مردم سگ های شهرداری را دوست ندارند
شهرداری تهران تمام هزینههای جمعآوری، عقیم سازی و واکسیناسیون سگهای بدون صاحب را انجام میدهد و زمانی که میخواهد آنها را رایگان به افراد واگذار کند، استقبال نمیکنند.
علی مفاخریان مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در تشریح آخرین وضعیت جمعآوری، عقیمسازی و رهاسازی سگهای بدون صاحب در شهر تهران با توجه به برودت هوا و افزایش ورود سگها از محیطهای بیرون شهری به داخل شهر گفت: جمعآوری سگهای بدون صاحب از نظر قانونی برای جلوگیری از سرایت بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است و این وظیفه بر اساس قانون بر عهده شهرداری تهران است که برای این امر از سالها قبل مراکزی را در پایتخت برای جمعآوری سگهای بدون صاحب احداث کردیم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به ظرفیت مراکز نگهداری سگهای بدون صاحب اظهار کرد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر میزان ورودی و خروجی سگهای بدون صاحب به مراکز نگهداری با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، با مشکل مواجه میشویم.
مفاخریان در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر ظرفیت مراکز نگهداری سگهای بدون صاحب چند قلاده است، گفت: ظرفیت مراکز جمعآوری سگهای بدون صاحب با توجه به شرایط موجود متغیر است اما در حال حاضر نزدیک به ۲۵۰۰ قلاده سگ بدون صاحب در مراکز شهرداری نگهداری میشود.
علت استقبال نکردن مردم از گرفتن سگهای بدون صاحب از شهرداری
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در پاسخ به این سوال که چرا مردم از گرفتن سگهای بدون صاحب از سوی شهرداری استقبال نمیکنند، گفت: شهرداری تهران تمام هزینههای جمعآوری، عقیم سازی و واکسیناسیون سگهای بدون صاحب را انجام میدهد و زمانی که میخواهد آنها را رایگان به افراد واگذار کند، استقبال نمیکنند. زیرا بیشتر افراد به نگهداری سگهای تزئینی تمایل دارند و به اقدامهای شهرداری تهران در این زمینه نگاه مثبتی ندارند.
وی بیان کرد: باید بر این نکته تاکید کنم که در موضوع جمعآوری سگها شهرداری تهران به هیچ عنوان وارد بحث جمعآوری سگهای دارای صاحب نشده و موضوع برخورد با پدیده سگگردانی در حیطه اختیار نیروی انتظامی است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران افزود: از دیگر اقدامهای مدیریت شهری در زمینه ساماندهی سگهای بدون صاحب احداث آبشخور، آشپزخانه و درمانگاه است که در این بخش مرکز پردیس مهر در شرق تهران تکمیل و راهاندازی شده است.
هزینه عقیمسازی سگهای بدون صاحب برای شهرداری
مفاخریان با اشاره به هزینهدار بودن جمعآوری، عقیمسازی و واکسیناسیون سگهای بدون صاحب برای شهرداری تهران ادامه داد: برای تامین هزینههای جاری این اقدام سازمان دامپزشکی باید وارد عمل شود تا با استفاده از ظرفیت دامپزشکان فرآیند عقیمسازی سگهای بدون صاحب تسریع شود زیرا ظرفیت مدیریت شهری در این امر تنها عقیمسازی ۱۰ سگ در روز است.
در حال حاضر هزینه ریالی عقیمسازی هر سگ برای شهرداری تهران بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران افزود: با توجه به کمبود نیروی دامپزشک در شهرداری تهران باید سازمان دامپزشکی عقیمسازی سگهای بدون صاحب برای دامپزشکان را به عنوان نوعی تکلیف قرار دهد تا به عنوان مثال هر دامپزشک در طول سال موظف به عقیمسازی تعدادی سگ بدون صاحب شود.
مفاخریان در پاسخ به این سوال که دیگر چالش شرکت ساماندهی شهرداری تهران در جمعآوری سگهای بدون صاحب چیست، گفت: یکی دیگر از موضوعات چالشبرانگیز، رهاسازی سگهای بدون صاحب در طبیعت است که سازمان محیط زیست با استدلال تاثیر منفی بر محیط زیست مخالف این اقدام است. همین امر موجب میشود میزان ورودی سگهای بدون صاحب افزایش اما خروجی آن کاهش داشته باشد.
وی بیان کرد: باید سازمان محیط زیست و حامیان حیوانات راضی شوند که سگهای بدون صاحب بعد از عقیمسازی و واکسیناسیون در محیطهای طبیعی آزادسازی شوند و این اقدام به الگویی بدل شود که متاسفانه سازمان محیط زیست تا به امروز پای کار نیامده است.
ارسال نظر