دلار در برزخ

قیمت دلار امروز 7 آذر ماه در محدوده چند روز گذشته نوسان داشت و به حدود 50 هزار و 180 تا 200 تومان رسید. آیا دلار به سمت پایین حرکت می‌کند؟

دلار در برزخ

قیمت دلار امروز ۷ آذر ماه در محدوده چند روز گذشته نوسان داشت و به حدود ۵۰ هزار و ۱۸۰ تا ۲۰۰ تومان رسید. آیا دلار به سمت پایین حرکت می‌کند؟

قیمت دلار امروز هم در محدوده چند روز گذشته ماند. یعنی در محدوده کانال ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان. این چندمین روز متوالی است که قیمت دلار در این محدوده مانده و تغیر معنادارای را ثبت نمی‌کند.

 قیمت دلار امروز نوسان محدود ۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۴۰۰ تا ۵۰ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شد. بازار ارز همچنان با سیاست نهاد تصمیم‌گیر کنترل می‌شود و کارشناسان اقتصادی همواره به اثر افزایشی تقاضا بر بازار ارز در ماه‌های پایانی سال تاکید می‌کنند. به اعتقاد آنها رشد تورم  و نقدینگی بر قیمت دلار دیر یا زود نمود پیدا می‌کند.

این در حالی است که به گفته تحلیلگران بازارها در صورتی که اخبار خاصی روانه بازار نشود، دیگر از پرش‌های قیمتی خبری نیست. آنها روندی آهسته و پیوسته در نیمه بالایی کریدور ۵۰ هزار تومانی را برای قیمت دلار پیش‌بینی می‌کنند. این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی چند روز گذشته در جمع خبرنگاران حاضر شد و بر ثبات قیمت دلار در بازار ارز تاکید کرد و گفت: «برنامه بانک مرکزی ثبیت نرخ ارز است و این برنامه همچنان ادامه دارد.»

همراهی بازارهای مجاور با دلار تهران

امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور کاهشی شد. قیمت دلار هرات با ۶۰ تومان نوسان با قیمت ۵۰ هزار و ۶۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه افزایش ۱۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۴۵۰ تومانی معامله شد. درهم امارات با کاهش محدود ۲۰ تومانی با رقم  ۱۳ هزار ۸۰۰ تومان معامله شد.

قیمت روزانه ارز آذر ۱۴۰۲

کاهشی‌های بازار امیدوارند که قیمت دلار کانال 50 هزار تومان را از دست بدهد و وارد کانال 49 هزار تومان شود. تحلیلگران بازار هم می‌گویند اگر دلار وارد این کانال بشود، تا میانه کانال 49 هزار تومان پایین می‌آید.

اما افزایشی‌ها معتقدند که قیمت دلار روند صعودی دارد و دلار اگر بتواند خود را تا کانال 50 هزار و 600 تومان برساند، موفق می‌شود که از آنجا وارد کانال 51 هزار تومان شود.

از طرف دیگر با توجه به نزدیکی سال میلادی، این مساله مطرح می‌شود که تقاضا برای دلار در بازار افزایشی است و این افزایش تقاضا می‌تواند به افزایش قیمت دلار دامن بزند.

تراز تجاری منفی ۱۰ میلیارد دلاری ۱۴۰۲

بر اساس آخرین آمار تجارت کشور که از سوی گمرک ایران منتشر شد، تراز تجاری کالاهای غیرنفتی کشور به منفی ۱۰.۱ میلیارد دلار رسیده که بدترین وضعیت در چهار سال اخیر بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد کسری تجاری ایران در این تاریخ دومین رکورد را در بیش از یک دهه گذشته ثبت کرده است.

امروز آماری از میزان صادرات و واردات حاکی از آن است که ارزش دلاری صادرات در هشت ماهه ابتدایی امسال به ۳۲ میلیارد دلار رسیده که این عدد از مدت مشابه سال ۱۴۰۱، حدود ۶۰۰ میلیون دلار کمتر بوده است.

با توجه به اینکه سیاست‌گذار همواره با ارزپاشی در بازارهای مالی ثبات ایجاد می‌کند و شیفت دولت از نفت به مالیات، برای بودجه سال آینده به نظر می‌رسد برای مدیریت بازار ارز در سال ۱۴۰۳ باید راهکار جدیدی ارائه دهد. 

 

دلار ارزان‌تر نمی‌شود

در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به شرایط رکودی همه بازارها به تجارت‌نیوز گفت: «این رکود باعث شده تعداد خرید و فروش‌ها در همه بازارها پایین بیاید، دلار نیز از این موضوع مستثنی نیست.»

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه هیجان و فشار فروشی در بازار وجود ندارد، افزود: «به نظر می‌رسد نهایت کاهش‌ قیمت دلار می‌تواند تا کف کانال ۵۰ هزار تومانی باشد. با توجه به شرایطی که در اقتصاد مشاهده می‌کنیم پایین‌تر از این میزان دور از واقعیت‌های اقتصادی است.»

دلیل رکود بازارها چیست؟ وی در این‌ باره گفت: «در حال حاضر در همه بازارها این رکود وجود دارد. دلیل آن نیز به خاطر سیاست‌های انقباضی شدیدی است که دولت در این چند ماه اخیر تدوین کرده و در بازارهای مختلف اعمال می‌کند.»

فلاحیان تاکید کرد: «هر کاهشی در بازار ارز به خاطر سیاست‌های انقباضی دولت است و این اقدامات فنر فشرده دلار را فشرده‌تر می‌کند. این در حالی است که رشد ۳۰ درصدی پایه پولی نشانه کاهش‌های دستوری قیمت دلار است.»

وی خاطرنشان کرد: «همان‌طور که دلار تمایلی به پایین آمدن از محدوده ۵۰ هزار تومانی ندارد به نظر می‌رسد تمایلی به بالاتر رفتن از قیمت ۵۲ تا ۵۱ هزار تومانی نیز ندارد.محدوده اصلی که قیمت دلار در آن تثبیت شده کریدور ۵۰ هزار تومانی است.»

 

پیمان مولوی، اقتصاددان و تحلیلگر بازارهای مالی نیز گفت: دولت دارد با ایجاد محدودیت برای واردات، تقاضای دلار را کنترل می‌کند. پس اینکه دلار در تراز ۵۰ هزار تومان باقی مانده تنها محدودیت اعمال شده توسط دولت برای واردات است؛ اما این موضوع تا کجا امکان دارد؟ تا زمانی که این محدودیت باقی‌ست این تراز ۵۰ هزار تومانی نیز حفظ می‌شود اما آیا برای همیشه این اتفاق ممکن است؟ خیر.

این تحلیلگر بازارهای مالی گفت: متاسفانه وقتی ما از قیمت دلار و فنر آن یاد می‌کنیم بسیاری می‌گویند که این فنر نیست! اما من چند سوال مطرح می‌کنم؛ اینکه چگونه قیمت دلار از هزار تومان به سه هزار تومان رسید؟ چگونه سه هزار تومان به ۴۵۰۰ تومان رسید و چگونه از ۴۵۰۰ تومان در مهرماه ۱۸ هزار تومان رسید و بعد از آن به قیمت ۳۰ هزار تومان حرکت کرد؟

 

منبع: تجارت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 116332

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر