پول نو چند؟ کمبود پول نو در بانکها مردم را سرگردان کرد
کمبود پول نو در بانکها باعث شده که تنور فروش اسکناس در خیابان منوچهری و با قیمتهای عجیب، داغ شود.
اقدام بانکها در شب عید، مردم را سرگردان کرد .
کمبود پول نو در بانکها باعث شده که تنور فروش اسکناس در خیابان منوچهری و با قیمتهای عجیب، داغ شود.
با نزدیک شدن به سال جدید و تعطیلات نوروز، بازار عیدی دادن هم داغ شده و تقاضا برای پول نو با افزایش چشمگیری مواجه شده است. با وجود اینکه دولت و بانک مرکزی ادعا میکنند که اقداماتی را برای پاسخ به این نیاز انجام دادهاند اما به نظر میرسد که این اقدامات کارساز نبودهاند.
چراکه تداوم مشکل تامین اسکناس توسط بانکها که مدتهاست برای مردم دردسرهای بزرگی را ایجاد کرده، باعث شده که متقاضیان پول نو دست به دامن دلالان خیابان منوچهری شوند.
پول نو چند؟
برخی کاربران در فضای مجازی ادعا میکنند که کمبود پول نو در بانکها، آنها را به خیابان منوچهری کشانده اما دلالان برای اسکناس تانخورده، قیمتهای عجیب و غریبی گذاشتهاند.
توئیت یکی از این کاربران از آن حکایت دارد که هر اسکناس پنج هزار تومانی با قیمت هفت هزار و ۵۰۰ تومان و هر اسکناس ۱۰ هزار تومانی با قیمت ۱۲ هزار تومانی معامله میشود. همچنین قیمت هر اسکناس ۵۰ هزار تومانی در این بازار به ۷۵ هزار تومان هم میرسد.
اقدامات بانک مرکزی برای تامین اسکناس نو
فروش پول نو در حالی رونق گرفته که طبق اعلام بانک مرکزی، از ۲۱ اسفند ماه ۷۰۰ میلیارد تومان پول نو در تهران و ۹۰۰ میلیارد تومان در شهرستانها عرضه شده است تا نیاز مردم را تامین کند. همچنین بانک مرکزی اعلام کرده است که این اسکناسها از طریق شعب منتخب بانکهای ملی، صادرات، سپه، انصار، پست بانک و اقتصاد نوین توزیع میشوند. با این وجود به نظر میرسد که عرضه این اسکناسها نیز نتوانسته تقاضای مردم را برطرف کند.
پدیده عجیب اسکناسفروشی
مشکل کمبود اسکناس نقد در بانکها و خودپردازها اما به ایام نوروز محدود نمیشود و مدتهاست که مردم برای برطرف کردن نیازهای روزمره خود با مشکل مواجه شدهاند.
این مشکلات در ماههای اخیر بهقدری جدی شدهاند که طبق گزارشهای دریافتی تجارتنیوز، برخی افراد روبهروی شعب بانکها اسکناسفروشی میکنند.
این افراد در ازای فروش هر یک میلیون تومان اسکناس به متقاضیان، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان از آنها دریافت میکنند.
فرار مسئولان از مسئولیت
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در یک نشست خبری گفت: سهم اسکناس در تراکنشهای اقتصادی کمتر از ۲ یا ۳ درصد است و اکثر تراکنشهای کشور بدون نیاز به اسکناس در حال انجام است، زیرا فرهنگ اقتصادی مردم با فناوری نو خود را تطبیق داده است. نیاز اندکی به اسکناس وجود دارد و بیشتر نیاز مردم از طریق نظام پرداخت غیر وجه نقد صورت میگیرد.
این درحالی است که بانکها وظیفه دارند که وجوه نقد مورد نیاز سپردهگذاران را در هر زمان که آنها بخواهند، تامین کنند. با این حال، مدتهاست که مسئولان امر با استناد به اینکه امروزه بیشتر خرید و فروشها بدون نیاز به اسکناس انجام میشوند، از این مسئولیت سر باز میزنند.
ارسال نظر