سرنوشت تلخ درختان چیتگر؛ ماجرای خشک شدن درختان دریاچه چیتگر چیست؟

​مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به مشکلات پارک جنگلی چیتگر از جمله کمبود آب که باعث آفت‌زدگی درختان شده است، گفت: آبرسانی به پارک دردستور کاراست.

سرنوشت تلخ درختان چیتگر؛ ماجرای خشک شدن درختان دریاچه چیتگر چیست؟

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به مشکلات پارک جنگلی چیتگر از جمله کمبود آب که باعث آفت‌زدگی درختان شده است، گفت: آبرسانی به پارک دردستور کاراست.

رضا بیانی در بازدید از وضعیت درختان پارک جنگلی چیتگر ضمن ابراز خرسندی از بارش‌های اخیر، گفت: این بارش‌ها فرصتی دوباره برای احیای منابع طبیعی استان به‌خصوص پارک‌های جنگلی بوده است و ما باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم و با اقدامات لازم از نابودی این سرمایه‌های ارزشمند جلوگیری کنیم.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به مشکلات پارک جنگلی چیتگر از جمله کمبود آب که باعث آفت‌زدگی درختان شده است، گفت: برای حل این مشکلات، برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است. یکی از این برنامه‌ها، آبرسانی به این پارک همچنین انجام اقدامات لازم برای مبارزه با آفت‌ها به‌خصوص سوسک پوست‌خوار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در ادامه از مردم خواست تا در حفظ و نگهداری از منابع طبیعی، به خصوص پارک‌های جنگلی، کوشا باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران وی گفت: همه ما باید در قبال حفظ این نعمت‌های الهی مسئول باشیم. از مردم تقاضا می‌کنیم که از روشن کردن آتش در پارک‌ها خودداری کنند و از ریختن زباله در آن‌ها بپرهیزند.

دریاچه چیتگر در ایام نوروز

دریاچه تهران هم خشک می شود؟ / حجم آب دریاچه چیتگر چقدر است؟

کم آبی چند ساله تهران، تبخیر آب و عدم تأمین حق آبه دریاچه چیتگر باعث شده بحران خشکی بیخ گوش این دریاچه قرار بگیرد و در پی این اتفاق با ورود اعضای شورای اسلامی شهر تهران و هشدارهای آنها برای تأمین این حق آبه؛ شهرداری تهران عزم خود را برای احقاق حق آبه این دریاچه جزم کرده است.

به گزارش عرشه آنلاین، دریاچه شهدای خلیج فارس؛ دریاچه‌ای مصنوعی با مساحت تقریبی ۱۳۰ هکتار که در غرب تهران و منطقهٔ ۲۲ شهرداری و شمال پارک جنگلی چیتگر قرار گرفته است.

کم شنیده نمی شود اخباری از مشکل حق آبه تالاب های مختلف کشور مشکلی که هورالعظیم و گاوخونی با آن دست و پنجه نرم می کنند. در حقیقت موضوع حق آبه در کشور آنقدر جا نیفتاده و مهجور است که در حفظ دریاچه مصنوعی هم با معضل مواجه شده ایم. چندی پیش اخبار روند خشک شدن دریاچه آزادی منتشر شد؛ دریاچه‌ای که قهرمانان برخی رشته‌های ورزشی مانند قایقرانی در آن تمرین می‌کنند. این اواخر نیز به قدری تراز آبی آن کاهش یافته بود که با وساطت و رایزنی دو وزیر کابینه مشکل تا حدی رفع و رجوع گردید و حال صحبت از خطر در کمین دریاچه شهدای خلیج فارس است.

دریاچه چیتگر در حال خشک کردن تدریجی منطقه‌ ۲۲ است!

 محمدباقر قالیباف در سال ٨٩ کلنگ احداث دریاچه چیتگر را زد درحالی‌که جز چند آپارتمان حوالی آن ساخت‌وساز دیگری در منطقه ٢٢ نبود و در طرح جامع هم به اذعان اعضای شورای شهر تهران تا ٢٠٠‌ هزار نفر بارگذاری جمعیت دیده شده بود اما آنچه امروز در این منطقه شاهد هستیم، فارغ از دریاچه‌ای چشم‌نواز، جنگلی از برج‌هاست که گران و بدون سرانه خدماتی همچنان در حال بزرگ‌ترشدن هستند. به‌عبارت دیگر منطقه‌ای که به‌عنوان شُش‌های تهران و پهنه ویژه‌ای با کاربری تفرج و گردشگری و البته خدماتی در نظر گرفته شده بود، حالا نه‌تنها برای تأمین نیازهای خود دچار مشکلات اساسی است، بلکه حتی در تأمین سرانه‌های اساسی خود از جمله تأمین آب موردنیاز خود مانده است و شورایاران این منطقه وقتی به شورای شهر گزارش می‌دهند، عدم تأمین آب موردنیاز برای محلات و فضای سبز و خشک‌شدگی درختان در این محدوده جزء اولویت‌هایشان است. درباره چنین پروژه مهمی که یک منطقه و بخشی از یک شهر را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، مسئله تأمین آب موردنیاز اهمیت اصلی را دارد اما شهرداری تهران آب موردنیاز دریاچه چیتگر (شهدای خلیج فارس) را از کجا تأمین می‌کند و چرا درباره اخبار خشک‌شدن درختان و فضای سبز و پارک‌های اطراف دریاچه پاسخ روشنی وجود ندارد. 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 140058

ارسال نظر