شیوع ویروس جدید کبدی | کدام گروه سنی در تهدید است؟

شیوع  ویروس جدید کبدی  | کدام گروه سنی در تهدید است؟

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی می‌گوید: حدود ۳۰۰ کودک مبتلا به ویروس جدید کبدی گزارش شد. التهاب کبد تاکنون منجر به ۱۸ پیوند کبد در مبتلایان شده است.

چند روزی است که متخصصان از شناسایی یک ویروس جدید در برخی از کشورها می‌دهند. شناسایی ویروس جدید کبدی در حالی است که هنوز پرونده کرونا بسته نشده است.

تاکنون گزارش‌هایی از ابتلا به ویروس جدید کبدی در ایالات متحده امریکا گرفته تا کشورهای غرب اروپا منتشر شد. اما آنطور که متخصصان می‌گویند کودکان بیشتر در تیررس ابتلا به این ویروس هستند.

ابتلای ۳۰۰ کودک به ویروس جدید کبدی

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی می‌گوید موارد ابتلا به این ویروس در حدود ۲۰ کشور شناسایی شد البته سرعت انتقال آن مثل کووید نیست.اما چه کسانی در خطر ابتلا به این ویروس هستند؟ علیرضا ناجی می‌گوید: «از چند ماه قبل مواردی از هپاتیت که در واقع التهاب کبد است به طور غیرمنتظره و با نمای عجیب در کودکان یک تا ۱۶ سال مشاهده شد.»

او ادامه می‌دهد: «حدود ۳۰۰ کودک مبتلا به ویروس جدید کبدی تاکنون گزارش شده است. آخرین گزارشات نشان می‌دهد که التهاب کبد منجر به ۱۸ پیوند کبد در مبتلایان شده است.»

او ادامه می‌دهد: «مورد عجیب این است که معمولا هپاتیت در کودکانی شناسایی می‌شد که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. اما حالا موارد ابتلا به ویروس جدید کبد در افرادی است که سیستم ایمنی طبیعی دارند.»

ویروس جدید به کرونا ارتباط دارد؟

هنوز علت ابتلا به این ویروس مشخص نیست. برخی آن را به کرونا ارتباط می‌دهند و برخی هم به واکسیناسیون کرونا.

ناجی درباره ارتباط این ویروس با کرونا و واکسن کرونا می‌گوید: در برخی از کودکان مبتلا به ویروس جدید کبدی، ابتلا به کووید هم بود. اما به نظر نمی‌رسد که این بیماری ارتباطی با کرونا داشته باشد.»

او ادامه می‌دهد: «احتمال ارتباط ویروس جدید کبدی با واکسن کرونا هم مردود است. زیرا برخی از مبتلایان به التهاب کبد اصلا واکسن دریافت نکرده‌اند.»

علت ابتلا به ویروس جدید

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی می‌گوید: «آزمایش‌ها در بیشتر موارد نشان از ادنو ویروس می‌دهد. ادنو هم ویروس مسری و شناخته‌شده‌ای است که در کودکان و بزرگسالان موجب بیماری تنفسی و گوارشی می‌شود. ضمن اینکه می‌تواند منجر به هپاتیت و عفونت در سایر ارگان‌های بدن هم شود.»

او ادامه می‌دهد: «ادنوی مشاهده در آزمایشات صورت گرفته، نوع ۴۱ است که می‌تواند در کودکان موجب هپاتیت شود. اما این نوع ویروس هم در کودکانی که ضعف سیستم ایمنی داشتند بیماری ایجاد می‌کرد.»

ناجی می‌گوید: «متخصصان فعلا در حال بررسی‌های ژنتیکی بیشتری هستند. احتمال می‌رود که ادنوی ۴۱ تغییراتی کرده که در افراد دارای سیستم ایمنی طبیعی موجب هپاتیت شود. البته ممکن است در بررسی‌ها عامل ناشناخته جدیدی شناسایی شود. باید منتظر مطالعات باشیم.»

علائم ویروس جدید کبدی

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی درباره علائم ویروس جدید کبدی می‌گوید: «فعلا فقط می‌توان گفت که ادنوویروس است که احتمالا خود را با هپاتیت نشان می‌دهد. زردی، التهاب کبد، درد شکم از دیگر علائم آن است.»

ناجی می‌گوید فعلا در ایران موردی از ابتلا به این بیماری شناسایی نشده است. وزارت بهداشت کارگروهی در این زمینه تشکیل داد و به دنبال پایش است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 20388

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر