نمی دهیم خودروی خارجی آزاد وارد شود. اشتباه استراتژیک ما این بود که برای حمایت از تولیدکننده داخلی جلوی واردات خودرو را گرفتیم و تعرفه را سنگین کردیم. خودروسازان ما لوس شده‌اند. اما اگر منظور از مافیا این است که عده‌ای در کشور هستند که با تولید ۹خودروی بی کیفیت و فرسوده در کشور، سود هنگفتی به جیب می‌زنند؛ خیر باید بگویم چنین چیزی نیست.

- ما هیچ زمانی از برجام کنار نکشیده‌ایم. هم تاریخ می گوید و هم بسیاری از شاهدان سیاسی می گویند آنکه در برجام به تعهدات قبلی عمل نکرده آمریکا بود. در دولت قبلی آمریکا رییس جمهور وقت از برجام خارج شد و ما بارها گفتیم اگر به همان شرایط قبلی و به برجام بازگردند ما مشکلی نداریم و ادامه می دهیم. اما مذاکرات ادامه دارد و همانطور که من هم در خبر ها شنیده و خوانده ام به سمت روان تر شدن حرکت می کند .

- متاسفانه در دولت های گذشته این مساله را داشتیم که می خواستند همه مسائل کشور را به گفت و گوی سیاسی گره بزنند. ما هیچ زمانی نگفتیم و امروز هم نمی گوییم که تحریم ها بر اقتصاد کشور اثر نداشته است. طرف های مذاکره در برجام ۵ کشور هستند ولی در دنیا ۱۹۰ کشور داریم. اگر قرار باشد همه هم و غم خود را در حوزه برجام قرار بدهیم و فقط به ارتباط با این پنج کشور بیندیشیم و ما را به این باور برسانند که اگر این مساله حل نشود هیچ مشکل اقتصادی حل نشود،نه اینطور نیست.

- اینکه از حقوق ملت ایران دفاع کنیم، وظیفه هر حکومتی است؛ جنگ حرف آخر و آخر است موضع ایران موضع صلح است و حتی عنودترین دشمن ما رژیم اشغالگر قدس هم مستثنی نیست و اگر در آن کشور رفراندوم برگزار شود ما مشکلی نداریم.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 110305

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • جمیل اسماعیلی

        تافته های جدابافته ،اگر واقعا دانش و علمی دارید،اگر واقعا فهم و شعور اقتصادی دارید،اگر واقعا عرضه مملکت داری دارید کاری بکنید ارزش ریال بیشتر شود تا مردم حاضر به قاچاق سوخت نشوند تا مردم بیکاری و بی‌پولی نکشند ،هرح کردن مال آماده و گذاشتن بار اضافه روی دوش مردمی که دهه هاست بدبختی و فلاکت میکشند راهکار نیست،شق القمر کردی حیف پدر بزرگوار و فهیم تو.

      ارسال نظر